22.11.2024 00:27
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: PWA Costa Brava  (Прочетена 26193 пъти)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #30 -: 07.06.2011 19:04 »

Павка,кажи кога ще те гледаме отново в купата ?!? Wink

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #31 -: 07.06.2011 19:56 »

а и мн носят на "бой", имат голям wind range Wink

Не се и съмнявам с 8 батен.... Всъщност ти виждаш ли им wind range някъде на вапорите ?
malenki
Полъх
*
Публикации: 82

« Отговор #32 -: 07.06.2011 20:38 »

Павка,кажи кога ще те гледаме отново в купата ?!? Wink

смятам още малко да се подготвя за този терен и да тренирам като участвам в кръгове от Купата на Адриатика и гръцките състезания. Няма да съм задоволен, а и няма особена полза за мен да скачам в боя без да съм особено конкурентноспособен и да има 10-15 човека след мен в класирането Wink До догодина се надявам да съм задобрял още малко и съм на линия. За тази цел смятам да прекарам доста време в Хърватска и да тренирам с местните машини, каквото и правя всъщност от близо месец вече Wink
malenki
Полъх
*

« Отговор #33 -: 07.06.2011 20:42 »

Не се и съмнявам с 8 батен.... Всъщност ти виждаш ли им wind range някъде на вапорите ?

да ти кажа не съм го видял напълно ясно все още, но малко по малко успявам да се центровам с новите платна и резултатите много ме радват. Всъщност с 9.5 съм готов - до 22 възла ми е мн комфортно и се усещам сякаш да съм бърз  man  Wink
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #34 -: 07.06.2011 20:56 »

Всъщност с 9.5 съм готов - до 22 възла ми е мн комфортно и се усещам сякаш да съм бърз  man  Wink

хахахахаха  :D  :1:   Wink    стана ми смешно като се сетих тук за един кипарец къде се канеше да ходи в гърция тази година...  на 17,,,18 възела влиза с 5.8м2 и 97л борд, докато аз съм с 15 кг по лек от него и карах с 7.8 и 117л  :D
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #35 -: 08.06.2011 00:59 »

смятам още малко да се подготвя за този терен и да тренирам като участвам в кръгове от Купата на Адриатика и гръцките състезания. Няма да съм задоволен, а и няма особена полза за мен да скачам в боя без да съм особено конкурентноспособен и да има 10-15 човека след мен в класирането Wink До догодина се надявам да съм задобрял още малко и съм на линия. За тази цел смятам да прекарам доста време в Хърватска и да тренирам с местните машини, каквото и правя всъщност от близо месец вече Wink
Успех - ще следиме с интерес развитието на нещата  Good Luck Good Luck Good Luck

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Morcho
Повей

Публикации: 1

« Отговор #36 -: 08.06.2011 18:08 »

мн чупливи тези прайд мачти ей! Да си заслужаваха парите поне, а те .......  hmmmm

Уважаеми дами и господа, извинявам се за това писмо на всички четящи като представител на ПРАЙД ГРУП за България  съм длъжен да отговря на това изказване:

Новите мачти на BUL77 са вече в гаража му, ако се сетиш за фирма която предлага такъв сървиз като Прайд обади ми се.

Състезанията на PWA са Формула 1 на уйндсърфинга, кара се при екстремни условия, и натоварванията на материала са екстремни,затова има и по-голяма чупливост.

Мачтите с които кара BUL77 Х9 са нещо много скъпо а е  може би само с 15% по-добра от Х6 но затова пък 2 пъти по- скъпа

Това ти много добре го знаеш защото докато караше Прайд никога не си си позволявал Х9, доколкото аз знам имаш една счупена мачта Х6, която и беше минал с кола отгоре и въпреки това искаше да я рекламираш.

Малко статистика за господин Оводовски.                                                            Х3 - 0%  рекламации
                                                                                                                       Х6 - 2% рекламации
                                                                                                                       Х9 - 30% рекламации
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #37 -: 08.06.2011 19:23 »

.....                                                    

Morcho, нормално е да защитаваш марката която продаваш(представяш), няма лошо в това !

Но, за качеството и цените съдят потребителите(не може всички мнения да са положителни), най вече в форум за  любимият ни спорт... Ако в  форум за  windsurfing не се обсъждат продуктите на 'всички' марки,  то къде другаде....  ?!  

А, такива статистики можеш да си ги................. държиш за реклама някъде другаде, дори при мен като нов в този спорт не минават!
Аз мога да ти изкарам друга статистика за нел и пръд.....  

Нарежда се на 2 място по дебели цени, на '6 място' по качество и да не забравяме на 1во по реклама.  
Ползвах 7 продукта на тази фирма, за 1година и половина, 4 от които върнах поради дефект....чакам 3 месеца да ми ги осребрят за х9 боом  който ми вдъхва доверие от всичките продукти.

Нищо лично, просто мнение и впечатление....  Всъщност не казах и положителното мнение... забелязах от старите продукти на тази фирма, които са били наистина доста качествени.... Wink

drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #38 -: 08.06.2011 22:56 »

Ползвах 7 продукта на тази фирма, за 1година и половина, 4 от които върнах поради дефект...

Моят скромен опит пък показва друго - че продуктите на NP са много качествени - конретно съм доволен от мачти (чупил съм мачта на друга марка, на NP слава богу още не) имам 2 X6 и 1 X9, гикове са страхотни - имам X3 и X7 - единствена забележка че му падна грипа но аз съм си виновен за това, Платната трудно ще се осмеля да ги коментирам, неопрен - най добрия който съм обличал  - пробвал съм над 10, обувки - пробвал съм 3 вида и зимините и летни на NP най ми харесват- дават най добра чувствителност, трапец - от както си взех NP се родих (ползвал съм 3 модела на други марки).
И не на последно място - когато ми дотрябва нещо - на другия ден го имам и на практика "няма няма"
Единсвеният им недостатък на мачти, платна и гикове NP е че са скъпи - но както се казва - безплатен обяд няма.
За краткия ми опит като каращ сърф съм сменил маса оборудване (като не ми хареса нещо и веднага го сменям +  веднъж ми обраха всичко от мазето ) та затова имам известен поглед.
Не искам да защитавам един или друг производител или вносител - нямам личен интерес и никаква връзка с тях. Просто споделям моето мнение.
Нека не забравяме, че темата е за PWA все пак.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
malenki
Полъх
*

« Отговор #39 -: 09.06.2011 01:02 »

Уважаеми дами и господа, извинявам се за това писмо на всички четящи като представител на ПРАЙД ГРУП за България  съм длъжен да отговря на това изказване:

Новите мачти на BUL77 са вече в гаража му, ако се сетиш за фирма която предлага такъв сървиз като Прайд обади ми се.

Състезанията на PWA са Формула 1 на уйндсърфинга, кара се при екстремни условия, и натоварванията на материала са екстремни,затова има и по-голяма чупливост.

Мачтите с които кара BUL77 Х9 са нещо много скъпо а е  може би само с 15% по-добра от Х6 но затова пък 2 пъти по- скъпа

Това ти много добре го знаеш защото докато караше Прайд никога не си си позволявал Х9, доколкото аз знам имаш една счупена мачта Х6, която и беше минал с кола отгоре и въпреки това искаше да я рекламираш.

Малко статистика за господин Оводовски.                                                            Х3 - 0%  рекламации
                                                                                                                       Х6 - 2% рекламации
                                                                                                                       Х9 - 30% рекламации

ХА ХА ХА !!! Не мога да повярвам до къде се е развила дискусията! Да ви кажа НЕ МИ ПУКА (меко казано) коя марка колко инвестира в рекламите си и докато не пробвам лично не се хващам да твърдя нещо за една или друга марка. Отдавна спрях да се водя по тестовете в тиражираните сърф четива или по класиранията на един или друг отборен карач, като силно препоръвам и на всички вас да го направите!!! Аболютно всичко е до центровките на оборудването, които са индивидуални за всеки един от нас (разбира се има няколко основни елемента, според които всеки сам се нагажда).

В PWA всичко е платена реклама и, който плати повече, той има по-добрите представители! Топ карачите на каквото и да се качат, винаги ще са топ не заради марката, а заради точните центровки и заради уменията си. Някой да не е съгласен, честно? В противен случай, ако се съди по най-използваната марка, всеки случаен карач, който се качи на прайд, щеше моментално да се класира на топ позиции.

Морче, знам че много ми се сърдиш, но съм много доволен от избора си. И за твое сведение - още през 2003, заедно с Павката Дуков, си взехме по един RS:3 9.8 с мачти X9 100%, като на моята още след второто каране и се огъна горното парче, в долната си част. Това много добре се виждаше и с просто око, но в отговор на запитването ми за рекламация ми казаха кратко и ясно - съжаляваме, нищо не можем да направим по въпроса. Мачтата още ми седи в гаража в това положение. А счупените мачти, за които писах са неоспорим факт.

Не правя антиреклама, споделям лично мнение, пък който ще да се сърди.

И още веднъж - хора, преди да кажете НЕ на някоя марка, първо я пробвайте лично!  man
Vasso-Divaka
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #40 -: 09.06.2011 09:13 »

Наистина Smile от къде тръгна темата и до къде стигна:)
Може би в раздела Slalom & Formula тябва да се пусне тема NP vs Gaastra - като гледам как се "пали" народа мисля, че ще стане интересна за зрителите.
А лично мое мнение - спора е бизсмислен - всичко е въпрос на лични предпочитания и естествено финансови възможности и всеки е прав за себе си.
Наистина, PWA e точно като F1 в автомобилните спортове - всичко е на топ ниво и всеки материал или детайл се използва на лимита на възможностите и точно както във F1 често се случват "аварии", така и в PWA се чупят мачти.
Тук обаче идва тънкия момент - много малко от нас караме в PWA, нито пък в качеството ни на "recreational sailors" се интересуваме от точно от този тип характеристики на материала, както като си купуваме кола, не съдим за нея по дефектите, които дава във F1 или WRC.
Да! - X9 са чупливи (по данни на Морчев - 30% рекламации), но пък дават онези 15 % отгоре, на този на който му тряват. А на тези, на които не са им нужни въпросните 15 % си купуват Х6 или Х3, които са "вечни".
Що се отнася до платната (дори и с дъските) - отново въпрос на предпочитания и възможности и отново много малко хора, ще усетят някаква разлика между аналогични модели от повечето марки, да не говорим за слаломните модели, където съм сигурен, че повечето от нас не използват повече от 60-70% от възможностите на платното. Важното е, че купувайки си NP, Gaastra, North, Severne, Loft  Wink или друго слаломно платно - честно казано - все тая по отношение на "performance". Както каза Павката - всичко е въпрос на майсторлък, центровки и мноооогооо часове във водата. Но както и в колите (дали заради рекламите, дали заради нещо друго?) има марки, с които сте сигурен, че няма да сбъркате, то така и при платната си има Mercedes.
Лично за мен въпроса стои така - "NeilPryde и всички останали".

Поздрави

Bul-131
Вятърничав
Публикации: 231

« Отговор #41 -: 09.06.2011 10:11 »

Smile Наистина темата се заостри. но не очаквах да видя толкова разочарован фен на прайд като абит . аз вече от близо 5 години съм изцяло на прайд ( освен някой малки платна, но и тях ще  сменя за прайд , че там превазходството им в качестото над другите марки е още по голямо ) та исках да кажа ,че от това което съм карал и от това което съм видял и прочел за мен прайда си остава прайд като почнеш от удалжителите им минеш през всички аксесоари и завършиш на мачти, гикове (ох като написах гик и настръхнах това е единственото нещо което няма да заменя никога прайдския гик )  и платна . за мене всичко е изпипано до съвършенство . другата такава фирма е Норт за мен и сега излиза, че правя реклама на Морчев защото той ги държи и двете но аз не съм спонсориран от никоя от двете и си плащам като поп ама направо нека да е като 2 попа ама удоволствието което изпитвам от материяла никой не може да ми го изплати. Верно е,  че навремето имаше голям проблем с мачтите но вече отдавна го няма ето и 2те мачти били в гаража на Жоро . ами аз и писах че то ако има чупене на мачта вероятноста да е прайд е голяма защо ами защото са много  то почти всеки 2 ри е с прайд . аз лично дето съм всеки ветровит ден в морето от 5 години още нищо не съм чупил ама нищо на прайд . (това е мойта статистика лична при всеки е различна ) и понеже при платната нямам спонсор както при дъските, си купувам прайдовете на старо я от сърфшопбургас, я директно от Жоро от когото тази година купих и двете ми патна 7.0 и 8.6  ево 2  и мачтата x9 пак от него на старо и си е карам постояно а и да се счупи тя за мен вече си е изплатила удоволствието . Така ,че няма грешка в нищо съвета ми е карайте кот ви е на сърце ако нещо не можете да си го позволите както аз новите прайдове и нови x9 kи не ставайте като лисицата и гроздето и търсете перфектният глисаж  във всички условия той съществува Smile алоха
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #42 -: 09.06.2011 15:32 »

Аз ще се опитам да напиша нещо по темата  oops
Поздравления за всички участници, най-вече на BUL77 \0//, както и на първите трима:
1.  Antoine Albeau      F-192    NeilPryde,JP
2.  Björn Dunkerbeck    SUI-11    Starboard,Severne
3  .Ben Van Der Steen    NED-57    Starboard,Loft Sails
Много успешно класиране на Ben Van Der Steen с Loft Sails :1:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #43 -: 09.06.2011 18:00 »

Да ме извините, че се съм извън темата... Това ще мие последния коментар за нел и пръд Cool
Вярно е че и аз харесвам продуктите на определената марка, затова и продължавам да ги купувам(поръчвам за да купя). Но с всеки продукт ме убеждава колко е качествена марката и че цената за фaсон не си струва.
Надявам се поне гика х9 да излезе читав.... За RS-X няма изобщо да коментирам там нещата просто са плачевни  Censored
Един продукт който не върнах, понеже го използвах '1 месец' и беше неудобно да го върна. От 7 закупени на определената марка, щяха да са 5 върнати..... Shocked

на 1ва снимка продукта
2 и 3 рамената, 4 лепилото между пластовите, веднага след 1вия месец. Общо имах нужда от Wetsuits-a  най много 3 месеца...
На последната снимка е най голямата глупост върши работа ако седиш неподвижен  :D в противен случай излиза и ти се качва под брадата, обмислям случай да и ударя една прома, да прома  oops поне не се мие от водата като лепилото на производителя  снимка 4, а с промата пробвах да залепвам едното рамо снимка 2.... еми оказа се здраво лепило  !!

Другия  Wetsuits не искам да го снимам... след 2рия месец ме беше срам да го надявам, но си изкарах като пич 5 месеца  :D

* DSCN3900.JPG (165.43 KB, 1280x960 - видяно 408 пъти.)

* DSCN3898.JPG (167.11 KB, 1280x960 - видяно 459 пъти.)

* DSCN3899.JPG (168.27 KB, 1280x960 - видяно 388 пъти.)

* DSCN3902.JPG (111.41 KB, 1280x960 - видяно 428 пъти.)

* DSCN3901.JPG (132.92 KB, 1280x960 - видяно 473 пъти.)
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #44 -: 09.06.2011 19:06 »

По темата... много ми е кеф да ги гледам, щеше да е още по готино, да са повече камерите във водата. Разбирате какво искам да кажа, някак си много са урязани видеотата,  липсват  близките планове...израженията по лицата на състезателите...имам чувството че е снимано просто така да мини номера. Не, не е като при другите спортове  :aaa ne:
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: