21.11.2024 17:56
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Уиндсърф "книжка"  (Прочетена 3559 пъти)
Rincewind
Вятърничав
Публикации: 232

« -: 22.08.2011 14:13 »

Предварително се извинявам за темата, ако вече е разисквана, но аз не успях да намеря подобна информация.
Има ли някакво официално (международно) свидетелство за правоуправление на уиндсърф (книжка, пас, капитанско или както и да се казва) и ако да, кой има права да провежда изпити и да издава?
Това което единствено намирам в нет-а е VDWS Windsurf License. Това ли е най-авторитетното свидетелство? Някой има ли повече информация по темата?

Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #1 -: 22.08.2011 17:39 »

Само знам, че в Англия, със сигурност можеш да изкараш книжка за учител.
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #2 -: 14.09.2011 12:24 »

VDWS е най-голямата организация. Почти всеки уиндсърф център работи с тях. В смисъл инструкторите са с този лиценз и съответно издават сертификат за "правоуправление"
В някой страни не можеш да наемеш оборудване, ако нямаш подобно нещо (специално за германия е така)
Знам, че доста държави имат свои собствени организации, които могат да ти издадат подобна квалификация. Франция, Холандия, англия и т.н.
Работя в подобен център и ако обясниш какво и за какво точно ти е нужно, мога да разпитам и да опитам да ти намеря по-конкретна информация.

ако възнамеряваш да изкараш лиценз за инструктор най-добре е към VDWS. Разпознава се в цял свят.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
gioco
Полъх
*
Публикации: 41

« Отговор #3 -: 17.09.2011 22:57 »

Аз съм категорично против тези лицензи за каране.. сблъсквал съм се 3 пъти с това, все свързано с немци... първият, една германка в гърция ми поиска сертификат, за да рентна. Вторият, един немец колега в работата ми каза че имал сертификат, който си извадил след една сърф-ваканция - въпреки това не знаеше какво е бийч старт и уотър старт и разликата между тях. Третият, колега пак немец от уни-то, ми каза че не можел почти да кара, но 'имал книжка'. Попитах го дали знае кога се дава предимство при каране - и понятие си нямаше. Но ако въведат изискване за книжки някой ден, ще пускт такива хора без грам опит във водата, и ще забраняват на други, които знаят и могат, но не са ходили на някоя немска сърф екскурзия, където тая книжка е сигурно част от цената на някякъв си пакет.. Това е явно някаква бизнес схема, която за щастие не може да се наложи още. Иначе съм рентвал в геемания, където живея, и не са ми искали в случая книжка.

Tabou Speedster 108l F2 XTC 91l
Simmer Vision 4.5 NS Natural 5.0 Simmer Crossover 5.7 Severne NCX 7.5
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #4 -: 17.09.2011 23:45 »

Аз съм категорично против тези лицензи за каране.. сблъсквал съм се 3 пъти с това, все свързано с немци... първият, една германка в гърция ми поиска сертификат, за да рентна. Вторият, един немец колега в работата ми каза че имал сертификат, който си извадил след една сърф-ваканция - въпреки това не знаеше какво е бийч старт и уотър старт и разликата между тях. Третият, колега пак немец от уни-то, ми каза че не можел почти да кара, но 'имал книжка'. Попитах го дали знае кога се дава предимство при каране - и понятие си нямаше. Но ако въведат изискване за книжки някой ден, ще пускт такива хора без грам опит във водата, и ще забраняват на други, които знаят и могат, но не са ходили на някоя немска сърф екскурзия, където тая книжка е сигурно част от цената на някякъв си пакет.. Това е явно някаква бизнес схема, която за щастие не може да се наложи още. Иначе съм рентвал в геемания, където живея, и не са ми искали в случая книжка.

Здравей,

Стана ми интересно, можеш ли да споделиш къде караш в Германия ? И от коя част си ?
gioco
Полъх
*
Публикации: 41

« Отговор #5 -: 18.09.2011 10:27 »

Франкфурт. В околността има няколко езера, карал съм на Kinzigsee и Aartalsee, но са малко куци и рядко духа. От там най-близкото добро място е в Холандия, Harderwijk, на 4 часа. Иначе по-далече съм ходил на Балтийско море, на два немски острова, Ruegen и Fehmarn, и въобще това море ми стана любимо за каране, спокойствие и страхотни условия.

Tabou Speedster 108l F2 XTC 91l
Simmer Vision 4.5 NS Natural 5.0 Simmer Crossover 5.7 Severne NCX 7.5
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: