22.11.2024 17:29
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Особености на българския ски пазар!!!  (Прочетена 19044 пъти)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #15 -: 02.12.2010 09:46 »

Тъй като наближава Коледа ще ви споделя една случка от 24.12. миналака година.Народът е плъзнал по магазините с едничката идея да харчи пари.Влизам в магазин,не помня за какво,вътре три продавачки.№1 говори по телефона.№2 Прави експеримент, колко баница може да и побере устата.№3 чоплейки семки на висок глас към №1 и 2 или по-скоро към мен "уффф няма ли да си ходим вече"

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #16 -: 02.12.2010 10:07 »

миналака  Shocked
Любо нарочно ли пишеш така  :D

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #17 -: 02.12.2010 10:41 »

Като прочетох написаното от Barborko и почти си се представих в най-вероятно същия магазин, където и на мен винаги ми е супер забавно като започнат да ми обяснават A-то и Б-то на зимните спортове, та се сетих за една покъртителна за мен история.

Във въпросният магазин има и "сервиз" за ски и веднъж излизайки от магазина, подпрени до вратата видях ски, най-скъпия наличен модел в магазина. Аз отдавна не карам ски, но нещото, което ми хвана окото беше, че автоматите бяха изнесени напред от центъра на ската и то със достатъчно много, за да може човек без ролетка в ръка да забележи необичайното им положение. Та, малко учуден от непривичното им място реших да попитам как са се озовали там. Тогава, един изглеждащ като най-компетентния сред компетентните консултанти в магазина ми обясни, че за начинаещи е добре да се изтеглят напред, защото ската била много твърда и това неотрализирало този факт. Веднага в главата ми се породиха няколко въпроса, като "защо на човек, който сега ще се учи най-вероятно, са му продадени почти състезателни ски", "за какво ли служи в днешни дни онази малка чертичка горе долу по-средата на ската, която някога показваше къде трябва да се падне центъра на обувката между автоматите", "как ще изглежда горкият човечец върху тези ски" и други такива, но тъй като навярно не изглеждах достатъчно платежоспособен, компетентният консултант се беше обърнал вече и си беше тръгнал, така че не можах да си задам въпросите. Цяла зима след това гледах скиорите в ските по лифтовете и по пистите, за да го видя щастливеца на живо, но така и не можах. Може и никога да не се е качвал на ските, а само да си ги е подпирал до някое заведенийце и да си е пил кафенце по за 10 лева, а може и да се е качил само веднъж и да се е отказал за цял живот, но аз просто явно съм изпуснал този паметен миг.

Както и да е, за начинаещите поуката е - да знаете, че ако сте си купили състезателни ски, трябва да сложите автоматите изтеглени от центъра напред, за да неотрализиране твърдостта. Ако не ми вярвате, ще ви изпратя разбиращите да ви го обяснят на живо, все пак им плащат за това Smile
Веско не си съвсем прав.Преди няколко години имах едни ски Nordica "The Beast",които бяха от най-висок клас и бяха най-твърдите ски освен рейсовите.Някои съфорумници също имаха подобни.Та те имаха възможност за преместването на автоматите в две позиции:"любители" и "експерти".И наистина когато се поставеха автоматите в позиция "любители" изглеждаха сякаш са много напред.Лично аз не съм ги карал в тази позиция и не знам какво е усещането.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #18 -: 02.12.2010 11:07 »

миналака  Shocked
Любо нарочно ли пишеш така  :D
Някой сигурно ми е разместил копчетата на  клавиатурата,няма друго обяснение :liar:

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #19 -: 02.12.2010 12:29 »

:D :D :D :D :D :D :D :D :1:

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #20 -: 03.12.2010 22:12 »

Любимото ми:
Представителя на Атомик за България, влизам и леко, леко се насочвам към белите обувки в дъното на щанда... известно време не ми обръщат внимание, което лично мен не ме тревожи, защото имам възможност спокойно да разгледам модела. Все пак се появява една девойка с въпросителен поглед. Питам за номера. Отговаря ми, че това са състезателни обувки. Пак питам за моя номер. "Ами нямаме." А от следващия по твърдост модел? "Ами и от него нямаме." А кога ще ви ги доставят? (става въпрос за около месец преди началото на сезона). "Ами от тези модели няма да идва доставка." (????) Добре де а какви номера имате? "Ами 36 и 48." (или нещо от сорта) Силно изненадан питам - Вие не сте ли официалния представител за тази фирма? "Да" (без "Ами" слава богу). Е как така нямате от най-качествената обувка на фирмата? "Ама господине тези обувки не са за вас!!!" (?????????????) Не знам по какво позна, но понеже сигурно ми е било изписано на лицето какво мисля по темата, не се опита да ме "консултира" за друг модел. И пак питам - Добре де а как човек в България може да си купи такава обувка? "Ако се свържете с някой ски отбор, който ще прави поръчка..." Изумително! Как не се сетих!!! А как да я премеря преди да изсипя толкова много пари?
"Ами, ами...???" Е поне ми кажете коя с каква ширина идва? "Какво искате да кажете?" Питам с каква ширина са тазгодишните модели, има ли рзлика с предходни години, каква е разликата в ширината между двата модела (двата са с различна твърдост, като с по-мекия карат жените обикновено и е малко по-широк - 10 мм). "Неее и двата са еднакво широки" Не ми се вярва но може и така да са ги направили... Обаче питам - Е колко точно са широки тогава? Ейййй включи се и някакво момче в спора за ширината (дано не е бил шеф на магазина защото и той гледаше като изтърван). Ровиха в някакви проспекти и А каква изненада, пишело си ширината и даже имало разлика в ширината за двата модела.... Напуши ме смях, погледнах обувките за последно и си тръгнах. На другия ден си купих друга марка. Много съм доволен, но и там ми се наложи да правя компромиси - пичовете бяха заредили номера, но без половинките. Проблема пак при същия клас обувка. В крайна сметка взех по-широкия модел, който на дължина ми е толкова на ръба да не ми става, че трябва да го карам едва ли не с дамски чорапогащник. Само защото е лееекинкио по-широк влизам сравнително комфортно в него. Но нали се сещата пак е хубава работа, ама българска
АМИ... това и още много други случаи са си ежедневие за каквото и да става дума у нас. Ами туйто!
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #21 -: 04.12.2010 00:20 »

Еее човек тея ще те откажат от ските : x : трябва да звъннеш в завода производител да си сменят дилърите инъче се излагат (:-pp)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #22 -: 05.12.2010 02:20 »

До скоро Atomic  бяха единствената фирма ,която предлагаше Race модели с различна  ширина.Аз имам проблем с носенето на тясна обувка и напълно естествено, въпросният магазин на фирмата беше първото място,към което се насочих преди 2 години.Проведеният разговор беше абсурден и болезнено повторение на случая на kalata,като никой не беше и чувал за подобни опции. wall А най трагичното в цялата история е,че част от въпросната серия  обувки на Atomic се правят в Пампорово.
Нямах избор и трябваше да сляза от Nordica Doberman Flex 130 на Lange 120 -единствената по-широка обувка ,която намерих като опция на пазара тогава...
Добрата новина е,че от тази година Lange  за пръв път пускат на пазара две ширини за Race обувки - 93 и 100мм.
http://www.langeskiboots.com/BG/BG/rs-130_LB01030_product_men-boots.html

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #23 -: 05.12.2010 03:08 »

ИЗВОД: SNOWBOARD Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #24 -: 05.12.2010 11:28 »

Само райс обувките ли се предлагат в различни ширини? В какъв ценови диапазон са този клас обувки?

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #25 -: 05.12.2010 13:20 »

Леле, това синьото Lange ми разтопи сърцето Smile

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #26 -: 05.12.2010 16:10 »

В какъв ценови диапазон са този клас обувки?
Като рейс оборудването при уиндсърфа

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #27 -: 05.12.2010 16:48 »

Малък ъпдейт от днеска,на историята с "аутлета" на Fisher  в сградата на Florimon (детелината на бул.България и околовръстното...)
Отидох да купувам въпросните детски обувки.Същите,накоито първоначално ми бяха обявили цена от 150лв. и вследствие на кратък спор м/у мене и продавачите (или поне тези,които продаваха) коригирана на 92лв.Този път не питах за цената -вече я знам-92лв.,какво друго...
Изкараха обувките от склада-гледам цената на кутията-пише 134лв.До нея грамаден стикер /- 35%.Питам за всеки случай,дали цената не е  134 минус 35% .Не била.Трябвало да платя 105лв.-"Е как 105,нали бяха 92лв. миналата седмица".Отвориха някакъв ценоразпис-"Ей това са тези обувки-168лв,виждате ли.Пък сега са намалени на 105...нали пак виждате".
Останах щастлив от обяснението!
И синът ми е щастлив - получи своите първи ски обувки .От друг магазин разбира се  :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #28 -: 08.12.2010 20:57 »

Е, как да тръгне да търси човек автомати по магазините след горенаписаното, пасувам и това е. Егати suicide

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: