Въпреки че сърф в Мароко не съм карал,ще споделя малко странично,надявам се -полезно инфо от една моя командировка:
В Казабланка Февруари и Март духаше почти през ден.При това сериозно !
В случай че храната не ти допадне,има Кентъки, Макдоналдс и Пица Хът.Забрави обаче за понятието "fast food"-понякога може да почакаш м/у 20 ии 30 мин за един бургер.Препоръчвам ти френския еквивалент на макдоналдс-Quick.
По- големият проблем е алкохола.Мароко е "светска" страна и алкохол се продава в супермаркетите и някои магазини.Супермаркетите работят до 22.00,но щандовете за алкохол(и бира) се заключват в 20.00.
Има барове-във френските е много скъпо.Има и местни,но ви трябва местен човек да ви ги покаже.В повечето места за ханене се сервира поне бира,но е желателно да седнете на "втора" линия,за да не дразните минувачите по улицата,По време на празници или рождения ден на краля,алкохол не се продава.
Английски-забравете.Френски говорят доста хора.(80% от населението на страната са неграмотни..)
Транспорт-мислех да наема кола.Още първото ми впечатление от местния трафик и начин на шофиране ме отказа моментално от тази идея.Влакове-твърдят че са най-сигурните в Африка.Средната им скорост от 60 км. в час обаче ме отказа да ги ползвам...
Информацията,която открих за сърф училищата и оборудването под наем ме остави с впечатлението,че са доста скъпи.
Абсолютно забранени теми-1. Религия .2. Краля и кралското семейство. Дори и да искате да кажете нещо хубаво,по-добре си го спестете.Не се знае как ще се изтълкува.Фрашкано е с тайна полиция.
Тревата е евтина и качествена,Аз не пуша,но франсетата с които живях димяха денонощно.
Джин Wiliam Peel- препоръчвам го-добро качество на достъпна цена!
На излизане на летището в прав текст ще ви питат колко пари имате.Причината е,че мароканските динари са забранени да се изнасят от страната,така че,обърнете каквото ви е останало в евро.
Дано съм бил полезен