22.11.2024 00:17
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Искър за събота и неделя 25.06 26.06 2011  (Прочетена 19036 пъти)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #30 -: 27.06.2011 23:53 »

Еди, имам едно въпросче: утре май ще има игра на Искър - дали откъм Ихтиман при този З СЗ няма да е по-удачно? Един колега каза, че следобед като завърти от запад и на мечката умира. Дали на ихтиманския залив ще по-добре следобед или планината тегли вятъра нагоре?

Благодаря предварително!
Сава,аз съм последния човек дето може да даде адекватен съвет в случая.Все пак,от това,което съм чувал:
СЗ -твърдо Мечката
Има ли обаче повечко З,както е в случая ЗСЗ, откъм Ихтиман също е ок .Планината не пречи.Миналата седмица наместо СЗ по прогноза,въртеше м/у ЗСЗ до чист З и истинският вятър започваше от средата на язовира  навътре в посока Ихтиман.По опитните съжаляваха,че не сме отишли на ихтиманския спот (от страната на резервата).Там също е широко и има хубава трева...всъщност,Ихтиман е по-красивия спот   Wink
П.П. видях ви в Събота ,но нещо бях прекалено зает за да мина за "здрасти" :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Eddie
Модератор

« Отговор #31 -: 28.06.2011 00:22 »

И е мнооого широко! Не искам да се делиме от брата сърфист, ама на Дъбник е ужасна тарапана на моменти. Коли, кемпери, сърфове, платна, кайтове с неприбрани линии и всичко това до сами брега.
Ако трябва да съм откровен,това,което заварихте на Искъра е пролетно-есенно положение,благодарение на прогнозата.Иначе от средата на Юни до края на Август нещата не са добре през уикенда -коли,каравани,палатки,кемпери,лодки,джетове,хиляди въдици по целия бряг,огньове,чалга,големи ромски групи,коне,кончета,магарета и т.н...Слава богу,като раздуха терена се разчиства  :D

Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
savas
Вятърничав
Публикации: 207

« Отговор #32 -: 28.06.2011 06:29 »

Благодарско Еди, този път май ще сме откъм Ихтиман пък да видим.

Еййй, колегите от Плевен наистина са късметлии с тоя ветровит язовир на 20тина километра от града.
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #33 -: 28.06.2011 08:17 »

Благодарско Еди, този път май ще сме откъм Ихтиман пък да видим.

Еййй, колегите от Плевен наистина са късметлии с тоя ветровит язовир на 20тина километра от града.
Savas по кое време мислите да ходите ние плануваме нещо за след обяд.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #34 -: 28.06.2011 08:25 »

...коли,каравани,палатки,кемпери,лодки,джетове,хиляди въдици по целия бряг,огньове,чалга,големи ромски групи,коне,кончета,магарета и т.н...

Ние се чудехме къде да идем последния уикенд и точно това + час-час и нещо разчистване на избраното място wall wall ни отказа и ни насочи пак към Дъбника.

Вятър работа...
savas
Вятърничав

« Отговор #35 -: 28.06.2011 09:27 »

Neksus мойте хора вече пътуват към Ихтиман, аз обаче имам работа до обяд и ще отида към 14ч.

Тери, сигурно заради лошото време на Искаро немаше рибарье и плажни биволи та беше доста просторно. Всъщност освен пясъка и тревата основното предимство на Искъра е близостта до София.
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #36 -: 28.06.2011 09:38 »

Когато има вятър достатъчен за каране рибарите, плажуващите и тем подобни ги няма.Но има един сериозен проблем със спота от към Мечката.Пътя към спота всяка година става по-зле и по-зле.Предполагам,че до една две години само с джипове ще може да се ходи до там.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
savas
Вятърничав

« Отговор #37 -: 28.06.2011 10:37 »

Агента вече е на Ихтиманския спот, вятъра е доволен за 10ка 12ка кайт, за съжаление ветромера е у мен та няма прецизно измерване. Но игра ще има.
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #38 -: 28.06.2011 10:39 »

Пътя към спота всяка година става по-зле и по-зле.
Марино е прав - на практика до Мечката се стига за времето, за което се стига и до Дъбник, така че 'близостта' на Искъра е само в км (респективно гориво).

Вятър работа...
savas
Вятърничав

« Отговор #39 -: 28.06.2011 17:05 »

Отидох на ихтиманския залив в 13ч., като потеглих от офиса в 12 Smile. До 14,15 нямаше игра, че вятъра падна а после и заваля. Като премина дъжда и раздуха отново покарах 45 минути. После пак се накани да вали и прибрах такъмите. 15,30 потеглих от Искъра и 16,30 бях пак в офиса. Е това нема как да стане ако съм на Дъбник.
На мечката е по-куцо, на ихтиманскиа ми хареса повече а и пътя е малко по-добър.
Eddie
Модератор

« Отговор #40 -: 28.06.2011 21:12 »

Отидох на ихтиманския залив в 13ч., като потеглих от офиса в 12 Smile. До 14,15 нямаше игра, че вятъра падна а после и заваля. Като премина дъжда и раздуха отново покарах 45 минути. После пак се накани да вали и прибрах такъмите. 15,30 потеглих от Искъра и 16,30 бях пак в офиса. Е това нема как да стане ако съм на Дъбник.
На мечката е по-куцо, на ихтиманскиа ми хареса повече а и пътя е малко по-добър.
Цялата сутрин е духало добре.Имало е и сериозни вълни-било е точно като Събота сутринта..Жалко че след обяд е вятърът е отслабнал  :-O-:
(инфото е от карал източник  :D)

Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: