Днес ходих да гледам официалното откриване на състезанието и гонките и зрители почети няма- 10-20 човека от Бургаския клуб + 2-3 фотографа. Не знам защо това събитие не представлява интерес при положение че има състезатели от почети цял свят. Уж е европейско ,а днес видях от САЩ, Австралия, Япония и Хонг Конг.
Днес беше само откриването - гонките от утре. И аз не забелязах някакво небивали медийно присъсвие - най вече онзи бургаски журналист, който по коледните фирмени партита играе Дядо Мраз
. Но на кой му пука - важното е да има вятър
На мен лично ми е много драго да ги гледам от вече една-две седмици по плажа и из морето тези момичета и момчета с техните невероятно големи дъски и еднотипни платна. На тази гледка и липсва някакъв особен драматизъм или кой знае какъв луд адреналин, обаче пък личи една такава респектираща дисциплинираност и методичност. Като малки машинки са!
Влизат във морето още преди да раздуха. Явно вървят при всякакви условия. Карат навсякъде из залива - чак към хоризонта. Аз се надявам морското време да продължава да не разочарова и по време на първенството. Успех на нашите!