22.11.2024 00:06
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Има ли хора с paypal акаунт ?  (Прочетена 7386 пъти)
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« -: 26.01.2011 21:03 »

Здравейте колеги  Drinks

Случайно някой измежду вас да ползва услугите на paypal ?
Трябва да ми пратят пари от чужбина, но от банкова в банкова сметка вземат доста $$$ за превода.. и затова се насочих към пейпал, че поне там няма да ушушкат изпращача.
Тя регистрацията ясна.. безплатна е, но изтеглянето на парите ми е малко ХХ.

Имам сметка към Първа Инвестиционна в долари и дебитна visa electron към нея.
В задачата се пита, как става изтеглянето на получите пари в paypal ?

Благодаря предварително  ty
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #1 -: 26.01.2011 21:35 »

имам...пей пал също взема такса при определени суми...ползвам за да пазарувам или да ми плащат...не съм превеждал големи суми..но за околко 40 евро си спомням последния път ме таксуваха 1.50 (не помня всъщност колко...но около тази сума...)

има опция withdraw някъде в акаунта ти...с нея си прехвърляш пари от сметката - към банката

може би ще иска ИБАН и суифт...не помня ве4е....

но ако ти прехвърлят голяма сума пари - добре провери какви са условията на пейпал - дали вземат процент или определена такса....

и между другото едно прехвърляне по банков път не е $$$$$....
принципно са 5-10 евро...може и по малко, зависи от банките...

пак си провери нещата...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #2 -: 26.01.2011 21:42 »

Когато получиш парите в Рейпал акаунта си, влизаш в Withdraw. После действаш според указанията и до 2-3 работни дни парите са в сметката ти. Таксата е 2 Евро.
Таксите си ги провери все пак, мисля, че за получаването на сумата имаше по-висока такса.

Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #3 -: 26.01.2011 22:46 »

А съм ползвал и Paypal и съм пращал по банков път, според мен по банков път е по добре, защото от paypal ти звънят или на теб или на изпращащия дали е реално това, което прави и после 1 седмица докато парите ти минат от PayPal в сметката, с пеипал се едно да ги пратиш 2 пъти по банка Smile а превод до 10 000 без значение от валутата в ДСК и ЦКБ е 40 лв. Спомням си преди пращах 3000 $ и ми взеха към 15 не си спомням $ или лв. така че не знам дали си заслужава да се занимаваш с PayPal? Аз по принцип ползвам PayPal за пазаруване от eBay понеже ако нещо стане ти връщат парите без да се занимаваш ти ако примерно не си доволен от покупката да речем на маратонки Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #4 -: 26.01.2011 23:13 »

Аз също имам акаунт там и веднъж се опитах да преведа 250 евро на друг юзър в Унгария и се оказа, че не мога да пращам или получавам толкова големи суми, защото държавата ни била включена в някакъв списък с рестрикции, но може и вече това да се е променило, но в последствие знам, че въведоха доста такси за услугите си и не съм им ползвал услугите скоро.
Съветвам те да им провериш внимателно условията  Good Luck
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #5 -: 27.01.2011 00:40 »

windprayer то това Унгария не е като нормалните европейски страни там всичко е ебешбегешкешкереш...и така нататък :D
    mitev   най-добре е с банков превод Wink
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #6 -: 27.01.2011 10:27 »

А бе то смешното беше, че проблемът бе от моя страна  :-O-:
Иначе унгарците ебешмекешбекешкешкереш, но хората ми продадоха чисто нов кайт за 250 евро с доставката, така че засега съм много доволен от тях  :1:
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #7 -: 27.01.2011 16:11 »

и между другото едно прехвърляне по банков път не е $$$$$....
принципно са 5-10 евро...може и по малко, зависи от банките...

Само че, за жалост, банките в Канада не мислят така  taz
Вземат по 64 долара на трансфер (Специално за към България говоря) и от без значение дали пращаш $1 или $100+..
И затова исках по друг начин...paypal ми се видя удачен вариант.

Ами до колкото се запознах от няколко четения на различни места, трябва минимум $10 да изтегля и ще ме таксуват $2.50
Ама дали това 2.50 е единична такса или се увеличавааа...  :-O-:
От друго място разбрах, че за над $50-60 не те таксуват.. на трето, пишеше че е безплатно, но отнемало около 6-7 дни.. абеее..трябва да поровичкам по-упорито като имам време.
Пък до тогава, ако има някой, който може да ми даде достоверна информация, ще съм му много благодарен  ty
Bamze
Windmaster

« Отговор #8 -: 27.01.2011 17:32 »

Пък до тогава, ако има някой, който може да ми даде достоверна информация, ще съм му много благодарен  ty
Достоверна информация - Първо като вкараш пари от сметката в PayPal минава 3 дни; Второ от PayPal ти се обаждат да потвърдят трансфера - еднократна такса 20 $ за USA трето като парите са ти в PayPal ги пращаш в БГ сметка 7 дни (по банков път цялата операция траe три дни и парите са в БГ) Четвърто ако сумата е по голяма от 750 евро или $ не можеш да пратиш, ако искаш да пращаш по големи суми процедурата е сложна поне от USA беше така трябва да се свържеш с администратор който да те провери и да разреши трансвер на големи суми поне при първия превод е така Smile
ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ МАЙ 2010 ГОДИНА Smile ЛИЧНО ПРОВЕРЕНА ОТ МЕН Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #9 -: 27.01.2011 17:49 »

Достоверна информация - Първо като вкараш пари от сметката в PayPal минава 3 дни; Второ от PayPal ти се обаждат да потвърдят трансфера - еднократна такса 20 $ за USA трето като парите са ти в PayPal ги пращаш в БГ сметка 7 дни (по банков път цялата операция траe три дни и парите са в БГ) Четвърто ако сумата е по голяма от 750 евро или $ не можеш да пратиш, ако искаш да пращаш по големи суми процедурата е сложна поне от USA беше така трябва да се свържеш с администратор който да те провери и да разреши трансвер на големи суми поне при първия превод е така Smile
ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ МАЙ 2010 ГОДИНА Smile ЛИЧНО ПРОВЕРЕНА ОТ МЕН Smile

Благодаря ти за информацията !  :1:

Е къде са 20, къде $64.. по-добре е. И то щом е и само еднократно..
Пък като трябва ще се изчака седмица.

пс Сумата в случай че е над $750, не минава ли номера, ако е на вноски ?
Bamze
Windmaster

« Отговор #10 -: 27.01.2011 19:11 »

пс Сумата в случай че е над $750, не минава ли номера, ако е на вноски ?
Ми аз не съм ползвал на вноски, за банка става, но за PayPal не знам :S

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #11 -: 27.01.2011 19:20 »

Ми аз не съм ползвал на вноски, за банка става, но за PayPal не знам :S

Хм, е не знам.. не виждам проблем някой да ми прати два пъти пари.. хм  :-O-: защо да не може да се измегне рестрикцията до 750..
А това за 20те долара само не разбрах, това е само при първия път като ми пращат пари.. за следващите няма да има такива такси, така ли ?
Bamze
Windmaster

« Отговор #12 -: 27.01.2011 19:28 »

Дам само първия път като местиш от сметка в PayPal но провери да не ти вземат повече на мен тези 20$ ми ги взе банката не PayPal да не се окаже така че банката да ти вземе пак 64 за превода Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #13 -: 27.01.2011 19:58 »

Провери Western Union или подобни услуги. Само че тогава става дума за пари в брой. Поздрави

stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #14 -: 27.01.2011 22:45 »

Sergo аз съм пращал по Western Union става за часове ама това там си е РЕЗАЧЕВ  Shocked Shocked Shocked
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: