21.11.2024 23:42
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сноукайт на Витошкото плато  (Прочетена 43318 пъти)
shmirgela
Полъх
*
Публикации: 27

« Отговор #30 -: 04.01.2012 14:42 »

И аз съм навит. Ама със ски  ski
Има ли къде да се остави колата и после много път нагоре ли има?
С кола съм ходил само на Лалето и не ми е много ясно.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #31 -: 04.01.2012 22:35 »

40 минутна разходчица и си на спота.

windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #32 -: 05.01.2012 10:21 »

40 минутна разходчица и си на спота.

Ааааа, множко даваш, аз за 40 мин съм на горна станция на Романски, а платото е на 15тина минутки от Алеко и то по що годе равна пътека. Бих се съгласил ако става въпрос за горното плато на вододайна  Drinks
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #33 -: 05.01.2012 10:56 »

Ааааа, множко даваш, аз за 40 мин съм на горна станция на Романски, а платото е на 15тина минутки от Алеко и то по що годе равна пътека. Бих се съгласил ако става въпрос за горното плато на вододайна  Drinks

Има някакво неразбирателство с тези плата. Поне кайтистите викат "платото" на мястото при вододайната зона. А "горното плато" е между Черни връх и обсерваторията. Но май платото си е равното място до Голи връх (горната на Бай Кръстьо) - там рядко става за кайт.

windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #34 -: 05.01.2012 12:43 »

Еми за мен Платото е точно над Голи връх. Аз нямам личен опит със сноукайта там, но доколкото виждам чужди снимки и клипчета, те винаги са точно от това плато, така че не би трябвало рядко да има условия там  snowboard
BLESSED DEVIL
Полъх
*
Публикации: 74

+359897614847 - S4EN

« Отговор #35 -: 05.01.2012 18:34 »

Еми за мен Платото е точно над Голи връх. Аз нямам личен опит със сноукайта там, но доколкото виждам чужди снимки и клипчета, те винаги са точно от това плато, така че не би трябвало рядко да има условия там  snowboard
Toва е долното плато.
като продължиш по зелената писта, след левия обратен завой се стига до горното плато. То се пада от дясно на зелената. Може и по "шорт къта" от зелената директно нагоре по колчетата преди въпросния завой. Като се качи ме на зелената и платото е точно отпред.
Има и други места за каране. Както някой спомена на Черни връх - обсерваторията . Има и още едно место -  точно след обратния ляв завой на зеленaта писта се тръгва на дясно и леко надолу.
Може да се кара и на още едно място под Черни връх в ляво по пътеката за кумата май се падаше.
Мястото за каране се избира според силата и скоростта на вятъра.
До долното плато се стига мн. бързо от Алеко. Както някой написа 15 мин.
До горното плато се стига за около 30 мин.
Вече за обсерваторията не знам колко е времето.
За другото место за каране което споменах след завоя в дясно трябват снегоходки, ски с колани, моторна шейна, хеликоптер или настроение и компания за ходене пеша в дълбок сняг Smile.

Sasho Belia  може да сподели повече. С или без прогноза, той е горе.
Май това е начина не може да се разчита на прогнозите.

A smooth sea never made a skillful sailor.

♥ 4130   4   life
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #36 -: 05.01.2012 21:40 »

Девила, блесед или не :D , отлично го е описал. Аз имах предвид горното плато. Със спокойно ходене до там се стига за 40тина минути. На долното доста по-рядко става за каране май.

windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #37 -: 06.01.2012 10:14 »

Ами то значи си говорим за едно и също от самото начало  OK
BLESSED DEVIL
Полъх
*
Публикации: 74

+359897614847 - S4EN

« Отговор #38 -: 07.01.2012 01:11 »

В неделя се надявам да се кача, очертава се и още хора да дойдат.  hi

A smooth sea never made a skillful sailor.

♥ 4130   4   life
bobo
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #39 -: 08.01.2012 13:42 »

Снимките са от  02.01.12.

* _BSC7428.jpg (277.4 KB, 1000x664 - видяно 510 пъти.)

* _BSC7433.jpg (235.24 KB, 1029x683 - видяно 486 пъти.)

* _BSC7435.jpg (191.99 KB, 1029x683 - видяно 513 пъти.)
RAMZE
Полъх
*
Публикации: 31

« Отговор #40 -: 08.01.2012 17:51 »

Хора имаше,но вятър - никакъв.Страхотно слънце,много сняг и идеални условия за туризъм,но .......бях се навил да пробвам как е с кайт и ски.Ще дебна прогнозите  ski
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #41 -: 10.01.2012 17:09 »

За тази събота на платото в гуруто има нещо  - до 7м/с на поривите,но дано не се скапе прогнозата  suicide
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #42 -: 15.01.2012 17:11 »

До платото не можах да стигна,но един приятел ми се обади че е замръзнал гьола на Богров и взех зимните кънки и към Огняново.Добре че си взех и ските защото водата си беше в течно състояние.Вятърът беше западен - от стената.Реших че е идеално за учене на кайт и обух ските.Да но вятърът беше 2-3м/с и този 4 кв кайт си беше мъчение.Походих си доволно,едвам от време на време ме подръпваше и аз започнах да се ядосвам,че не мога да хвана посоката на движение.По едно време - след 45мин .по земята взе да се вдига снега - и направих първият си тигел.Вярно бавно се движех,но по наклона нагоре.Открих че като правя осморки по посоката и се движа по-добре.И така доста тигели докато свикна с кайта.Но после дойде истинкият кеф - вятърът духна с 7-8м/с ,а може и повече да е  hmmmm и всичко си дойде на мястото.Вдигна се пелена около 5-6м и стана страшно - скоростта беше супер - карах само на кантове и хълбока ми опираше в земята ---- невероятен кеффф ,но ако не ти се налага да променяш посоката.Това ще го уча някой друг път  wall .Стараех се да държа кайта в горната част на прозореца,но не винаги се получаваше - не мога да повярвам че 4кв. фоил кайт ме вдигна на 2 метра от земята - вярно приземих се на ските,но се стреснах сериозно.Само не ми е ясно как се събира тая гад във ветрилник - голяма мъка беше. Толкова от мен  ski
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #43 -: 21.01.2012 18:34 »

И още малко от мен.
Миналата неделя като отивах към Огняново видях доста голяма нива без стълбове-до където ти стига окото гладко и равно и реших днес да я пробвам.Намира се на 2-3 км след разклона за Елин Пелин посока с.Григорево от дясно. Вятърът беше супер- в Гуруто го даваха 9-11м/с и от идеалната посока - слизаш от колата и тръгваш да караш.Този път беше страхотно каране - даже успявах да завия на скорост - вярно на рало,но се получаваха нещата без да спирам и с пингвински  крачки да обръщам ските.
Покрай сърфа винаги съм гледал кайтовете с пренебрежение,но почна да ми влиза под кожата и съм на кантара да си търся по сериозен кайт от 4кв.
Прегледах много инфо за кайтовете,но никъде не видях написано от колко до колко м/с работят,как е с поривите,тези възелчета горе до колко променят динамиката на крилото и тн.
Къде да почета малко технически характеристики за модела,а не какво е новото в него?
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #44 -: 22.01.2012 01:36 »

Я, това е интересно. При следващият сняг дай сигнал по-отрано.
Относно кайта и настройките, по-добре някой на място да ти обясни и покаже, отколкото да се самообучаваш от Интернет. Засега е достатъчно да ги слагаш по "подразбиране".

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: