01.11.2024 06:44
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Покупка на карбонов гик.  (Прочетена 3667 пъти)
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« -: 09.04.2011 11:36 »

Реших преди да съм си сложил главата в торбата да се допитам и до вас:  oops

Имам аз един принцип, че мачти, гикове, карета и изобщо неща, които могат да те оставят на неподходящо място в неподходящо време не се купуват втора ръка.
И до днес си държа на принципа, но дойде време да сменям гика на едно от платната ми и ми изпадна оферта за използван Neilpryde - 100% карбон. Изглежда добре на външен вид (което нищо не значи), държи стабилно на опън и като цяло ми хареса. Гледам, че в нашия клуб масово се карат карбонови и като цяло има малко потрошени такива. Но дали да рискувам да купя каран карбонов гик, без гаранция, който не знам колко ще изкара (100% карбон не съм карал) или да си взема нов алуминиев, от които имам актив и що-годе знам що за стока са, и да си остана верен на принципа. Ще се кара на V8 7.5 - 180-230 е размерът.

Събирам мнения! hmmmm

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #1 -: 09.04.2011 15:40 »

Ще ти дам съвет, въпреки че никога не съм имал гик различен от 100% алуминиев.

Не, не си купувай карбонов за платно V8.

Това е фрирайд платно. Не е състезателно. Няма какво да извличаш като сила от него. Когато духа за 7,5 кв.м ще си го караш с кеф, но когато духа по-силно не става за каране. Не се държи добре на овърпауър. Точно при екстремни условия(силно време) би имал нужда от карбонов гик. С карбонов гик е по-комфортно да караш при поривист вятър, защото гика не вибрира.

Въпрос на цвят и вкус:) Ако те кефи и ти е по джоба не му мисли, съвсем скоро ще ти се прииска и друг. Ти вече си станал спонсор, ти си един от нас:)Smile

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #2 -: 09.04.2011 21:15 »

Моето мнение е да вземеш карбонов гик.Доста хора вече карат и фрирайд с карбонки.Карбоновите гикове на Прайд са едни от най-добрите, само цената не ми харесва.По старите модели имаха някакъв проблем със задния нок, но мисля че после го оправиха(или ставаше въпрос май за гика на RS:X не помня точно).Кофтито е че ако се счупи на второто каране..............  wall.Аз си купих карбонов гик втора ръка и го карам  вече 3 години и съм много доволен.

metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #3 -: 10.04.2011 17:54 »

Pavel_Gr: Привет! Wink
Взимай нов алуминиев гик и си гледай карането и кефа....ако ставаш състезател и тнт или ползваш скъпо състезателно оборудване - платно дъска тнт всичко и се кефиш да се рейсиш със локалните изруди тогава 100% е задължителено карбонов гик! Но ако имаш много пари да хвърлиш за карбонов гик втора употреба и точно за това платно са си грешно хвърлени пари..по-добре ги запази да модернизираш нещо друго Wink

Ай купувай алуминиев и направо не питай повече Wink

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #4 -: 21.04.2011 11:53 »

Мерси, народе! Не изневерих на принципа и си взех алуминиев, пък каквото сабя покаже.

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: