Ceco
|
|
« Отговор #15 -: 23.06.2011 20:55 » |
|
Значи правилно съм разпределил процентите Ама цяла седмица гледам пряко PWA и ми се прескачат няколко нива от ученето Извинявам се за офтопика, но къде гледаш PWA пряко?
|
|
|
|
Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3 Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
|
|
|
NexusStar
Духовит
Публикации: 124
Ab hinc
|
|
« Отговор #16 -: 23.06.2011 21:35 » |
|
Извинявам се за офтопика, но къде гледаш PWA пряко?
на сайта www.pwaworldtour.com когато има състезание предават пряко използват две камери и коментар от Профит страхнотно изживяване вчера финала на фриистайла беше невероятен Днес започна слалома понеже са в Аруба започват към 14 денем и до към 22 вечер
|
|
|
|
`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #17 -: 24.06.2011 00:47 » |
|
И aз се чудя за Дъбник- не съм ходил още там, или за Мечката- само висене и съвсем малко "каране" имам там. Приемам съвети - с 5.8кв., 70кг съм, 145л напредвам в боя и уча бързо Бих се радвал на компания в карането, но за съжаление не мога да взема някой с оборудване- технически няма да стане На Дъбник при тази прогноза ще може да се кара с 4+ кв, на обяд с 6+.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #18 -: 26.06.2011 00:33 » |
|
Пристигнах около 1 часа на Мечката .Караше се с платна 5-6м/2.На брега измерих м/у 9 и 12м/с но от средата на язовира до другия бряг казаха че засилвало драстично и удряло към 15-16м/с на поривите. Докато ригна малък материал,вятърът намаля и до края на деня основно се караше с 7-7.8м/2. От средата нататък -неподредена,разбъркана вълна около метър ...Водата е топла но температурата на въздуха беше 13С и много хора караха със зимни неопрени и бонета заради студения вятър.Утре пак сме там (На спота имаше около 20тина сърфистки и кайтистки коли ...)
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
didkodidko
Полъх
Публикации: 67
|
|
« Отговор #19 -: 26.06.2011 22:10 » |
|
Да потвърдя Днес беше невероятен ден на искъра. Аз бях на мечката и имаше бая народ, имаше и идеален вятър за големи платна но и с 6.2 се глисеше на моменти. Не мога да не спомена че прекрасните условия ме научиха да закачам и да глисирам закачен което от своя страна промени цялостно усещането на каране Ура за повече такива дни. НАЗДРАВЕ
|
|
|
|
Gaastra Poison 5.0, Neilpryde Saber 6.2, Gaastra GTX 7.0, Neilpryde Fusion HD 7.2 A-H-D FreeDiamond 87, Fanatic Skate 110/2011
|
|
|
free
Духовит
Публикации: 102
|
|
« Отговор #20 -: 26.06.2011 23:02 » |
|
Пристигнах около 1 часа на Мечката .Караше се с платна 5-6м/2.На брега измерих м/у 9 и 12м/с но от средата на язовира до другия бряг казаха че засилвало драстично и удряло към 15-16м/с на поривите. Докато ригна малък материал,вятърът намаля и до края на деня основно се караше с 7-7.8м/2. От средата нататък -неподредена,разбъркана вълна около метър ...Водата е топла но температурата на въздуха беше 13С и много хора караха със зимни неопрени и бонета заради студения вятър.Утре пак сме там (На спота имаше около 20тина сърфистки и кайтистки коли ...) Аз бях около 12 на Мечката и влизах и излизах до 18ч. Много интересно и добро каране и за мен . доста неща научих- вълни на язовир, що е то порив/ имаше моменти буквално със спиране на вятъра и после пак блъсва, на морето не ми се е случвало май/, как се вижда фронт на вятъра, как да си ригна платното за по-силния вятър- мерси на момчетата, които помагаха и със съвети и с приятна компания . Първи успешен воден старт, макар и с дъно под краката, но все пак с вода до шия - браво на мен . Но и пак мерси на Юли - като е силно и умалея да се мъча да стартирам, много ценен съвет. Получи се само след 10 опита, после вятъра намаля и нямаше шанс платното да ме извади, но пък покарах добре и в налъми и с трапец и на глисаж. Установих че много ме е страх от човка- ще трябва да се оставя някой път, че да ми мине и да се отпусна повече и в карането и в поворотите. Първо добро каране за мен на Искъра и ни следа от нежеланите елементи- само нахилени момчета, че и момичета. И аз преброих поне 20 сърфа и 7-8 кайта. Ще се ходи пак
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #21 -: 26.06.2011 23:06 » |
|
А да и беше студено, аз бях с цял неупрен 2,3мм и си ми беше екстра вътре, само навън в почивките с мокър неоперен ми ставаше доста студено, но като влезеш пак всичко си идва на мястото
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #22 -: 27.06.2011 01:06 » |
|
И Неделята,макар и по-слаба не беше за изхвърляне!Аз поради куп причини почти не карах,но пък повечето се разписаха сериозно!Имаше и слънце
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #23 -: 27.06.2011 12:00 » |
|
Ние бяхме на фунията на около километър след стената. Въпреки стеснението там вятърът влиза странно и е доста по-слаб от Мечката. Съответно аплитудата на поривите е много по-голяма. И двата дни карах само с 8,4, като вчера предимно се возих. Гледах надолу с бинокъла - към Мечката поривите някак се разпростират и обхващат по-голяма площ за по-дълго време. Мислех, че на фунията скоростта на вятъра ще е по-висока, щото погледнато от Мечката така измамно изглежда. Но явно тревата винаги е по-зелена в двора на комшията Вчера наветрено на нас се тропосаха някакви цървули и запалиха огън "да се греят". Осмърдяха ни душичките. Добре, че не запалиха гората.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
dari
Повей
Публикации: 2
|
|
« Отговор #24 -: 27.06.2011 16:10 » |
|
Присъединявам се към групата от събота - супер вятър, но доста студеничък за Юни. Ето нещо и в подкрепа на разказа на колегата free
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #25 -: 27.06.2011 17:43 » |
|
dari!!! Това ли е колегата free ?Бяхте спрели малко след "основната" група и по близо до водата ако не се лъжа
|
|
|
|
|
|
|
dari
Повей
Публикации: 2
|
|
« Отговор #26 -: 27.06.2011 17:55 » |
|
Не се лъжеш, точно там бяхме спрели , но следващия път ще се присъединим към основната група
|
|
|
|
|
|
|
savas
Вятърничав
Публикации: 207
|
|
« Отговор #27 -: 27.06.2011 21:10 » |
|
Еди, а ние кайтистите бяхме след тях. Всъщност отидохме на мечката в 10ч. , но почакахме до 11 да раздуха и тогава подкарахме. Хареса ми Искъра, не бях ходил от 4 години, поривите са по-поносими от дъбнишките, а дупки почти нямаше, поне до 14ч. И е мнооого широко! Не искам да се делиме от брата сърфист, ама на Дъбник е ужасна тарапана на моменти. Коли, кемпери, сърфове, платна, кайтове с неприбрани линии и всичко това до сами брега. А на всичко отгоре трябва да си 100% с кайта та да не колабира при поредната дупка на вятъра върху нечия глава. А и тръните дъбнишки ги няма на Искъра, само пясък и зелена трева! Истински рай! И все пак Дъбник кефи повече! А и вятъра не спира в два следобед, тогава засилва
|
|
|
|
|
|
|
savas
Вятърничав
Публикации: 207
|
|
« Отговор #28 -: 27.06.2011 21:17 » |
|
Еди, имам едно въпросче: утре май ще има игра на Искър - дали откъм Ихтиман при този З СЗ няма да е по-удачно? Един колега каза, че следобед като завърти от запад и на мечката умира. Дали на ихтиманския залив ще по-добре следобед или планината тегли вятъра нагоре?
Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #29 -: 27.06.2011 21:18 » |
|
Присъединявам се към групата от събота - супер вятър, но доста студеничък за Юни. ; Ето нещо и в подкрепа на разказа на колегата freeХах, мерси за подкрепата Дари, на тези снимки изглежда като да знам какво правя , а истината е другаде , но ще се борим , само здраве и хубаво време да има ..Не позна обаче за прогнозата, като си тръгнахте всъщност вятърът намаля и имаше силни пориви, но нищо като това на обед. Благодарение на твоя ветромер знам вече и кой е моя вятър- 7 до 8 м/с, на под 5 май няма смисъл да ходя, както и на над 10 м/с поне не с това което имам като оборудване и докато не направя поне 50 водни старта без дъно под краката. И да, следващия път и аз бих се присъединил към "основната" група, но като не толкова основен боец, за сега ми е ок и в резерва .
|
|
|
|
|
|
|
|