http://www.laprovincia.es/sucesos/2011/06/30/pez-muerde-turista-fuerteventura/383903.htmlтова е наш клиент...учеше се да кара кайт...незнам дали ще има желание да продължи...
по принцип аз се чувствам в по-голяма безопасност, защото уиндсърф курса го водим в полузатворени лагуни и акула няма да влезе там...ходят навътре...а и близо до брегаа е малко вероятно да се появят...но знае ли човек...
случката с този младеж е на около миля, миля и половина северно от фуертевентура...дефакто никой не е видял рибата. В нашия център официалната версия е, че е баракуда. Но това се разпространява, за да не се плашат клиентите.
По принцип общината натиска пресата да не раздухва много-много подобни инциденти, за да не се стряскат туристите.
Истината е че акулите са някъде там. Няма много инциденти, но дори и да има, няма да се разбере толкова лесно. В статията също не се упоменава вида на рибата...неиндифицирана...но по захапката ссъм сигурен, че могат да преценят...
вчера...наиситна не мога да съм сигурен дали ми се привидя или бе истина, сам за себе си го приемам като психическо въздействие, но момчетата (кайт инструкторите), които водят кайт уроци с лодка навътре в океана са мяркали разни рибоци...
Преди 2-3 дни единия се обади на УКВто до брега и казва: перка на акула, кръжи около лодката (в същото време във водата има 2ма инструктора и 4 клиента)
оттговора е: изтегли кайт сесията с миля в друга посока...
е ко се променя...тя акулата да не стои на едно място...