02.11.2024 09:23
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: палатка на родното черноморие  (Прочетена 11833 пъти)
leech
Полъх
*
Публикации: 87

« -: 05.07.2011 21:25 »

Здравейте, пускам тази тема с цел да събера малко инфо за местата по родното ни черноморие, където да мога да опъвам палатка и да се смазвам от бири и сърф (wind)  Drinks  Yeee . Идеята е че с още 2-ма приятели, които са доста начинаещи сърфисти имаме желание да заминем на 12-ти август към черноморието за около 10-на дни. Ще съм ви много благодарен ако кажете къде има готини къмпинги, които да стават и за сърф разбира се. Благодаря предварително  :Sunny:
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #1 -: 06.07.2011 09:42 »

leech според мен къмпинг корал в лозенец е ок.има и сърф у4илище и палаткуващи и др.неща :Dкъмпинг градина и златна рибка май само това мога да измисля-успех OK
leech
Полъх
*

« Отговор #2 -: 06.07.2011 22:55 »

благодаря за инфото stefanvo, ако измислиш още нещо пиши, пък за бирите след това ще измислим нещо  hip
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #3 -: 07.07.2011 08:36 »

Ако търсиш и девственост на природата виж Силистар / малко е далечко всъщност/

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #4 -: 07.07.2011 08:51 »

leech, може би не е лошо да уточниш какви очаквания имате.
палатка на практика можеш да опънеш навсякъде (въпреки, че на теория е строго забранено), но тогава от теб се очаква да си малко по-подготвен от гледна точка на екипировка.
къмпингите у нас са...средна хубост. разбирай, че условията навсякъде са на едно ниво, а основният проблем е, че всичко е мръсно и гнусно, най-вече заради навика на нашенеца да мърля и цапа, без да се съобразява, че след него има и други хора.
за споменатият от stefanvo Корал наскоро чух, че са докарали химически тоалетни (с което се изчерпват всички екстри, свързвани с думата къмпинг), но тъй като не съм стъпвала там от 10тина години, нямам друго актуално инфо.

Вятър работа...
leech
Полъх
*

« Отговор #5 -: 07.07.2011 17:23 »

очкавнията са да има условия за сърф, не като гъока, но поне да изтриеш махморлука от предната вечер, а същото така и да има в близост места, на които да можеш да се сдобиеш с въпросния махморлук  man  tequilla Yeee
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #6 -: 07.07.2011 22:21 »

север или юг?
на Крапец е мн яко, но ако раздуе здраво може да стане мазано...незнам на какво ниво си
ако качиш още по на север е доста по не-населено, и...райско е
Мисля за един спот...не ммога да се сетя името на къмпинга а съм ходил 2-3 пъти...след Балчик...свети Иван, Йоан...нещо подобно сякаш бе...не е лош къмпинга, следи за северни прогнози

юг...ами...нямай очаквания за вятър...къмпинзи много...на мен лично Градина ме кефи, но основно заради...незнам защо...като малко градче е, затова предполагам...но...аб вятър няма...(не съм ходил от 5 години, така че може доста да се е променило...)

ако слезеш още по на юг...има къде, но вятър...ко да ти кажа...божа работа.

шкорпиловци е хипер як спот за къмпингуване. Всъщност ми е любимо място. Навираш се в гората и си гледаш кефа...не е официален къмпинг - сереш(извинявам се, но ме кефи израза) в храсталаците, бани няма...абе в дивото си...но ако намериш добро място си на 30 метра от морето...вятър...с молитви и малко вуду, може да имаш късмет 1-2 дни (разбирай за 9ка)

всъщност места да искаш...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
leech
Полъх
*

« Отговор #7 -: 09.07.2011 02:25 »

vandal блогодаря за инфото май наистина ще се ориентираме на север, а относно нивото... справям се вече. То с 5 дни каране в седмицата няма как да не кача малко левела, с тия отпуски се разбих направо, а от 11 юли излизам 3 месеца платен отпуск  (:-pp) Yeee tequilla
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #8 -: 09.07.2011 09:16 »

а от 11 юли излизам 3 месеца платен отпуск  (:-pp) Yeee tequilla

недей да дразниш...ще ти завидя лошо

аз отпуска това лято май няма да имам...чак ноември, а сега ме очакват около 2  месеца почти без почивни дни...е тя и работата ми...някой могат да ми завидят, но понякога единственото което искам са 2 почивни дни един след друг

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
leech
Полъх
*

« Отговор #9 -: 09.07.2011 23:22 »

споко vandal и моето работно време е по 3 часа на ден и наистина адски ми завиждат хората ама какво да се прави... "кой за каквото учил". Днес бях на Огняново (по-скоро пуших цигара след цигара и чаках вятъра да духне най-накрая, което се случи в последствие) и се видях с един приятел, който ми каза, че на Крапец наистина било много гот и за палатка и сърф  man Yeee
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #10 -: 10.07.2011 11:44 »

здравей leech тъкмо си идвам от синеморец,2 дена бях на силистар ама тая година  там е пълно с водорасли и клечки,не е бил такъв през последните 3 години,но за сметка на това бутамята в синеморец е ок.за разлика от предните години,но пък поплавах малко .вятърът започва обикновенно след 2-3 следобед-изток,югоизток,вчера следобед ,като се пребирахме минах през корал и покарах 2 часа набързо,пълно е с полатки и каравани мисля ,че там е мястото дето трябва да идеш :D

* P7090228.JPG (138.74 KB, 1280x960 - видяно 450 пъти.)

* P7090229.JPG (109.43 KB, 1280x960 - видяно 415 пъти.)

* P7090230.JPG (93.17 KB, 1280x960 - видяно 444 пъти.)

* P7090231.JPG (108.43 KB, 1280x960 - видяно 437 пъти.)
mkdimitrov
Полъх
*
Публикации: 93

« Отговор #11 -: 17.07.2011 01:01 »

Да напиша и аз нещо,по въпроса. Юли, идвай на Равда, с Иво сме там по същото време. И си включи телефона!!!(или скайпа). Ако има вятър и в лиген се кара. Така,че стискай палци да има прогноза докато сме на морето и да се кара, че миналата година за 15 дни духаше само един и толко силно , че не си и помислих да влизам с материала който имах.До скоро. hip
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #12 -: 17.07.2011 10:50 »

споко vandal и моето работно време е по 3 часа на ден и наистина адски ми завиждат хората ама какво да се прави... "кой за каквото учил".
Бе те едно време хубаво ни казваха "Учи мама да не работиш",ма що никой не каза,какво по- точно.... hmmmm

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
leech
Полъх
*

« Отговор #13 -: 30.07.2011 20:06 »

Бе те едно време хубаво ни казваха "Учи мама да не работиш",ма що никой не каза,какво по- точно.... hmmmm

хах, абсолютно си прав.
leech
Полъх
*

« Отговор #14 -: 30.07.2011 20:09 »

Да напиша и аз нещо,по въпроса. Юли, идвай на Равда, с Иво сме там по същото време. И си включи телефона!!!(или скайпа). Ако има вятър и в лиген се кара. Така,че стискай палци да има прогноза докато сме на морето и да се кара, че миналата година за 15 дни духаше само един и толко силно , че не си и помислих да влизам с материала който имах.До скоро. hip

споко ман, взимаме лигена с Адриан и идваме, не си спомням кой беше споменал във форума за водочасовете и биролитрите ама беше абсолютно прав  Drinks  Yeee
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: