26.11.2024 02:22
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Nort Sails Warp ....  (Прочетена 7467 пъти)
Bul-131
Вятърничав
Публикации: 231

« -: 31.08.2011 01:36 »

Здравейте карачи -търсачи на перфектният глисаж Smile
Искам отново да споделя нещо с вас . Винаги съм бил голям фен на Прайда и винаги съм се чудел защо от няколко години във френските
тест списания Норда го дават винаги номер 1 и винаги без никакви забелешки (говоря за рейс платната) . Получих едно за тест, отидох на базата ми доло на плажа искарах го от калъфа и.....се нааках (хубаво че
доктора направи тоалетна на базата) Платното е много изпипано и красиво а за риговане да не говорим . няма никаква сложна система на камберите
като прайда например. камберите са мънички и с ролки по края след като се опъне  от доло камберите влизат с лекота после се доопъва от доло пак
слага се гика и готово профила е перфектен с джоба доло и туиста горе без никакви бръчки ....абе отвсякаде изпипано и стези двойни шефове трепач .
Нямах търпение да вляза да го тествам с старборда 117 ката ми .още като се качих на дъската не можех да повярвам колко е леко .Веднага разбих мита че били
тежки платна .ами то е по леко от прайда ево 2 .тези дни духа североисточен фронт и 4 дена го карах от сутрин до вечер и мога със сигорнос да кажа че до сега такъв глисаж не бях усещал.
1во платното качва уникално перфктния профил помага на даската да върви срещу вятара .а когато карате перпендикулярно на вятара платното вдига дъската и е карате на финка
но най много което ме възхити е обръщането на камберите който не се усещаха и все ги пипах отначало дали са се обърнали защото не вярвах че е толкова лесно .
Задната шкаторина доло не упира във водата и платното не спира да ускорява .Аве мога да ви пиша 3 дена за това платно без да се повторя Smile но ще приключа защото реших да ви покажа клипа който
направих за вас . Никой
няма да съжелява ако си вземе такова платно . Сега излизам като някой тъпак защото винаги съм хвалел прайда ..... айде да не казвам че норда е по доброто просто  ми пасна много повече . Ставам тим карач на норд без да се замислям и продавам всички прайдове  (то и без това останаха само 2 ...5.8 и 7.0 ево 2 ) с нетърпение чакам новите нордове 2012 Smile
П.С ако има и други тука в форума с Warp да пишат

Ето ви клипчето което направих за вас  
http://www.youtube.com/watch?v=1ytXngYfmak
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 31.08.2011 01:58 »

Крис,с какъв удължител го опъна?!?

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #2 -: 31.08.2011 08:02 »

П.С ако има и други тука в форума с Warp да пишат
hi при норд, достачно е само един тест, със слалом и рeйс платната, за да се разбере къде е истината.
Ми.. аз не съм с Warp, но съм с по малкия брат RAM 2011-ta. Разликата е, един камбер по малко, доста по оликотен и джоба на мачтата смален до минимум (КОЕТО ПОМАГА ДОСТА ПРИ WATERSTART), 90% от силата на Warp.
Сега го ригвам с мачта RS-X и без никакви забележки, за камберите се сещам само при ригването, че трябва да ги поставя...  

А за НЕЛИ-ПРЪД, без коментар... достатъчно съм ги плюл(с изключение на x9 BOOM)  :D
Bul-131
Вятърничав

« Отговор #3 -: 31.08.2011 09:13 »

Едновремено ми е тъпо дето толкова години смятах прайда за съвърше жни и съм щастлив че открих норда . Но внимаваите не искам да кажа че прайда са по лоши от норда просто норда ми е пасва на стила на каране мн повече . иначе го карам с удалжител 38 на прайд с удалжение 4 когато съм с 520 мачта . (не си режете удалжителите хубаво е да има при големите квадриатури повече удалжител вкаран в мачтата , защото едно платно трябва да е право доло по мачтата ако имаш това впредвид еди ) но сега го карам с с норд мачта 75 % докато дойдат платиниумите и с тази мачта е идеално . а за рама специално 2011 четох пак в тестовете ,че било върха на сладоледа в класа си. пак до дават номер 1 без забелешки . Аз винаги си мислех че норд си плащат за да пишат така но след като карах норд вече им вярвам. сега отивам обзор после на градина със сърфа да се видя с приятели сърфисти който чакат да тестват норда . Ще ви пиша пак след 3 дена ако имате въпроси а ако сте някаде по черноморието ми звънете на 0885303320 може и да мина да го тествате .
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 31.08.2011 11:16 »

...не си режете удалжителите хубаво е да има при големите квадриатури повече удалжител вкаран в мачтата , защото едно платно трябва да е право доло по мачтата ако имаш това впредвид еди ...
Ами не точно...При прайдовете ,ако не си с прайд удължител нещата са доста по-тегави при ригването...Интересува ме,дали и при норда е така,или е доста по френдли към други марки  :-O-:

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #5 -: 31.08.2011 14:37 »

Не знам с новите модели как е но преди имах един warp 11,9 който се опъваше адски труднo. Под трудно разбирам че трябва са напъваш с абсолютно всички сили с гръб и тегло с голяма натегачка .... А NP 9,5 evo II, мога да го опъна с голи ръце.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Bul-131
Вятърничав

« Отговор #6 -: 02.09.2011 19:47 »

Удалжителя ми е Нил прайд и се опъва също с голи раце и ево 2 го опъвах лесно .явно е от удалжителя . не ги знам нордските удалжители но ще ги разбера ама който има прайдски няма смисал даже и да се интересува от друг.
plux67
Полъх
*
Публикации: 45

Trust me I'm Bulgarian

« Отговор #7 -: 03.09.2011 09:24 »

Ееее , защо не направи клипчето с по-висока резолюция ... А за опъването , Кристиан го опъва лесно , защото е с хубаво въженце - 15 лв / м

180cm 88kg now   RRD X-Fire V3 122 + NP RS/RACING EVO IV 8.6
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #8 -: 03.09.2011 12:01 »

Не сте слушали внимателно саундтрака на клипчето - споменава се "една бира..."  Drinks
Ето за това Крис го ригва толкова лесно .....

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
malenki
Полъх
*
Публикации: 82

« Отговор #9 -: 04.09.2011 12:22 »

Ееее , защо не направи клипчето с по-висока резолюция ... А за опъването , Кристиан го опъва лесно , защото е с хубаво въженце - 15 лв / м

...само че от абсолютно същото въженце има няколко марки, които се продават в София и при Ники Пуканката на цени 5-10 лв/м Wink
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #10 -: 05.09.2011 09:22 »

...само че от абсолютно същото въженце има няколко марки, които се продават в София и при Ники Пуканката на цени 5-10 лв/м Wink

6 лева е при Никито (Варна, Аспарухов плаж) Wink
malenki
Полъх
*

« Отговор #11 -: 13.09.2011 18:35 »

е да, най-скъпото и най-доброто да е 10-12 лв/м, но върши същата работа като от за 6лв.
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #12 -: 15.09.2011 23:49 »

Дали има толкова значение въжето или  май по-скоро човека които го опъва :О:
Крис направи и някоя снимка на платното ако може не само видео че не се вижда много

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
malenki
Полъх
*

« Отговор #13 -: 16.09.2011 19:59 »

е от човека си е всичко,разбира се. просто някой беше повдигнал въпроса за въжето Wink
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #14 -: 21.09.2011 16:46 »

А това е уредът, който въпреки всичко което опитвате, скъпи въженца, смазване на ролките, по добър удължител... и пак не се получава или ви харесва удобството при натягане, като се съсредоточавате в  самото платно а не в дърпане и напъване.... дори не е нужно да сядате и да оставяте платното на земята   :D  

На втората снимка е по практично... но за малки платна!

* DSCN3507.JPG (112.72 KB, 1280x960 - видяно 449 пъти.)
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: