21.11.2024 23:12
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Мароко  (Прочетена 6710 пъти)
leech
Полъх
*
Публикации: 87

« -: 01.02.2011 08:05 »

Здравейте всички, моля за малко помощ. Музикант съм и май месец заминавам на турне в Мароко за 2 седмици, от които ще съм зает само 4 дни. Останалите 10 дни ще съм свободен, та въпроса ми е, дали някои може да даде малко инфо за местата за каране около Рабат и цени на оборудване под наем, защото малко трудно ще кача освен багажа си и сърфа в самолета. Благодаря предварително.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #1 -: 03.02.2011 21:14 »

В Рабат не съм карал. Спотовете които знам в Мароко, са доста по-на юг. Погледнах в Гугъл. Има сърф училища в раьона. Според прогнозата, вятър си духа, има и страхотна вълна. На Гугъл Земя, се виждат доста внушителни вълни.
Екипировката под наем е около 50 Е на ден, но можеш и да го вземеш за няколко часа за 30тина Е.
За конкретни адреси на сърф центрове, питай Гугъл.
Приятно каране ти пожелавам. Дано уцелиш вятър.

P.S. Носи си храна. Тази там НЕ СТАВА :#@:

Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #2 -: 03.02.2011 21:59 »

P.S. Носи си храна. Тази там НЕ СТАВА :#@:

:D
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #3 -: 04.02.2011 01:23 »

Същото като Шмит (бяхме заедно)
Да добавя ако не си се сетил, че без значение от годишните времена и колко е топло там си е океан и трябва НЕОПРЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Wink

Успех и нека вятъра бъде с теб ( и там и тогава)  Smile

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
leech
Полъх
*

« Отговор #4 -: 04.02.2011 09:13 »

Мерси много за инфото, ще почерпя  Drinks
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #5 -: 05.02.2011 01:51 »

Въпреки че сърф в Мароко не съм карал,ще споделя малко странично,надявам се -полезно инфо от една моя командировка:
В Казабланка Февруари и Март духаше почти през ден.При това сериозно !
В случай че храната не ти допадне,има Кентъки, Макдоналдс и Пица Хът.Забрави обаче за понятието "fast food"-понякога може да почакаш м/у 20 ии 30 мин за един бургер.Препоръчвам ти френския еквивалент на макдоналдс-Quick.
По- големият проблем е алкохола.Мароко е "светска" страна и алкохол се продава в супермаркетите и някои магазини.Супермаркетите работят до 22.00,но щандовете за алкохол(и бира) се заключват в 20.00.
Има барове-във френските е много скъпо.Има и местни,но ви трябва местен човек да ви ги покаже.В повечето места за ханене се сервира поне бира,но е желателно да седнете на "втора" линия,за да не дразните минувачите по улицата,По време на празници или рождения ден на краля,алкохол не се продава.
Английски-забравете.Френски говорят доста хора.(80% от населението на страната са неграмотни..)
Транспорт-мислех да наема кола.Още първото ми впечатление от местния трафик и начин на шофиране ме отказа моментално от тази идея.Влакове-твърдят че са най-сигурните в Африка.Средната им скорост от 60 км. в час обаче ме отказа да ги ползвам...
Информацията,която открих за сърф училищата и оборудването под наем ме остави с впечатлението,че са доста скъпи.
Абсолютно забранени теми-1. Религия .2. Краля и кралското семейство. Дори и да искате да кажете нещо хубаво,по-добре си го спестете.Не се знае как ще се изтълкува.Фрашкано е с тайна полиция.
Тревата е евтина и качествена,Аз не пуша,но франсетата с които живях димяха денонощно.
Джин Wiliam Peel- препоръчвам го-добро качество на достъпна цена!
На излизане на летището в прав текст ще ви питат колко пари имате.Причината е,че мароканските динари са забранени да се изнасят от страната,така че,обърнете каквото ви е останало в евро.
Дано съм бил полезен :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
leech
Полъх
*

« Отговор #6 -: 05.02.2011 14:50 »

wow Eddie, ти направо ще ме накараш да взема едни лист и един химикал. Благодаря за информацията, наистина е много полезна. Аз съм обилолил половината свят и от опит знам, че има някои теми за разговори, за които направо може да те "пречукат" на улицата. Още веднъж много благодаря на всички.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #7 -: 05.02.2011 23:54 »

Алкохол, не е проблем и да си носиш ( аз вкарах 7литра :1:)
Ако си купуваш Хаш или трева, не го прави от непознат. Ще ти предлагат буквално на всвки ъгъл, но съм чувал, че има случаи, когато самите търговци след това те изнудват за пари, за да не те издадът на полицията. Наказанията са много сурови.
Това е най-мангалската държава в която съм бил. Бях шокиран, въпреки, че редовно ми се налага да ходя в сърцето на кв. Факултета. Влизал съм в много къщи и катронени бараки там. Влизал съм и в бившите виетнамски общежития. Отлично знам, как да се държа сред такива хора и какво мога да очаквам от тях. Но мароканците ме разбиха.
Скъпо е за това което предлагат, но ако имаш нерви да се пазариш , можеш да свалиш цената до 3 пъти (обикновено 30-50%) Има места, където не може да се пазариш. Всеки срещнат мангал, се опитва по всякакъв начан да ти вземе пари. Ако се наложи да питаш за за посока, се обърни към някой продавач със сергия. Защото всеки друг ще тръгне да те води, независимо дали е разбрал къде искаш да отидеш. След това , ще ти иска пари, независимо дали те е завел или не на мястото. При проблеми с наглеците, ги заплашвай с полиция, ако се наложи викай полицай.

Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #8 -: 06.02.2011 14:07 »

Не знам дали размириците от североизточна Африка няма да се отазят и в Мароко. Добре е да се проучи преди тръгване! Покрай Казабланка има спотове, но като цяло не са облагородени. Под наем е почти невъзможно, оборудването е старо.

The Best Of The Best
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: