21.11.2024 22:14
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Фристайл: Вулкано, спийд лууп и други фигури  (Прочетена 18270 пъти)
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #15 -: 10.09.2012 08:05 »

Много ме изкефи ей това клипче:

http://www.youtube.com/watch?v=cuWcwaZvuTU&feature=related

И накрая как завършва - el Toro is in his 60th year - What is your excuse?

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #16 -: 10.09.2012 15:31 »

Като казваш задно, пуш луп ли имаш предвид?
За бек луп оншор е супер неподходящ. Не, че за пуш е много удобен, но поне се получава. Мони каза, че върти бек на уейва, на Сашо от Плевен преди време съм му виждал почти завършени опити, може вече и да го е врътнал.

За пуш луп трябва максимална скорост и пона малко по-остър ъгъл спрямо вълната. Наличие на чоп между вълните много влошава ситуацията. Колкото по-високо се скочи, толкова по успешно е приводняването. Най-болезнено е когато спреш при втората трета от фигурата. Тогава цялото оборудване е под теб и ти се стоварваш върху него. В добрия случай може да се охлузиш, докато минаваш "покрай" него, в лошия се кълчи глезен. Оборудването ТРЯБВА да е много здраво и устойчиво на вандализъм :D.
Преди маневрата се огледайте внимателно!!! Опасно е не само от идващ насреща човек, но понеже след изпълнението оставате на място, може да бъдете връхлетяни и от каращ след вас (или да скочите върху него).
При самият скок трябва да се погледне нагоре и назад, платното се навежда рязко назад и надолу за да се получи ротация. Ако след скока виждате, че не може да се дозавърти, свийте колената и опитайте да избегнете гребена на вълната. Дори и ако съвсем малка част от носа "чукне" вълната, оборудването спира, а вие не oops. Ако мачтата опре водата, губите скорост и често се побивате във водата надолу с главата (това не боли) :D.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #17 -: 01.08.2013 19:38 »

при задното като приводниш трябва да отвориш платното, иначе ще завършиш със салто през мачтата...или вятъра ще ти го изтръъгне от ръцете....скоро да ти кажа не съм пробвал.последните ми опити бне бяха дори близо. последно време ходя дакарам на гладко, защото приятелката ми сама  не искам да я пускам...ще направи някоя глупост.

За това пък вчера си приводних първото вулкано  :D  След поне 200-300 опита вчера останах много изненадан  (:-pp)  завъртях дъската, прехвърлих платното от другата страна, запазих баланса на суитч и леко подкарах в новата посока на суитч...и понеже до тук не го бях докарвал в главата ми бе за част от секундата питанката: сега какво...смених си стенса и те това беше...е имаше и малко викове на щастие...
дано скоро да затворя още едно... Smile 
това като карам на дясно. На ляво дори не мога да завъртя дъската...
следваща цел ще  е спок предполагам....

утре се надявам да остане време следобеда да ида  да карам на Пунта. Стига половинката да не мрънка мнного..хаха..иска на пунта да излиза...на уейв спот, където всеки път преди да изляза се моля да не се пребия и да не строша нещо...а тя още джайб не може да прави Smile))

и ми кара малките платна, и иска да ми кара фрийстайл дъската и ужас направо...хаха   

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
vandal
Windmaster

« Отговор #18 -: 01.08.2013 23:11 »

Мисля че ще има какво да се пави следващата седмица  (:-pp)

* forecast.jpg (182.52 KB, 1280x729 - видяно 662 пъти.)

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #19 -: 03.08.2013 00:34 »

Докато го описваш и вече ще си врътнал още няколко :D
Тия дни ще е интересно................ на половинката Yeee Yeee Yeee Марто, стискам палци всичко да е наред!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
rado_raev
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #20 -: 15.12.2013 15:41 »

Днес ходих на Пунта Бланка с един приятел. Оказа се, че и днес почивам.
 Сайд он до към 16,30 после завъртя леко от серве и бе повече он шор.
на 84 литра с 5.3
В началото видях пред мен една порядъчно голяма вълна (не бе особено голям спота днес, което го направи по-лесно за мен) пуснах по вятъра, за повече скорост и се засилих във вълната точно пред пяната, право нагоре. Погледнах зад рамото и всичко се завъртя, в следващия момент носа на дъската удари водата по диагонал, веднага след това и задницата и дъската бе хоризонтално...цяла ротация!!! Но точно след приводняването изгубих контрола и паднах напред...
Крещях от кеф, защото това бе един от най-близко до баклуп опити  Yes

Гереон ме видял...говорихме после на брега. Каза че не било много високо, но много сполучлива ротация. Малко странично, но смятам че съм на прав път Smile
цял ден го мъчих, незнам колко пъти се забих с хълбок или гръб във водата...Тази вечер ще спя много добре, хахаха....

за вулканото ще споделя личния си опит от неуспехи  wall
отскачам на халфвинд (леко по вятъра) не търся скорост, но е нужна все пак за да отскоча. Изпомпвам няколко пъти ако не съм на достатъчна скорост, с предната ръка хващам гика по-напред, просто чуквам леко дъската или се оглеждам за малък чоп, веднъж след като съм отскочил (съвсем леко ми стига...просто финката да е над водата) се измятам с краката напред, като пускам задната ръка на гика и веднага я прехвърлям от другата страна на платното (ако стигна до там)
Това което не мога да направя винаги правилно е да прехвърля тежестта на предния крак. Което действа като спирачка и излитам назаде. Но ако тежестта се прехвърли на предния крак, няма много напрежение на финката и дъската се пързаля. През този момент докато дъската се пързаля назад, си хващам платното от другата страна и аха да тръгна вече напред и губя контрол. Карането на суитч във футстрапа е особено важно. Това мисля да упражня няколко пъти. Само каране на суитч, мисля че ще помогне.
Другия ми проблем с тежестта...задния крак трябва да се опъне, предния се свива, тялото напред...така тежестта се прехвърля правилно.
Това е мой личен опит разбира се, но мисля че това са ключовете.

Знаеш ли...октомври докато учих един пич в Алачати да прави волкано и го наблюдавах и ми хрумна велика идея,която проработи веднага на секундата и аз се потресох от себе си та и от него.
И знаеш ли какво му казах?
Преди да отскочиш.........завърти гърдите напред и дори срещи вятъра.....изкарай предното рамо силно наветрено...и при отскока вече вкарвай външното рамо към платното.....
Получи се мигновенно и човекот веднага завърши волкано.....иначе отскачаше без ротация и финката му се забиваше във водата...обаче като предварително изкарахме рамото навън към вятъра...щеш не щеш тръгваш да правиш ротация с голяма засилка един вид...
Някой хвана ли ми мисълта?
Проработи веднага!!!
vandal
Windmaster

« Отговор #21 -: 16.12.2013 20:34 »

вулканото на десен халс малко или много работи. 1 от 10-15 за сега...
на ляво не мога да се изметна въобще. Следващия път като карам на гладко ще опитам както казваш  Радо и ще споделя после.

rado_raev
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #22 -: 18.12.2013 09:02 »

Нали... Smile  само да споделя,че волкано не се прави на(леко по вятъра),а леко срещу вятъра.
Спорил съм с дни на тази тема с много хора.
Засилка...леко срещу вятъра.....какво става?
Не е нужно да въртиш именно 180 градуса(понеже по вятъра ако не завъртиш то1но дъската на 180 градуса,финката се забива и аре чао)......
Леко срещу вятъра е нужно да отскочиш и да врътнеш 100 градуса дъската и вече си на обратно почти на багщаг и вятъра бързо влиза в платното ти...получаваш навреме бърза доза баланс!!!
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: