21.11.2024 16:19
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Спортно хвърчило  (Прочетена 4199 пъти)
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« -: 27.12.2010 00:01 »

Здравейте,

Имаме си спортно хвърчило - голяма зарибявка.
Вчера правихме сефтето - на едни хълмове между Бистрица и Железница.
Бая overpower си беше, но хвърчилото излезе "костелив орех" и оцеля.
Хвърчилото е с 2 въжета - принципът бил както при делтапланерите, но за мен все още е загадка Smile
Иначе като дърпам дясно въже завива надясно и обратно, но е страшно бързо и при стабилни пориви не можем да го овладеем и се забива мълниеносно в земята дори и като е пуснато на по-голяма височина.

Та ако знаете за някой и друг учебен материал ще съм благодарен.

* IMG_2195.jpg (40.54 KB, 786x1024 - видяно 550 пъти.)

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #1 -: 27.12.2010 01:58 »

.... но е страшно бързо и при стабилни пориви не можем да го овладеем и се забива мълниеносно в земята ....

за сега не се закачайте на трапец :О:

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
moni.hakera
Повей

Публикации: 4

« Отговор #2 -: 14.01.2011 15:12 »

за сега не се закачайте на трапец :О:
Правих такова в трети клас  Drinks
SashoK
Полъх
*
Публикации: 22

« Отговор #3 -: 15.01.2011 01:45 »

Ооо делта кайт, супер яко  Wink аз и брат ми имаме доста често пускаме такива хвърчила дори едно вече строшихме. Много е зарибяващо, но само да те предупредя че един ден направих една глупост, ако случайно изтървеш ръкохватка в никакъв случай не хващай линията (кордата) просто ужас в един момент се озовах в ситуация на избор между пръстите на ръката ми и дали да ми се удари хвърчилото някъде (второто е по-добрият вариант, още имам следи от изгорено) за учебни материали ще попитам брат ми някъде беше намерил едни гайдове, а колкото за триковете които могат да се правят то те се правят на слаб вятър. Ето ти едно видео с част от триковете които може да правиш Smile
http://www.youtube.com/watch?v=LjL-36tMhwc
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: