23.11.2024 22:34
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Ако си мислите, че ще карате на острова това лято...  (Прочетена 26006 пъти)
Vasso-Divaka
Духовит
**
Публикации: 136

« -: 14.06.2011 19:26 »

С идването на острова милиардите мухи, всъщност се оказаха най-малкия проблем, след като още с пристигането разбрахме за новите решения на общината за развитето на плувния и кибик-туризъм на "Сърфисткия" остров.
Оказа се, че до края на седмицата, трябва да бъдат опънати 14(четиринадесет), дълги 200(двеста) метра, които да гарантират спокойствието и комфорта на плуващите мустакати шамандури.
Представям ви снимка на гениалната, плажо-устройствена мисъл и табелата, която ви посреща в началото на фунията, според която цялата дължина на фунията е "swim area", а ние ако успеем да се преборим с безумно разположените коридори, сме длъжни да караме на 200 метра от брега.
При разговор с представители на общината, на които заявихме, че ако това го направят ние си отиваме, получихме отговор "Какво ни интересува, нали ще дойдат други", което е много странно отношение имайки в предвид логото на въпросната община. Очевидно, тукашните много повече предпочитат мустакатите клиенти с чайниците и мазните вастници по плажа, харчещи по 2 лири за автобус и всичко това на фона на непрекъснато покачващите се цени и постройки по брега.
Така че, ако сте решили да посещавате острова - пак си помислете.

* IMAG0614-1.jpg (281.77 KB, 600x1003 - видяно 717 пъти.)

* IMAG0615-1.jpg (244.83 KB, 600x1003 - видяно 645 пъти.)

Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #1 -: 14.06.2011 21:05 »

hi   oops  Еми... така е, мястото е нашумяло и вече не им трябвате...
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #2 -: 14.06.2011 21:41 »

Aз го приемам като лична обида и ще пропусна карането там. 
Въпрос на принципи е. Ако не реагираме на тези забрани и ограничения, ще ни се качат на главата , и с право. Ако спреме да ходиме, ще се усетят.

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #3 -: 14.06.2011 22:01 »

П Р О Т Е С Т

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1756168552441&set=a.1520601463411.68405.1485803042&type=1&theater

П Р О Т Е С Т

dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #4 -: 14.06.2011 22:34 »

Малко информация от последния час. Едни от турските сърфинструктори учстник на срещата днес с представители на общината ме информира, че на фунията ще пуснат коридор успореден на брега на около 200м на вътре в морето, за да раздели сърфисти от плажуващи. Поразговорихме се с него защо позволяват тази дивотия и той ми даде една от вероятните причини.
За тези които вече са идвали са видяли голямата бройка нови заведения, които имат нужда от клиенти. Понеже сърфистите не стигат трябва да има и несърфисти. На общината вероятно е възложено да създаде организация, така че да може на едно и също място да съжителстват както ветроходци, така и шамандури. В края на краищата всичко опира до пари. Нововъведения в организацията има и на уейв спота според информация от Тошо снайпера. Аз лично не съм ходил още там и не мога да потвърдя инфото, но съм сигурен, че е така и че е аналогично безумие.
Въпроса е какво може и може ли нещо да се направи. Инвеститорите с капаните по плажа ще искат да си получат парите. Ние си искаме спотовете, а шамандурите да си пият чая без да им се пречкаме.
Споделям мнението на Шмид и съм склонен да си променя плановете за отпуската, като пренасоча дестинацията на семейството и да похарча парите си другаде. Най-малко може да жертваме месец Юли. Ако оставим плажа празен за месец, може би ще запеят друга песен.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 14.06.2011 23:06 »

Въпросът е да знаят защо ни няма! Аз също ще ги погледам отдалече... ако след сезона (15.08) ги разградят с удоволствие ще отида, иначе НЕ.
Може ли по-сигурна информация за уейвспота?

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #6 -: 14.06.2011 23:35 »

Схемата трябва да се промени и аз мисля че трябва така да изглежда

* goksurf11.jpg (154.3 KB, 600x1003 - видяно 604 пъти.)

إيفان الحياة
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #7 -: 14.06.2011 23:57 »

Ако и на уейва направят така - кайтистите бая ще надобреят на подскоците. Или по-скоро въобще няма да ги има.

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #8 -: 15.06.2011 09:37 »

На излизане от коридорите горедолу става - пускаш по вятъра и излизаш. Обаче на връщане как ще се кара срешу вятъра, за дса стигнеш по коридора до брега? Можеха да направят разпределение на плажовете на острова - има толкова много плажове за хора отишли на почивка и само един за нас.
Аз категорично отказвам да отида на острова, докато не ми бъдат предоставени нормални условия за каране, а не да се чувствам като някакъв досадник и натрапник там!

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #9 -: 15.06.2011 10:48 »

Мдаааа, положението става Sunny Bitch, но засега не вярвам да развиват мустакат туризъм на уейв спота, защото там е бая мръсничко, както във водата, така и на плажа и освен това няма завет от вятъра. Опасявам се обаче, че може да направят някакъв измислен къмпинг, да сложат една бариера и да искат по беш лира, което автоматично ни разваля хубавото спотче - честно казано не мисля, че това може да се случи този сезон  Hmm
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #10 -: 15.06.2011 10:58 »

Дааа май ще оправяме икономиката на друга наша съседка  wall
И без това цените на квартири и храна гонят европейските само ферито още не са се сетили да искат пари отделно за всеки човек  Hmm
А що се отнася до логото на общината да сложат Мустак и Фередже вместо Сърфист   Censored :#@:

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #11 -: 15.06.2011 11:00 »

Голяма греда!!!!
Аз понеже не съм бил там, та наистина ли има толкова много "шамандури" или намерението им е тепърва да привличат плажуващи?
И всъщност какво ще прави човек който не кара на място, където постоянно брули вятър и друго интересно няма?
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #12 -: 15.06.2011 12:07 »

И ако ти се случи нещо на 200 метра от брега -  колко време трябва да плуваш до брега или къде ще трябва да те търсят...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #13 -: 15.06.2011 12:40 »

Може би трябва по примера на гръцките кайтисти да се направи една петиция : http://www.petitions24.com/allowing_again_kitesurfing_in_greek_waters
Според мен трябва да се наблегне на това че сегашния план застрашава живота на сърфистите и общината ще носи отговорност за възникнали от това инциденти - връщане през 200 метров тесен коридор, срещу вятъра, особено при лоши условия ще е невъзможно за много сърфисти, а и непрекъснато се случва някой да избедства със счупено оборудване - на 200м в морето ако никой не го забележи му е спукана работата.

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #14 -: 15.06.2011 13:14 »

И ако ти се случи нещо на 200 метра от брега -  колко време трябва да плуваш до брега или къде ще трябва да те търсят...
100м/ч...
Според мен трябва да се наблегне на това че сегашния план застрашава живота на сърфистите и общината ще носи отговорност за възникнали от това инциденти...
Най-много съвсем официално да ни отсвирят. Не, че няма алтернативни спотове на острова, но така няма да забележат липсата ни. Пак ще има препълнени ферита и няма да има места за спане.
Може пък това да се цели hmmmm.
Строят ли път до дифузора или просто са решили, че някой плажуващ може да отиде пеш до там? На уейв спота за кого са тези коридори, предполагам (надявам се :D ), че след първият по-сериозен вятър ще бъдат отнесени, но дотогава може да има много пострадали от тези съоръжения wall.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: