22.11.2024 10:22
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: БЕДСТВАЩ......  (Прочетена 11724 пъти)
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« -: 24.01.2011 19:07 »

http://varna.dir.bg/2011/01/24/news7851263.html
Ентусиастът решил да покара сърф независимо силния вятър в района на Казашко.

НЕЗАВИСИМО
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 24.01.2011 19:32 »

Решил да "покара СЪРФ"
Снимката е особено илюстративна  wall

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Maran4ito
Духовит
**
Публикации: 161

« Отговор #2 -: 24.01.2011 21:09 »

Понякога волята за екстремни преживявание не е кординирана с мозъка и липсва преценка за физическото състояние на спортиста.В такива случаи застрашава не само своя живот, а понякога и на колегите си.
През 2010 май месец бяхме на Пясъчник, когато накрая на деня забелязахме, че липсва един от колегите ни.За щастие го намериха с помоща на едно момче, което имаше джет на другия край на язовира премръзнал с летен неопрен и почти изпаднал в хипотермия!!!Ако в този момент човешкия късмет ни беше подминал нашия приятел нямаше да му помогнат разтривките и уискито което му дадохме!
Разказах ви тази кратка история, не за друго, а за това че трябва малко да се замисляме и да гледаме отстрани ситуацията и да правим трезва преценка над нещата!Всеки е щура глава и всеки прави доста откачени неща, но в крайна сметка ние като спортисти ще сме по=доволни от това да практикуваме по=дълго този прекрасен и зареждащ с живот спорт:)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #3 -: 24.01.2011 21:19 »

http://varna.dir.bg/2011/01/24/news7851263.html
Ентусиастът решил да покара сърф независимо силния вятър в района на Казашко.

НЕЗАВИСИМО

хаха...a сърфиста е доста зависимо от силен вятър същество... Smile

инак...ами стават сакатлъци и с най-добрите и подготвените...така 4е но комент...

и нещо ме впе4атли...Smile
Понякога волята за екстремни преживявание не е кординирана с мозъка и липсва преценка за физическото състояние на спортиста.
ами то ако не беше така ... нито братя райд щяха да полетят...нито г-дата дрейк и Швайцер щяха да се занимават с подобни щуротии Smile))

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #4 -: 25.01.2011 00:05 »

Да ви кажа според мен когато се появи мрежа на пътя няма значение колко добър е сърфиста. всичко е доза късмет да не те завлече мрежата надолу, защото тогава язък за майсторлъка.

brrrrrrrrrrrrr
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #5 -: 25.01.2011 00:34 »

!Ако в този момент човешкия късмет ни беше подминал нашия приятел нямаше да му помогнат разтривките и уискито което му дадохме!
Разказах ви тази кратка история, не за друго, а за това че трябва малко да се замисляме и да гледаме отстрани ситуацията и да правим трезва преценка над нещата!Всеки е щура глава и всеки прави доста откачени неща, но в крайна сметка ние като спортисти ще сме по=доволни от това да практикуваме по=дълго този прекрасен и зареждащ с живот спорт:)

Принципно си прав, че има хора които прекаляват, като влизат при зимни условия (първия случай) или с неподходящо оборудване (втория който ти описваш). Прави впечатление обаче и неадекватното Ви поведение при описания от теб инцидент.
Хубаво е човек , дори за обща култура, да знае какво се прави при различни инциденти. Защото попадайки в такава ситуация, знаейки какво се прави, би могъл да спаси живот, а действайки неадекватно поради това, че не си е направил труда да се информира, би могъл да навреди сериозно на пострадалия.
При измръзване, никога не бива да се дава алкохол на пострадалия.
Поради разширяващото действие върху периферните съдове алкохолът създава измамно чувство за топлина. Така не се усеща студът. Освен това се разширяват кръвоносните съдове по кожата и се увеличава топлоотделянето, т.е. организмът се охлажда повече.
Над 95% от хората не знаят какво се прави в подобни ситуации като измръзване, различни травми, инсулт, инфаркт.....и т.н.
Използвам темата, за да апелирам всички, да отделят час - два за един бърз курс в Google.
Тези знания могат да спасят Вас, ваш близък или някой непознат. Дано не се налага, но по добре да си го знаеш, защото дойде ли момент да помогнеш на някого, Google  няма да е там.

fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #6 -: 25.01.2011 00:36 »

http://nautica.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1380:%D0%A1%D1%8A%D1%80%D1%84%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE&catid=114:%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8&Itemid=345
Още една теза и снимка,илюстрираща безплодието на журналистите-Христо Стоичков,взех да го разбирам :D .
Иначе по повод случката(подробности не знам),но е добре да има и малко мисъл-на мен лично ми е трудно...и най-вече да си помагаме,щото никой не е застрахован...

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Eddie
Модератор

« Отговор #7 -: 25.01.2011 03:53 »

Още една теза и снимка,илюстрираща безплодието на журналистите-Христо Стоичков,взех да го разбирам :D .
Иначе по повод случката(подробности не знам),но е добре да има и малко мисъл-на мен лично ми е трудно...и най-вече да си помагаме,щото никой не е застрахован...
Поредната неадекватна снимка илюстрираща сърф инцидент -първо кайт,после лодка  (:-pp)
Ако не друго,поне след една година най накрая идентифицираха близнаците  :D

Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #8 -: 25.01.2011 08:22 »

в статията от Светулката пише (за младежите от бургас) 4е са братя...
но са с разли4ни фамили... Yes

незнам...просто се засмислих...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #9 -: 25.01.2011 09:06 »

Прави впечатление обаче и неадекватното Ви поведение при описания от теб инцидент.
Шмит, до колкото съм запознат с този случай,първа помощ е дал доктора от Пазаржик,така че чак пък неадекватно.
Иначе за варненския случай е важно какви са били тези мрежи,тоест дали отново става дума за бракониерски мрежи,защото ако е така статията трябва да изглежда по коренно различен начин.Примерно бракониери за малко да убият човек,а не самонадеян сърфист.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #10 -: 25.01.2011 09:56 »

Може да са от различни бащи и са братя по майчина линия  oops
А най вероятно са братя по сърф лудории  Yeee

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
валентин
Полъх
*
Публикации: 24

« Отговор #11 -: 25.01.2011 10:04 »

Иначе за варненския случай е важно какви са били тези мрежи,тоест дали отново става дума за бракониерски мрежи,защото ако е така статията трябва да изглежда по коренно различен начин.Примерно бракониери за малко да убият човек,а не самонадеян сърфист.

По принцип там НЕ трябва да има мрежи..... Карали сме много пъти на спота... и не се е случвало до сега... Ма белята става веднъж... Журналистите обаче забелязват силния вятър, януарското каране... а не мрежите сложени в езерото!!!??? Кво да ги правиш Hmm
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #12 -: 25.01.2011 10:54 »

Според мен проблема въобще не е, че човека е влязъл да кара и че е имало мрежи! И най добрия сърфист може да се оплете в мрежите. Предполагам, че една немалка част от нас карат и зимата и няма никакъв проблем в това.
Браво, че са го спасили момчето!!!
А за статията за братята, са сбъркали с една година без един ден струва ми се... Има много журналисти дето нямат идея за какво пишат и не си правят и най малкия труд да проверят за малко повече детайли. Затова в последните години избягвам да гледам и чета новини.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #13 -: 25.01.2011 11:10 »

Според мен проблема въобще не е, че човека е влязъл да кара и че е имало мрежи! 
Според мен пък точно там е проблемът,за да се поставят мрежи предполагам има куп изисквания и не малка част от тях ще са свързани с обозначаването им.Ако това е било сторено трябва наистина да си луд за да се вреш там,но съдейки от това, какви хора карат по това време на годината,се съмнявам човекът да не е гледал къде кара.Мисълта ми  е,че трябва да се наблегне на това,че мрежите не отговарят на изискаванията,а не че човекът е луд.В противен случай ще се стигне до там да кажат абе я стига са се давили тия по язовирите,дайте да им забраним да влизат там!!!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Eddie
Модератор

« Отговор #14 -: 25.01.2011 11:35 »

Не само че са братя ами са и близнаци(въпреки различните фамилии).Дори и добре да ги познаваш,пак може лесно да ги объркаш понякога  :D
Колкото до самата статия ,тя изглежда предубедено написана още на пръв прочит.Хората без отношение към водните спортове трудно възприемат какъвто и да е досег с вода извън банята преди Юни и след Септември.Всички знаеме за много,плашещи инциденти посред лято,но за тях никой не пише,просто защото липсва първоначалния "сензационен" елемент = Сърф посред Зима ...

Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: