marino
|
|
« -: 20.09.2010 11:31 » |
|
След три дни пълно безветрие на острова,снощи дойдох в Александрополис и попаднах в най-хубавия къмпинг на който съм бил до сега.А тази сутрин разбрах,че има и wi-fi.Тука вече започва да раздухва,но май ще си тръгваме защото Рая вдигна температура.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204
|
|
« Отговор #1 -: 20.09.2010 15:39 » |
|
След три дни пълно безветрие на острова,снощи дойдох в Александрополис и попаднах в най-хубавия къмпинг на който съм бил до сега.А тази сутрин разбрах,че има и wi-fi.Тука вече започва да раздухва,но май ще си тръгваме защото Рая вдигна температура.
ако можеш да пуснеш и малко инфо за местоположение
|
|
|
|
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #2 -: 20.09.2010 20:45 » |
|
Къмпинга е на западния изход на Александрополис,на самия плаж.А спота е източно от града след летището.Днес бях на спота ,но вятър имаше само за формули.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Sergobo
Духовит
Публикации: 191
www.alooppa.com
|
|
« Отговор #3 -: 16.05.2011 10:50 » |
|
Привет, На спота на Александрополис (зад летището) за да няма вълни се кара на северен вятър, който духа от брега към морето, т.е е опасно за начинаещи. Може да няма други хора и лодки. Ако си сам, без опитен човек, не ти съветвам. Самия къмпинг има плаж, там има и хора и лодки и може би ще е удобно да се учиш. Не съм карал там, ако някой знае, да даде акъл. Вятъра е относително нещо, ако е за първи стъпки е едно, ако е за каране е друго... като гледам във windguru.com, ще е 4 до 8 нота север. Ако това не ти говори нищо, по-добре си вземи учител Поздрави
|
|
|
|
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #4 -: 17.05.2011 12:31 » |
|
В Гърция свободното къмпингуване е забранено и следят :aaa ne:Иначе аз вчера се върнах от къмпинга на Александрополис.Прекрасно време,слънчево,тихо с пориви на вятъра до 2 м/с,а бирата една студена,а скарата една цвърчаща.Чудесно се вписахме сред холандските пенсионери(обаче кви кемпери карат тия)Аз си бях проверил прогнозата и си носих оборудване само за ядене и пиене
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271
www.vpsnowboards.com
|
|
« Отговор #5 -: 17.05.2011 14:12 » |
|
В Гърция свободното къмпингуване е забранено и следят :aaa ne:Иначе аз вчера се върнах от къмпинга на Александрополис.Прекрасно време,слънчево,тихо с пориви на вятъра до 2 м/с,а бирата една студена,а скарата една цвърчаща.Чудесно се вписахме сред холандските пенсионери(обаче кви кемпери карат тия)Аз си бях проверил прогнозата и си носих оборудване само за ядене и пиене И аз знам, че е строго забранено дивото къмпиране, та даже и табели са наслагали хората, но от десетките дни прекарани на различни места по Гърция, досега не съм имал никакъв проблем, нито даже забележка и за това мисля да си продължавам в същия дух и да си спя, където си искам
|
|
|
|
|
|
|
filev
Духовит
Публикации: 182
|
|
« Отговор #6 -: 17.05.2011 19:46 » |
|
с инструктор но не съм карал ще пробвам във водата ако не става отивам на уроци И още един тъп въпрос: Знаеш ли как седи въпроса за къмпингуването извън къмпинга? Благодаря ти отново! Пич не знам ебаваш ли се,но с морето и на офшорен вятър не се ебавай! На Александрополи със сигурност не е за начинаещи сърфисти. А за кайта Кольо,който е инструктор ти го каза!В допълнение глобите за каране там(в близост до летището) са около 400 евро и се плащат на момента..по евтино ще ти излезе при инструктор! За къмпингуване съвета,който ти дава колегата също не е уместен за там-гранична зона с Турция е и постоянно гръцката гранична полиция патрулира..
|
|
|
|
JP FSW 78l Custom WTB FSW 108l
Ezzy SE Wave 4.0 Neil Pryde Alfa 4.7 Neil Pryde Search 6.2
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #7 -: 18.05.2011 02:02 » |
|
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Sergobo
Духовит
Публикации: 191
www.alooppa.com
|
|
« Отговор #8 -: 05.08.2011 15:50 » |
|
Привет, вероятно ще се кара, особено утре. Ние няма да ходим. Светлето също... Къмпинга се намира в западния край на града по централната улица; Спотът е на изток от града, подминава се летището, след малко се подминава една бензиностанция ВР, след нея се завива надясно (има табела ПАРАЛИЯ) и се кара до морето по асфалт а след това по добър черен път. Виж картинките. Поздрави
|
|
|
|
|
|
|
Здравко
Полъх
Публикации: 10
|
|
« Отговор #9 -: 24.08.2011 11:44 » |
|
Какви са все пак цените на къмпинга? На човек, кола, каравана?
|
|
|
|
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #10 -: 24.08.2011 12:20 » |
|
Миналата година платих 22€ за кола,каравана,ток и двама човека.Къмпинга е много хубав.
|
|
|
|
|
|
|
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247
|
|
« Отговор #11 -: 19.06.2013 20:57 » |
|
Здравейте. Прочетох, че коментирате Александропулус. Въпроса ми е, дали става за начинаещи (аз и децата). Дали можем всеки ден да се упражняваме и трупаме опит. Понеже планувам ходене до родния ми Златоград, а от там ми е близо /скоро май ще отворят и ГКПП Маказа/ и по-важното, мога да си уредя бунгало на доста изгодна цена/от приятел/. Та струва ли си да мисля за там или да се ориентирам към нашето си море, по-специално Градина. Поздрави на всички , много вятър и хубави преживявания. Благодаря, ако някой сподели мнение.
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
Maran4ito
Духовит
Публикации: 161
|
|
« Отговор #12 -: 20.06.2013 19:39 » |
|
Според мен не е добре!Миналата година един колега беше тръгнал посока Африка и ако не беше едно случайно корабче щеше да плува на връщане, а оборудване можеше да се кара от някоя маймунка от топлите страни!
|
|
|
|
|
|
|
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247
|
|
« Отговор #13 -: 20.06.2013 20:54 » |
|
Маранчито, благодаря за отговора. Получих и още няколко мнения. Ще ви послушам. Това му е хубавото на този форум, полезни съвети, мнения и информация. Та оставаме си тук, няма да рискувам и да си усложнявам нещата. При възможност прескачам до Огняново, по-натам вероятно на Градина. Хайде поздрави и дано се скапе това хубаво време /за някои/. И да почне да вееее, да духаааа...
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #14 -: 14.06.2014 10:48 » |
|
През Маказа се пътува добре, 400км от София. Пътят не е натоварен и няма гастарбайтери. Спахме в хотел близо до "спота" за 25€ стаята. В самият град и преди него има доста магазини от големите вериги, но в близост до хотела има само бензиностанции и скъпи магазинчета. При всички случаи е по-добре да се притича до там за покупки. За сравнение 1.5Л бутилка минерална вода 0,35€ срещу 1€. В заведенията храната е с цени нормални за Гърция. Плажа е голяма пясъчна ивица (около 100м) дълга около 15км. Бял ситен пясък, достатъчно твърд за да може да влезе кола. Няма сянка и заведения, хора рядко се появяват. Първите 100-ина метра е много плитко, на места до глезените! Добре, че носихме малки финки, нагледах се на "човки" . Повече от препоръчително е да се носят препарати против комари. Зад пясъчната ивица има много блата...
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
|