21.11.2024 22:21
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Забрана на кайтсърфинга в Гърция  (Прочетена 9644 пъти)
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« -: 19.05.2011 12:17 »

Не искам никого да плаша излишно, но ровейки се в един гръцки сърф форум попаднах на следното: Със циркулярно писмо на пристанищните власти на Гърция се забранява практикуването на кайт сърф за отдих на всички плажове, освен на  наетите точно за тази цел.
Т.е. може да се кара кайт само на плажовете наети от клубове  точно и единствено за тази цел.
По-нататък във форума се разгорещява дискусия какво точно ще се случи ако някой кара на непозволен плаж и нещата не се изясняват до край, но циркулярното писмо е факт. Ако е необходимо ще дам линка към писмото, което естествено е на гръцки.
Имайте едно на ум и се допитайте до местните там където ходите в Гърция.

п.с. Да не се окаже че уиндсърфистите са следващите.
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #1 -: 19.05.2011 13:53 »

Ами то още миналата година Миро ходиха Август на къмпинга в Александрополис и  казаха,че на този залив не пускали сърфисти и са  ходили да карат при летището(не при литището де,ами  на този залив,той за щастие е голям)Така че може би става въпрос за плажовете пълни с курортисти.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
glum
Полъх
*

« Отговор #2 -: 19.05.2011 14:22 »

Циркулярното писмо е с дата 9.05 2011 и е във връзка с решение 2127 от 02.2011.
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΘΕΙ-Ι0
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #3 -: 19.05.2011 15:07 »

ами явно кайтът е едно недоразумение и сега хората се чудят как да се отърват от него (:-pp) :D :О:

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #4 -: 19.05.2011 19:11 »

glum, не мога да отворя линка с писмото... дай ми някоя връзка да вида за какво иде реч. !!

Всъщност много ме сърбят пръстите да го коментирам това.... но искам да го прочета първо  :D
glum
Полъх
*

« Отговор #5 -: 19.05.2011 20:17 »

Копирай го целия и го стартирай ръчно.
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #6 -: 19.05.2011 20:41 »

Линка не е правилно поснат - трябва да се копира целият и след това постне в броузера - http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΘΕΙ-Ι0

إيفان الحياة
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #7 -: 19.05.2011 22:16 »

Има някакво недоразумение в тази история ... нямам представа кой го е чел и какво е разбрал  :D
Същото важи и за уйндсърфа както и за джетовете лодките и тн...
Естествено че има определени метри забрана 'при места с чадъри или близост до летище' и темп подобни... то за тези неща не ти трябва да четеш закон, то си е ясно.
Викам и аз набарахме интересна тема  :aaa ne:  :D

То и писмото малко орязано или неуточнено, сигурно си има причина  :О: ... но на места ясно се разбира че става въпрос 'за домакина' в случая се явява 'кайт училище'

Липсва подпис и печат...  на кого му пука  Wink  Важното е че си намират тема при безветрието  :1:

Бутам го и аз в файцбука да ги наплаша кайтистите  Yes  :D
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #8 -: 19.05.2011 23:42 »

Ето го с машинен превод на български:
https://docs.google.com/document/pub?id=1aG1Ysn1ObyzK-9fMXTz5kAjTlZD99YBm3H8-v54KjgI
и аз като го гледам наредбата е за отдаване под наем от кайт клубове

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #9 -: 19.05.2011 23:51 »

На мен ми направи първо впечатление, че е доста опростено и лесно за разбиране, което при гръцките закони не можеш да срещнеш.... но пък от друга страна си помислих нали е за кайтисти  oops  :D

Всъщност като се замисля, трябваше да дойде в български форум за да се разбере за какво иде реч... кайтиски му ти работи  :D  (:-pp)  :О:  oops
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #10 -: 20.05.2011 00:17 »

Искам да предупредя за нещо друго.

Добре е да отбягвате Гърция близките един два месеца...в момента има една буря между гърци и чужденците в тяхната държава. То винаги си я е имало, но сега е доста над 40 възела  :О:  
Някой е решил, че емигрантите са им виновни... а не политиците  !!  както и да е аз не съм по дългите коментари...
Това стана  с един скалъпен случай  в началото на този месец... не показват какви са последиците  от всичко това в момента.

http://www.facebook.com/group.php?gid=65680260976
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #11 -: 20.05.2011 03:10 »

Искам да предупредя за нещо друго.

Добре е да отбягвате Гърция близките един два месеца...в момента има една буря между гърци и чужденците в тяхната държава.
http://www.facebook.com/group.php?gid=65680260976
Питахме един грък "защо така???" визирайки трагедиите и драмите от разказите на "белите робини и роби " интервюирани от Карбовски,или иначе казано всякакви домашни (live in/live out) прислужнички и работници от България ,проливащи пот и кръв насред Гръцко...Отговорът беше потресаващо откровен - не цитирам дословно,но беше нещо в смисъла на:

-"Ако дойдете в Гърция като гастарбайтери,значи ни взимате хляба и  съответно ще направиме всичко възможно,да ви стъжним живота, :#@: angry taz Hmm Censored Ако идвате като туристи,значи идвате да оставите пари при нас и ще направиме всичко възможно да останете доволни".Аз лично в Събота се изстрелвам в посока Гърция,където се чувствам прекрасно и се радвам на отношение,което рядко получавам  по родните ни "курорти"..за жалост  wall

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #12 -: 20.05.2011 07:05 »

Да, естествено няма да тръгнат по курортите... не са толкова глупави да си вкарват автогол  :О:

Но при случайна среща, на неправилното място и време няма да те разследват дали си на почивка.  Hmm
glum
Полъх
*

« Отговор #13 -: 20.05.2011 07:26 »

Тези тук май го взимат на сериозно.
http://www.kitemagazine.gr/2011/05/5760/
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #14 -: 03.06.2011 12:24 »

За тези които искат да извоюват премахване на забраната, подписката е тук: