Днес ходих на Пунта Бланка с един приятел. Оказа се, че и днес почивам.
Сайд он до към 16,30 после завъртя леко от серве и бе повече он шор.
на 84 литра с 5.3
В началото видях пред мен една порядъчно голяма вълна (не бе особено голям спота днес, което го направи по-лесно за мен) пуснах по вятъра, за повече скорост и се засилих във вълната точно пред пяната, право нагоре. Погледнах зад рамото и всичко се завъртя, в следващия момент носа на дъската удари водата по диагонал, веднага след това и задницата и дъската бе хоризонтално...цяла ротация!!! Но точно след приводняването изгубих контрола и паднах напред...
Крещях от кеф, защото това бе един от най-близко до баклуп опити
Гереон ме видял...говорихме после на брега. Каза че не било много високо, но много сполучлива ротация. Малко странично, но смятам че съм на прав път
цял ден го мъчих, незнам колко пъти се забих с хълбок или гръб във водата...Тази вечер ще спя много добре, хахаха....
за вулканото ще споделя личния си опит от неуспехи
отскачам на халфвинд (леко по вятъра) не търся скорост, но е нужна все пак за да отскоча. Изпомпвам няколко пъти ако не съм на достатъчна скорост, с предната ръка хващам гика по-напред, просто чуквам леко дъската или се оглеждам за малък чоп, веднъж след като съм отскочил (съвсем леко ми стига...просто финката да е над водата) се измятам с краката напред, като пускам задната ръка на гика и веднага я прехвърлям от другата страна на платното (ако стигна до там)
Това което не мога да направя винаги правилно е да прехвърля тежестта на предния крак. Което действа като спирачка и излитам назаде. Но ако тежестта се прехвърли на предния крак, няма много напрежение на финката и дъската се пързаля. През този момент докато дъската се пързаля назад, си хващам платното от другата страна и аха да тръгна вече напред и губя контрол. Карането на суитч във футстрапа е особено важно. Това мисля да упражня няколко пъти. Само каране на суитч, мисля че ще помогне.
Другия ми проблем с тежестта...задния крак трябва да се опъне, предния се свива, тялото напред...така тежестта се прехвърля правилно.
Това е мой личен опит разбира се, но мисля че това са ключовете.
Знаеш ли...октомври докато учих един пич в Алачати да прави волкано и го наблюдавах и ми хрумна велика идея,която проработи веднага на секундата и аз се потресох от себе си та и от него.
И знаеш ли какво му казах?
Преди да отскочиш.........завърти гърдите напред и дори срещи вятъра.....изкарай предното рамо силно наветрено...и при отскока вече вкарвай външното рамо към платното.....
Получи се мигновенно и човекот веднага завърши волкано.....иначе отскачаше без ротация и финката му се забиваше във водата...обаче като предварително изкарахме рамото навън към вятъра...щеш не щеш тръгваш да правиш ротация с голяма засилка един вид...
Някой хвана ли ми мисълта?
Проработи веднага!!!