22.11.2024 00:59
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Фристайл: Вулкано, спийд лууп и други фигури  (Прочетена 18276 пъти)
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« -: 02.11.2010 19:28 »

Отдавна се каня да кача няколко филмчета за това как се прави вулкано и спийд лууп. Още миналата година това ми бяха фигурите мечта които искам да направя...пътя се оказа бодлив но това каточели повече ме надъха и стигнах до много важни и генерални заключения (открих топлата вода  :О: )
1. Много ви харесва някой трик но за да го направите той има pre-exercise, а именно по-порсти трикове от които е изграден желания от вас трик и тренировка на сушата Smile също много важно е да си представите в главата какво точно ще направите (това много помага!) Като приемете, че всяка стъпка от подготовката е безкрайно важна за да може да направите избрания от вас трик, а не да се мъчите и да се чудите защо не става и съответно се депресирате и тнт...
2. Не се фокусирайте прекалено много само върху ученето/опитването на един трик. Примерно изберете си 2 трика и ги редувайте за да не блокирате (чисто психически) и да се натоварите от това, че не става...и ако все пак се натоварите, дайте си почивка и сменете трика който учите или правете от триковете които правите добре за да дигнете самочувствието и да се освободите от напрежението - с две думи покарайте малко за кеф без да мъчите нещо ....Ако искате да научите нов трик бъдете подготвени нон-стоп да сте във водата Smile това е част от сделката да се напредва и нещата да се случват с времето..тези които просто си карат и не учат нови неща те се хвалят че излизат сухи а това винаги ми е било смешно..все пак това че излизаш сух от водата не е критерий, че си добър Wink хаха
3. По пътя Ви да научите нов трик ще срещнете много добронамерени хора които да ви дават съвети (кои полезни, кои не толкова) не вярвайте на всичко и бих добавил "Проверката е висша форма на довериет" та и тук важи това със страшна сила Smile с времето ще се научите да отсявате есенцията която ви трябва за да направите трика Smile Друго важно е, че всеки си има определен стил и според него макар и една и съща маневра всеки я прави по уникален СВОЙ начин..може да ви звучи странно но това е така Smile намерете си своя стил за правенето на маневрата но това най-лесно става като копирате стиловете на другите в началото! Внимателно избирайте от кой ще копирате и дали той прави правилно трика. Гледате много филмчета за да си създадете представата за различните подходи на различните учители и изберете този който най-добре го разбирате. Тука е малко като при музиката - първо почваш да учиш авторите и да свириш тяхните неща...после да импровизираш и подобряваш вече създаденото и накрая ако станеш достатъчно добър ...самия ти създаваш Smile
4. НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Бъдете твърди и постоянни в опитите си и някой ден ще го направите! Не се отчайвайте понякога нещата искат да ги оставите да узреят и да минат време, не се пренасилвайте това по-често няма положителен ефект>> и тук идва нещо много важно: Човек е ефективен в тренировката си (карането на сърф) първите 2часа...след това се измаря и почва да прави глупости!
И ЗА БОГА ХОРА ЗАГРЯВАЙТЕ ПРЕДИ КАРАНЕ!
5. Намерете си другарче с което да мъчите определен трик и се гледайте кой каква грешка прави и какво трябва да подобри! Другото е да ви снимат...на снимки или с видеокамера и после да се гледате ...но обикновенно няма много хора които да не карат и да снимат за съжаление Sad

Не се сещам за друго в момента но като се и ако се ще пиша пак!
Ето и линкове към филмчета за двата трика които уча в момента и надявам се догодина да станат.А ДАНО! Smile

Вулкан - изисква тренировка за каране на switch stance в налъмите на глисаж, тренировка на сушата за работа с платното и ръцете, погледа ви винаги (при всяка маневра) трябва да гледа към изхода на движението/маневрата и това е разковничето...да умеете да скачате от гладко или малък чоп и да приземявата стабилно...фристайл дъска е почти 100% задължителна за по-сложните така наречени New School freestyle маневри ( всички маневри със скокове и парзаляния - от Вулкан нагоре)...Също много помага за парзалянето назад като изнесете максимално назад финката...и други неща Smile

http://www.youtube.com/watch?v=7Mdhymkc-7w
това е едно от най-простите като обяснение видеота и най-разбираемо и целенасочено обяснено без излишности!
Специални благодарности на Дидо и Стефчо за това, че ме гледаха и ми казваха грешките, както и на Илк Джан и други, те си знаят кои Wink

Спийд лууп - при ниска скорост - без да глисирате правите контролиран катапулт с платното (подготовката е човка ала нарочно  (:-pp) ) после взимате дъската със себеси при човката, после...гледайте видеото Wink
http://www.youtube.com/user/vladiwind2#p/a/f/0/qsTAvRMmTkc
За мен Remko De Weerd е един от учителите които обясняват най-достъпно и най-добре от почти всички останали! Другия човек който много добре показва и натъртва на важните места в учебните си видеа е Jem Hall
Учебни видеа като Winner to Wavesailor, Beginner to Winner, Windsurfing - Feed Your Soul Freestyle, и други са ми помогнали много и горещо ги препоръчвам на всеки Smile А щях да забравя също и Tricktionary макар че не ме кефи особено защото е обяснено много постно и ако само от там се учи човек ще е по-бавно!
Друго видео което е полезно със Remko De Weerd е: windsurf - Special Manoeuvres - или поне така го имам записан на компа а нямам никва идея от къде съм го взел! Ако някой го иска да се обади и ще измислим как да му го пратя....То всъщност имам много филмчета та свиркайте който иска ще направя торент и ще го пусна да теглите хората от форума та да напредваме и да караме все по-добре и да се конкурираме и да става весело Wink

Очаквам включвания по темата с още видеа от вас и клипчета както и информация за тези два трика а що не и за други трикове...триковете които вие мъчите и искате да научите Wink

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #1 -: 03.11.2010 23:31 »

+

метро,
слагам ти едно голямо плюсче. Този път ми хареса темата която си забъркал. Изстрадал си го, дет се вика, преди да го излееш тук.
 Drinks

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
metro
Вятърничав

« Отговор #2 -: 04.07.2012 01:21 »

В продължение на тази тема която реших да изровя от пепелта е:
Ами...2011г не успях да карам сърф и имам 5-6 дни общо...
2012г. започна добре след 3-4 дни каране на една ранна прогноза преди почти 2 месеца възстанових опитите върху Вулкана-Air Jibe с ясната представа, че все едно започвам от начало предвид пропуска ми да карам през цялата 2011г.
След това на 5-тия ден от последната прогноза най-накрая го изпързалях ВУЛКАНОТО - AIR JIBE!!!  (:-pp) bravoo Yes Yes
Чувстото е страхотно! Като по учебник стана! Супер вятър, лек скок, пляскане на носа на дъската при завъртането на дъската за да помогне с дозавъртането на дъската и едновременно с това бърза работа с ръцете за да хвана гика от другата страна...бързо и навреме свиване на крака по-близо до мачтата и изнасяне на тежестта върху него чрез опъване на задния крак...дъската спира....аз съм в налъмите от обратната страна на дъската и дъската тръгва в новата посока бавно и стабилно...вадя краката от обратните налъми и изглисирвам в новата посока....просто като на шега Wink
Това го помня все едно сега...ама ЕЙ СЕГА се случва...просто не можех да повярвам, че стана! Всичко онова което хората така ме плашеха колко било трудно и как еди кой си го мъчел 3 години а другия 4 дори...
На следващия ден направих още 4-5 Вулканота но бях изморен...на следващата прогноза ще се радвам като отида да ми стават все повече и повече...някак се чувствам страхотно! Знаех си, че ще стане някой ден и стана Smile вярвах!
Остана само Спийд Луупа който завъртях един само и от тогава не е имало условия или пък не съм могъл да отида на острова по една или друга причина...
Тряаа нови движения да се поставят в списъка Smile
Може би Вулкан на другата страна и Пунета...или..хмм малко някви трикчета за океански вълни...
А Вие какво правите и какво мъчите??

Като ми остане време тези дни ще кача малко клипчета и филмчета както и инфо за това което мисля да мъча..
Защо не споделите и Вие? Айде де Smile

Мнооо Ви здраве Wink
Сашо

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав

« Отговор #3 -: 06.07.2012 23:10 »

Никой нищо ли не мъчи като маневра или трик? Нищо за споделяне нямате? Всички ли сте се научили вече или никой не иска?
Не вярвам да сте толкова заспали...а гледам четете темата...

Ай мнооо ви здраве
Сашо

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #4 -: 08.07.2012 01:05 »

мъча се на бак луп...всъщност имах една пълна ротация, но не го приводних...направо си се размазах...от известно време не съм пробвал, вторник ако има условия ще се метна отново...
цялата работа е, че ме хваща шубето от време на време...като се метна нагоре и като погледна през рамото и ако се окаже че съм изхвърчал 6-7 метра нагоре и обувам кафевите гащи. 
Често го извъртам странично...опитвам се да се извъртя веднага след скока, което не е правилно.
Химията е следната...удряш вълната в най-отвесната и точка...точно пред пяната например. Изстрелваш се колкото може по нагоре и когато си в най-високата точка почваш да се извърташ през рамото. Както си писал по нагоре - гледа се там където искаш да приводниш. Гика се дръша много здраво и платното затворено. При приводняването трябва да се отвори. Иначе ще ти откъсне задната ръка...

Мъча и вулкано...не винаги си прехвърлям тежестта на предния крак и се стоварвам назаде като чувал с картофи. Няколко пъти успях да завъртя дъската и да хвана платното от другата страна...но преди да набера скорост падам...Суитча ми куца...С фристайл дъска е много по лесно, финката трябва да е достатъчно малка за да помогне плъзгането на дъската. Иначе действа като спирачка. Честно казано не съм фен на фристайл, но имам приятел да ме депресира на "гладки" дни та реших и аз да понауча нещо Smile

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
metro
Вятърничав

« Отговор #5 -: 09.07.2012 00:21 »

Vandal Smile много съм съгласен...то и мен повече ме кефи на вълни но близо до БГ няма условия - дори на "уейв спота" напоследък е бедно и по-често има чоп отколкото вълна която да става и е по-добре да фристайлаваш и спидиш на гладкото отколкото да разбиваш камъни в бъбреците на чоп-а на "уейв спота".
Иначе съм забъркал малко инфо и тоториалс за тези които са мераклии да пързалят Вулкана  ноооо... ще го посна като го завърша тези дни (кат имам време).

А на Вас интересно ли Ви е или Ви надувам главите? Confused

Мноо ви здраве :P

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
WindWing
Повей

Публикации: 1

« Отговор #6 -: 09.07.2012 15:22 »

И на мен ще ми е много интересно и полезно да разкажеш, кое, как и защо. Пускаш ли по вятъра, правиш ли жабки преди последния отскок или направо скачаш и т.н. И аз това лято ще го мъча вулкана, дано да успея да го направя hmmmm и продължавай все така остана само спийд луупа да завъртиш \0//
vandal
Windmaster

« Отговор #7 -: 09.07.2012 22:19 »

Днес ходих на Пунта Бланка с един приятел. Оказа се, че и днес почивам.
 Сайд он до към 16,30 после завъртя леко от серве и бе повече он шор.
на 84 литра с 5.3
В началото видях пред мен една порядъчно голяма вълна (не бе особено голям спота днес, което го направи по-лесно за мен) пуснах по вятъра, за повече скорост и се засилих във вълната точно пред пяната, право нагоре. Погледнах зад рамото и всичко се завъртя, в следващия момент носа на дъската удари водата по диагонал, веднага след това и задницата и дъската бе хоризонтално...цяла ротация!!! Но точно след приводняването изгубих контрола и паднах напред...
Крещях от кеф, защото това бе един от най-близко до баклуп опити  Yes

Гереон ме видял...говорихме после на брега. Каза че не било много високо, но много сполучлива ротация. Малко странично, но смятам че съм на прав път Smile
цял ден го мъчих, незнам колко пъти се забих с хълбок или гръб във водата...Тази вечер ще спя много добре, хахаха....

за вулканото ще споделя личния си опит от неуспехи  wall
отскачам на халфвинд (леко по вятъра) не търся скорост, но е нужна все пак за да отскоча. Изпомпвам няколко пъти ако не съм на достатъчна скорост, с предната ръка хващам гика по-напред, просто чуквам леко дъската или се оглеждам за малък чоп, веднъж след като съм отскочил (съвсем леко ми стига...просто финката да е над водата) се измятам с краката напред, като пускам задната ръка на гика и веднага я прехвърлям от другата страна на платното (ако стигна до там)
Това което не мога да направя винаги правилно е да прехвърля тежестта на предния крак. Което действа като спирачка и излитам назаде. Но ако тежестта се прехвърли на предния крак, няма много напрежение на финката и дъската се пързаля. През този момент докато дъската се пързаля назад, си хващам платното от другата страна и аха да тръгна вече напред и губя контрол. Карането на суитч във футстрапа е особено важно. Това мисля да упражня няколко пъти. Само каране на суитч, мисля че ще помогне.
Другия ми проблем с тежестта...задния крак трябва да се опъне, предния се свива, тялото напред...така тежестта се прехвърля правилно.
Това е мой личен опит разбира се, но мисля че това са ключовете.

metro
Вятърничав

« Отговор #8 -: 09.07.2012 23:23 »

Много се радвам Vandal-че Wink айде скоро да се похвалиш с овладяно приводняване след световъртеж хаха а именно задно! Много яко! И аз скоро мисля да пробвам да се пречупя...

За вулканото ето набързо (че съм още в офиса и то от сутринта)

ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ ФРИСТАЙЛЪР  :Sunny: :Sunny:

П.П. Скачайте като: както си карате просто се откачете и след това се изправете върху дъската....след това дръпнете от гика/платното и едновременно скочете тип натискане на преден крак и след това дръпване а със задния в същия момент първо дърпане а после натискане...като усетите как се скача докато сте върху дъската значи вече можете да започнете да пробвате и да завъртите дъската и ръцете ....

Предната ръка трябва да е максимално напред до мачтата като подготовка за скока, не трябва да скачате на пускане а на нормален курс както си карате (е може маааалко на пускане но много малко)  защото ако скачате на пускане няма да имате пауър в платното за да дръпнете с ръцете и реално само ще скочите и засечете дъската на 90 градуса и после размазване. Идеята е че половината от скока и ротацията идва от правилна и бърза работа с ръцете а именно изпомпване с платното едновременно със скока и това ви дава упора на цялото тяло да има опорна точка около която да се завърти...другото нещо много важно е НИСЪК скок ама колкото да отлепите финката и след това свиване на задния крак за да потопите носа първо който ще ви довърши ротацията преди преземяването на опашка, тоест ротацията идва на половина от скока и завъртането ви с тяло и изпомпване с платното/мачтата около което/която да се завъртите а остатъка от ротацията идва от свиването на задния крак и пляскането на носа! Това е мноооого важно! Другото много важно е едновременно скок с дъската(краката) и в момента на отлепяне на дъската тряба да прехвърлите задната ръка от другата страна на гика...МНОГО БЪРЗА СМЯНА НА РЪЦЕТЕ (за да хванете гика от другата страна) СЪВПАДАЩА ПО ТАЙМИНГ С ОТЛЕПЯНЕТО НА ДЪСКАТА Е БЕЗКРАЙНО ВАЖНА ЗА ИМАТЕ УСПЕШЕН ОПИТ....ако не работят тези две неща в синхрон то няма да ви стане Вулкана...
Другото важно е при приземяване да опънете задния крак и да свиете предния и да пренесете тежестта върху предния за да може да освободите дъската от тежестта ви в задната част и да олекотите пързалянето назад...когато спрете не бързайте да сменяте краката а изчакайте да стабилизирате и тръгнете в новата посока и тогава ги сменете....ОХХХ ДРУГО БЕЗКРАЙНО ВАЖНО Е: като във всяка маневра вашия поглед трябва да гледа към изхода на маневрата...за да успеете при Вулкана трябва в момента на скока да завърите глава и да гледате в посока не към задния си крак а към носа на дъската или някъде пред него за да може погледа ви да ви изведе от маневрата...това ако го направите ще забележите рязък успех!

Да обобщим:
1.  Предната ръка макс напред, не скачайте на пускане щото няма да имате пауър в платното и ще скочите само от крака а трябва задължително да скочите и от ръце, моментално прехвърляне на ръцете от другата страна след скока, лек и нисък скок и свиване на задния крак за да забоден носа което ще помогне на ротацията, погледа в изхода на маневрата, при приземяване опънете задния и свиите предния и изнесете теженстта на предния крак....

Подгответе се като тренирате на суша да скачате с кракта и уж приземявате на суич и едновременно с това уж да сменяте ръцете и да хващате гика в новата посока и след това да опъвате задния крак а да свивате предния и изнасяте тежестта напред...това го повторете стотици пъти! много помага!
Карайте на суич дори и не в налъмите...много помага за баланс и контрол на дъската и усещането да сте на суич и да държите платното и да контролирате всичко което ви е много неудобно..свикнете ли много сте се приближили до Вулкана Smile

Тунинг по екипировката....базата я преместете напред - не максимално но относително напред, финката трябва да е къса като имем предвид ако дъската е 100л фристайл то примерно 22-20см...дори по-малка е още по-добре стига все пак да можете да катерите Smile това ще ви помогне за по лесно пързаляне и по-малко ще ви засича дъската при приземяванията. Налъмите трябва да са широки и краката да са почти свободни за да можете да имате повече контрол върху дъската при приземяването.

Уфф....може да има и още но не се сещам...

Ай мнооо ви здраве и аз бегам от офиса, че ми писна...
Сашо

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
vandal
Windmaster

« Отговор #9 -: 13.07.2012 22:41 »

днес успях да прескоча менталната бариера и се метнах за предно...2 пъти
Технически е много елементарно...хаха
практически много боли ако не приводниш. Втория път така се изтрещях по гръб...още усещам лека болка. Напрво ми спря дъха за няколко секунди.
не затворих достатъчно платното...трябва да се държи много здраво...нямам търпение за следващи опити...утре изглежда ветровито, дано откъсна 1 час в работно време...
след работа съм много умоорен напоследък, а и вятъра почва да пада след 18ч.
Шубе ме е да се метна на по-голяма вълна...ще боли повече, но шанса да го затворя е по голям...пффф...някой знае ли противострахови хапчета или рецепти. Питам сериозно...и не искам да чувам за алкохол, трева или други подобни. На тия неща съм фен само СЛЕД каране!
Поставям си цели за това лято
предно, задно и вулкано. Задното мисля че ще ми отнеме повече време, а и зависи от вълните...Трябва ми много стръмна и достатъчно голяма рампа...поне 1.5м, за да ми даде достатъчна височина.
Ако не затворя поне 2 от 3те...ще се гръмна с патрони за глиган...хахаха

metro
Вятърничав

« Отговор #10 -: 16.07.2012 06:48 »

Вандалчее Wink

Тази болка ми е позната която описваш при предното...знаеш ли, че това е един от най-мазохистичните трикове защото болката и нейното движение от врата през гърбът и после надолу към кръста, задника е признак за това, че правиш нещата както трябва...а когато болката стигне до задника и вече я усетиш в прасците и петите значи си го завъртял и тогава болката е НАЙ-СЛАДКА Yes Та движението на болката от горе надолу води до едно сладко чувство, че се приближаваш...еми ако това не е мазохизъм хахах Smile но е сладка болка хаха Smile

Що се отнася до предното то е много лесно, лек скок пускане на предната ръка която отваря платното за вятъра за да може да ви завърти а задната много здраво държи затворено платното и близо до тялото! Погледа е назад и това допълнително помага за да го завъртите...краката са групирани и присвити готови да посрещнат водата а ръцете готови да отворят платното при приземяване от другата страна за да може вятъра да ви извади от водата като при воден старт и просто да си продължите.
Важна е подготовката и многото повторения на суша на това какво трябва да се случи на водата при скока за предно...
Едно от най-хубавите и кратки филмчета според мен (от всичките изровени и гледани от мен до сега) е на един много готин учител:

http://www.youtube.com/watch?v=iTjxJTiTmSg

Абе всеки е правил по някой друг опит за предно защото всеки е правил човка...а човката е наполовин предно салто Wink само трябва да вземете дъската със себе си при излитането и все пак малко да скочите преди да направите човка...ако много сте падали и сте се размазвали от човките може и да имате натрупани негативни чувства към предното от самата човка....

Айде успех
Аз предно само да завъртя и вулкана да го перфекционирам в двете посоки ако може и ако остане време и сили и ...ЗАДНО САЛТО! Smile Междувременно някви леки трикчета от олд скуул фристайла за разнообразие...
Не е лека програмата но човек трябва винаги да има към какво да се стреми и да прави за да движи напред!

Поздрави
Сашо

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав

« Отговор #11 -: 24.07.2012 16:15 »

"Вуте най обичал да си говори сам, щот обичал да си говори с Ентелигентни хора" - та и аз като него се получава в тая тема хаха Smile

Ей нещо много важно осъзнах на тази 4 дневка на която бях ей са от петък до понеделник.
Вулканот...в добавка към всичко досега писано: Задната ръка преди скока трябва да я преместите доста назад а предната максимално напред до мачтата...когато задната ръка е назад се оказва, че имате много повече опора в платното и Ви помага за да го използвате при скока като изпомпате...то се получава автоматично като хванете назад гика с задната ръка... аз това го установих ей сега след като един цял ден не можех да разбера защо са ми толкова трагични опитите за Вулкан след като миналия път го завъртях и след това дори още 4-5 пъти го направих...та след като го спазих това направих 10-12 Вулкана за един ден ако не и повече като дори ми станаха 2 Вулкана един след друг! Просто не е иситна много кеф Wink

Иначе на сега прогнозата научих 360 в налъмите срещу вятъра - мнооо яко е това Smile
Другото е "Суич пауър джайб" - не съм сигурен дали се казва точно така но в крайна сметка глисирам на суич в налъмите и правя джайб - в този случай не сменям краката след джайба защото съм бил на суич Wink хаха много яко Wink
Нещото което много ме впечатли и го включвам в списъка ми с трикова за следващата прогноза е Stall Jibe - а ето и клипче за да ви надъхам Wink

http://www.youtube.com/watch?v=p-In8XiUNTY

Ако следващия път видите някой да се пребива като тоя от видеото явно съм аз или някой който съм зарибил да се пребива с мене хахах Smile
Надявам се все пак да завърша така както завършва и видеото..с успех ххихи Smile
Надъхвам се и за Вулкан без ръце....то заради това и тоя Stall Jibe донякъде де... ще видим Smile
Много ме кефи и Willy Skipper
http://www.youtube.com/watch?v=0L-tN1CoQ7o

Айде ще пиша пак...
Поздрави

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав

« Отговор #12 -: 31.07.2012 08:48 »

Vandal специалнен поздрав за теб с това видео Wink

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eAqPXxCRcLw

Още едно яко учебно видео за Вулкана:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=9xUvGRVvOZ4&NR=1

Хубав ден Smile

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
vladd
Полъх
*
Публикации: 60

« Отговор #13 -: 31.07.2012 15:29 »

може да не пишем, но четем и се надъхваме, някой ден може да успеем да направим това-онова! а така споделен личния опит е суупер полезен
metro
Вятърничав

« Отговор #14 -: 09.09.2012 22:50 »

Много се радвам на всички ви които четете темата и въпреки, че много малко от Вас пишат по тази тема надявам се тя да е полезна и някак да надъха хората които искат да учат нови неща но не знаят какво или пък знаят какво искат но нямат информация или не знаят от къде да започнат...или просто искат да питат но ги е срам>>>
ТАЗИ ТАМА ОСТАВЯМ ОТКРИТА ЗА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ ПО ФРИСТАИЛ И УЕЙВ ТЕМАТИКА!!!
НЕКА ВСЕКИ КОЙТО МОЖЕ ДА ДАДЕ КОМПЕТЕНТЕН ОТГОВОР ИЛИ ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ДА СЕ ЧУВСТВА ПОКАНЕН ДА ГО НАПРАВИ ТУК Smile
Или просто ако има нужда да сподели какво мъчи в момента Wink

Вандалче, помня нейде по-горе из темата разказваше за твоите опити за задно салто и предвид случилото се оня ден имам и аз нещо да споделя Smile хихи Smile ами напоследък преосмисляйки спота на който караме а именно - вълни on-shore и вятър оншор...та това са перфектните условия за ЗАДНО нали?
Та онзи ден карам на "уейв спота" на десен хаус (по-слабия за скачане) и гледам една рампа..ама рампа, истинска рампа..и се изстрелях колкото високо мога като в един момент се оказа, че го превъртам - дъската е точно над мен а аз от любопитство погледнах назад-надолу и взех, че приводнявайки без и за секудна да си помисля да хвърля обурудването ковнах носа на дъската във водата...ако бях си повярвал в този момент и бях затворил платното при приземяването кой знае...може би щях да го завърша???...някак супер естествено се случи всичко и без усилие или страх...много се чудех дали всичко това наистина се случи защото бе като все едно гледах филм хехе Smile Като излезнах след 10 мин и седях на брега Насо дойде и вика "Абре какво правиш???" а аз "аммм...какво имаш предвид? Ти видя ли какво направих преди малко? ... Насо - "Да!!!"..аз бях изумен защото явно не е сън и наистина се е случило! хех Smile много яко! АМА МНОГОООООО Smile
Официално обявявам опитите за задно открити...до края на сезона дано има прогнози и покарам за да има опити Wink
Stall Jibe-а, ей сега в петък имаше един много приятен опит в който платното тръгна да се връща в ръцете ми но загубих баланс и паднах...не видях дали се вдигна достатъчно нависоко за да го хвана но това беше най-добрия ми опит за сега...

Много Ви здраве на всички и много ви каране  (:-pp)

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: