01.11.2024 16:29
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Naish Nitrix 2011 115l vs 125l  (Прочетена 35628 пъти)
WindCommander
Полъх
*
Публикации: 8

« Отговор #30 -: 13.09.2011 21:09 »

Полемиката се засилва Smile

mitev, от София съм и като за начало мисля да карам на Долна Диканя където карах непрекъснато преди. Нашето море е вариант, защото там имам място за отсядане в Созопол и мога да седя на практика неограничено време. Лефкада също ми е в списъка, заради горещи препоръки от приятели.

batzarov, благодаря за съвета, май вече почти съм решил - 125 л. Smile

Sunny, добре заварил, ще мина през магазина в средата на следващата седмица със сигурност за да огледам, благодаря за поканата. Sunny, Winglider карах 97-ма, после имах полу фън, а последните 2 години карах Starboard Go 155, така че не скачам от Winglider-a директно. Между другото на въпросният Winglider возех на Диканя бъдещата си съпруга  :D :D Парахода имаше уникална плаваемост  :D

Valio76, благодаря за съвета, но мисля че ти си доста по -напред в материала от мен и определено аз има още какво да уча.

Venelin , опита ти на Лимнос със 112 литра и това,че кг. ти са почти като моите май ме отказва от 115 литрова дъска. Предпочитам за начало да мога без особени трудности да мога да вдигам платното със стартшкота.

Никога не съм се включвал,но сипахте не сол в раната ами барут,който ще гръмне storm  :D

Моля ти се като за първи пост ....много взривоопасен с този барут  :D
WindCommander, много са факторите които са важни за избора ти, но нека избистрим и още един. Колко пъти годишно смяташ да я караш тази дъска?

Ами преди не разполагах с никакво време , но това се промени , като за начало мисля минимум 30-40 дни в годината, знам,че не е много ,но е нещо  Smile
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #31 -: 13.09.2011 21:19 »

За БГ бих си взел 150-160л.
Иначе, аз съм 85-90кг. и карам без проблем 73л, но само като духа. И 60л ще карам дори и 100кг да съм, но само като духа.
А на Българското черноморие, по принцип НЕ ДУХА.
Тъй, че ако искаш да караш, вземи си голяма дъска и едно 8м2 платно и ще караш почти всеки ден на следобедния бриз. Иначе, както Венелин каза "сух пясък по гъза от седене и чакане"

За Naish дъските мога да кажа само, че карах 3 дни една 89л уейварка и бях очарован. За други нямам мнение. Абит е малко краен. Чичо ти Naish, ги разбира тия работи. Може някой модел и литраж, да не е чак толкова успешен, но това го има при всички марки. И табу и старборд и JP.........всички имат скапани модели и литражи.

glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #32 -: 13.09.2011 21:39 »

WindCommander, 30-40 дни са си серьозно количество и гарантират напредък а не само поддържане на съществуващо ниво. Въпреки това на твое място бих започнал с 125 литровата просто за повече начален комфорт, пък в последствие живот и здраве ще добавиш и по-малка.
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #33 -: 13.09.2011 21:47 »

Абит е малко краен. Чичо ти Naish, ги разбира тия работи....

SHMIT, ще ми обясниш ли каква е логиката на фриирайд борд, да не се сложи антислип? Като се има на предвид, че са насочени към сърфисти които все още не са навлезли добре в спорта.  

За технология  не искам  да отварям въпроси (да навлизам изобщо в спор)... всичко което съм пробвал от други марки е по добро от Naish!  
Naish е трябвало да се оттегли с уважение докато го имаше...  сега какво се опитва да доказва само той си знае...
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #34 -: 14.09.2011 00:17 »

Здравей колега.Като във всеки форум,едни от най-активните-изобщо не са в час...има и такива,които наистина искат да помогнат...Имам в нашето училище(скромна сърф база) Нитрикс 155-2011(AST)...По принцип за мен,голямата ми дъска-104л е излишно голям туч и я ползвам с 7кв,тента,като анти депресант...Карах 155-цата с 6.4(това не е най-голямото в базата),на около 11-12 м/с,на СИ=сериозен "чоп",верно с 36 финка-доста "мазен" глисаж,с изключителна стабилност и скорост-факт.От всички тука пишещи,едва ли има двама,които могат да усетят  разликата м/у 2 и повече дъски.Има центровки за чоп,за гладко за овърпауър...Една и съща дъска може да е супер комфортна и сепер боклук,ако не се центрова според условията.Пристрастен съм към НЕШ и от няколко години карам само тая марка.Изключително съм доволен и от платната и дъските,и от лепенките...Не се имам за добър сърфист,напротив можах да видя от близо истински сърфисти,затова пак повтарям,че всяка една серийна дъска е по-добра от всеки един от нас тук,особенно форумните карачи.На засегнатите-да правят като вятъра...
Успех с избора.

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #35 -: 14.09.2011 01:29 »

На засегнатите-да правят като вятъра...
fireflay,то хубаво ни каза на всички да "го духаме",ама дето се вика,като Naish експерт,да беше дал и конкретен съвет на колегата .Темата е Naish Nitrix 2011 115l vs 125l все пак.

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #36 -: 14.09.2011 02:50 »

...В тази връзка дъска с 115 литра ще има ли плаваемост при липса на вятър с моите 70 кг. или леко ще потъва ? И как стои въпроса с вдигане на платното със стартшкота ? Или е мишън импосибъл ? Smile...
Плаваемост ще имаш, може да се вдига и със стартшкот, но едва ли това е целта на занятието. Лекото потъване не е проблем при возене и няма да ти попречи да се прибереш, но за да изглисираш с потънала дъска е нужно повечко техника и вятър. Със сигурност бързо ще поискаш и/или по-малка дъска (40 карания/г OK), но дотогава не рискувай излишно. Статистиката за БГ е нещо като 5 дни за малък материал / 20 дни за голям и още 5 за брутален по язовирите и 1 / 39 за морето... При силните дни все ще намериш време да покараш "голямата" дъска, но през останалото време... пясък.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #37 -: 14.09.2011 08:14 »

fireflay, няма лошо, да си фен на NAISH и аз съм на Starboard, но не си спестявам критиките.

В тема става въпрос за човек който пита между 115l vs 125l  Naish Nitrix 2011. В случая добре се е ориентирал към литрите, но не и към марката, на която литрите нямат "нищо общо" с останалите в същите литри.  (NAISH ще има по голям успех ако се захване с подводници)

Както и сам казва WindCommander,  търси комфорт и слиза от 'GO' на по малък литраж.
Има две опции от които сам трябва да избере, 110л. ако не иска да се занимава с купуване на втори борд в близките години(временно няма да има комфорт)... и 120-130л. ако иска след напредък да вземе и по малък борд.(този избор е препоръчан, в стадия който се намира)

От всички тука пишещи,едва ли има двама,които могат да усетят  разликата м/у 2 и повече дъски.

Самият ти, ако можеше да усетиш разликите, отдавна нямаше да си фен на NAISH! Освен ако нямаш изгода, като мой приятел който отвори NAISH - windsurfing-school и темп-подобни....

tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #38 -: 14.09.2011 10:09 »

Статистиката за БГ е нещо като 5 дни за малък материал / 20 дни за голям и още 5 за брутален по язовирите и 1 / 39 за морето...

Производителя дава и за двете дъски 7.0м2 като горна граница, а що се отнася за тези 20 дни за голям материал предполагам имаш в предвид 8.0-9.0м2. По данните на производителя 125 не е за голям материал или бъркам

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #39 -: 14.09.2011 14:22 »

Пич,
Моя съвет е грабни си оная работа,дето де заплашват да я подпираш по пясъка и отиваш и тестваш.
На мен темата ми излежда като -"Да си хвана 50кг или 60кг приятелка" :D
И всички ти обясняват "тя като е отгоре..така..тя като е отдолу..иначе..пък като и дойде,майката си е е.... :-O-:"
Дъската е като жената,трее си пасвате Wink

Иначе  по темата щом се колебаеш и мислиш и не знаеш- взимай по-големия литраж

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
WindCommander
Полъх
*

« Отговор #40 -: 14.09.2011 18:49 »

Shmit, благодаря за съвета. Вече го реших, ще взема 125 литрова дъска като за начало.Ти явно си харесал марката Naish от краткия си досег с нея.

fireflay , благодаря че сподели впечатленията си с Naish,това че си останал доволен от Нитрикс за мен е достатъчно. Явно си имал възможност да я караш не веднъж. Попаднах на 2 филмчета с тестове за Нитрикс 105 и 155 на Английско списание за уиндсърф, където и двамата райдъри дават много висока оценка за дъските и то на чоп и пишат същото като теб. Интересно е че има и тест на 145 литров Нитрикс и казват ,че дъската планира рано и на ниски скорости, а Абит даде съвсем друга информация. Това е малко объркващо. Вярвам на колегата, но не мога да подмина и  тестовете. Явно дъската е противоречива   :D  А и както казваш всяка една серийна дъска е по-добра от нас Smile Особено от мен  :D

Юли, благодаря и за твоето мнение, ясно е че 125 литра е правилният избор на този етап.   Ще се вслушам в съвета ти.

filev, това с приятелките, много нагледно. Но като цяло май без тест избирам 60 кг. приятелка , тоест 125 литра дъска, дали ще е Нитрикс, ще помисля още съвсем малко.
Искам да благодаря на целият форум за топлото посрещане и за наистина много полезните съвети. Честно казано сега се чуствам сигурен ,че 125 литра е дъската за мен на този етап. В последствие друга.
Още веднъж ,благодаря на всички отзовали се , като направя избор ще се похваля  Smile

* Naish+2011_Nitrix_145_WS_UK.pdf (358.01 KB - свалено 735 пъти.)
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #41 -: 14.09.2011 19:29 »

До WindCommander
Явно не си се научил да боравиш добре с чичко-гъгле, и не само аз съм на мнение, че NAISH е залязваща фирма... след един преглед където трябва разбирам, че съм доста прав в "КРАЙНОСТИТЕ" към тази марка... А тестовите които ти представяш изглеждат написани все едно от NAISH, толкова не кадърно и рекламно!
Нямам представа как през последните 2-3 години са останали фенове на NAISH, като крайният продукт не може да се конкурира с "никой друг" по нищо.

http://www.boardseekermag.com/windsurfing-equipment-tests/120-litre-freeride-boards-overview-2010-138.html

От 9 борда в една категория

Ease of planing -  9то място
Speed             -   8мо място
Control            - 9 то място
Advanced gybe - 5то място
Beginner gybe  - 9то място
Board feel        - 8мо място

Тези да бяха споменали за лепенките... там му е силата!  !!
WindCommander
Полъх
*

« Отговор #42 -: 14.09.2011 19:44 »

Явно не си се научил да боравиш добре с чичко-гъгле, и не само аз съм на мнение, че NAISH е залязваща фирма... след един преглед където трябва разбирам, че съм доста прав в "КРАЙНОСТИТЕ" към тази марка... А тестовите които ти представяш изглеждат написани все едно от NAISH, толкова не кадърно и рекламно!
Нямам представа как през последните 2-3 години са останали фенове на NAISH, като крайният продукт не може да се конкурира с "никой друг" по нищо.

http://www.boardseekermag.com/windsurfing-equipment-tests/120-litre-freeride-boards-overview-2010-138.html

Аbit, това не е същата дъска , попаднах на това ревю и честно казано, то е единственото негативно в нета, което излиза. Това до колко е обективен един тест е много неизвестна величина. Както някой горе каза - всяка фирма има и добри и не дотам сполучливи продукти. Като цяло не искам да взимам страна в спорове , защото е безмислено  Drinks Най-важното,литража го установих за себе си,мисля че това беше по-важната част. Дали NAISH е залязваща фирма може би бъдещето ще покаже  Smile
Patzo
Полъх
*
Публикации: 46

« Отговор #43 -: 14.09.2011 20:55 »

Супер арогантни изказвания. Интересно, модераторите само на една марка ли реагират????
Виж какво Abit, не ти знам карането, нито ме интересува, ама защо реши че можеш реално да прецениш характеристиките на едно платно или дъска, че и на това отгоре като истеризиран сектант да налагаш мнението си на хора, които не са ти го искали. Това, което не си прочел в Google, e че дъските се правят за различни условия и ...различни карачи. Ти какво направи- избра подходящите условия и като един перфектен карач оцени минусите и плюсовете на дъската. Толкова ли си сигурен, че проблемът не е в теб. Сигурно знаеш, че имаш перфектна техника и оттук нататък комфорта зависи само от екипировката? Много самонадеяно.......сТака или иначе сърфираш повече във форума- намери някъде Крис беше правил сравнение междъ две дъски. Супер подробно, с всички резерви относно условия, платно и т.н. А ти чисто и просто плюеш. Защо ли? Ще ти кажа- нямаш капацитет да сравняваш дъски и платна и за да разбера това не ми е нужно да ти знам карането- достатъчни са напърчените ти изказвания. Светльо го каза много дипломатично, ама явно от дума не разбираш, че и на него скочи. Давай го малко по- смирено. Колкото до Naish-много мои приятели, на мнението на които мога да разчитам /за разлика от твоето/ харесват един или друг модел от дъските. Естествено няма човек който да харесва всичките и по тази причина твоите обобщения звучат глупаво. А за платната- тук мнооого грешиш. Платната на Naish за 2011 са в пъти по- добри от обичайните за България марки. И това ще ти го каже всеки който ги е карал и има база за сравнение с другите.
Може и форумните изяви да ти доставят удовлетворение, но повярвай ми- сърфирането на вода ще те направи по-смирен, по- добър и по-умерен и по-щастлив

Boards: 80 l Starboard Kode; 92 l Mistral Twinzer;  117 l Starboard Combat
Sails: 3,7 NP Core; 4,0 Gaastra Poison; 4,7 Simmer Xflex; 5,0 NP Combat; 5,5 Ezzy SE; 6,4 Gaastra Echo; 7,0 Gaastra Matrix
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #44 -: 14.09.2011 21:06 »

.... не се заяждам, стана ми интересно къде се изгубиха фeновите на Naish  :D

http://www.boardseekermag.com/windsurfing-equipment-tests/75-litre-wave-board-overview-2011-155.html

от 8 wave борда

Get up and go-          8-мо
Cross-shore riding-     8-мо
Cross-on riding-          8-мо
Lively-                               3-то
Planted-                     8-мо
Loose-                         7-мо
Drivey                          7-мо
Easy user range           8-мо
Advanced user range          4-то

Сигурно при всички тестове взимат само не сполучливите продукти на фирмата с цъфтящо бъдеще. Това платно точно не го пробвах... не, не съм и очаквал нещо по различно от теста.  Wink

http://www.boardseekermag.com/windsurfing-equipment-tests/2011/7m-sails-overview-2011.html

от 6 платна фрирайд

Power delivery-             5-то
Sail pull-                        4-то
Responsiveness-                   2-ро
Blasting-                     6-то
Manoeuvres-                          1-во
Top end-                      5-то
Bottom end-                6-то
Speed-                          5-то
Tuning flexibility-                 3-то
Untuned range-             5-то

Виж тук нещата са различни... "ако ти подарят или ти платят за платното, карай го с кеф"   wall
http://www.boardseekermag.com/windsurfing-equipment-tests/4.7-wave-sails-overview-2010-116.html

от 12 платна wave

Power delivery-                 8-мо
Sail stiffness-               10-то
Sail pull-                             7-мо
Pull position-                        6-то
Top end-                             6-то
Bottom end-              11-то
Tuning flexibility-                 7-мо
Untuned range-                   6-то

Е как можеш да убедиш някого и да повярва, че няма да вземе най големия боклук на пазара? Сигурно като кажеш, че зад тях седи човек който за времето си е бил история в windsurf-a?!
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: