22.11.2024 12:34
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Naish Nitrix 2011 115l vs 125l  (Прочетена 35858 пъти)
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #60 -: 15.09.2011 20:38 »

В по голямата си част сърфа е направен за удоволствие,адреналин и по малко за състезания-те са за да надъхват широката аудитория и да гледаме как 17годишни стават шампиони.Хубаво е и да не даваме крайни мнения,като-тази марка е пълна отврат/като най вероятно имаме 1или 2е дъски сменяни досега-сърфа се учи на вода,не от книжките,те спомагат да ставаме само професори и доценти/,както и по нашето черноморие се кара смо 5 дена в годината/при положение че рядко стъпваме там/Повече положителни емоци и повече каране.

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #61 -: 15.09.2011 23:30 »

Гореща стана темата...
Ако се отсее "плявата" интересна и полезна информация има..
Много добре казано споделиха се и полезни мнения.
Абит колкото и да е краен в предишните си мнения в последното пита ясно нещо което на мен кату учещ се също ще ми е интересно кажете повече покаралите какво ви харесва и защо  Cool man

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #62 -: 16.09.2011 16:36 »

Несериозна ми изглежда тази марка. В сайта нищо не пише

Митак, не се ебавай (и не се прави на заспала лисица, както казва една моя приятелка  :D:aaa ne: - това не е марка а най-големия OEM производител (доста от най-големите марки се произвеждат там ...)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #63 -: 16.09.2011 16:45 »

това не е марка а най-големия OEM производител (доста от най-големите марки се произвеждат там ...)

Е сега ми стана интересно  bravoo  ще ни просветиш ли и нас затъмнените  \0//  без майтап, разкажи нещо повече OK
alleasy
Повей

Публикации: 4

« Отговор #64 -: 16.09.2011 18:39 »

Здравейте, казвам се Тина и работя за представителството на Naish в България.
Смятам,че "сърфирането" в интерент сравнено с истинското каране е загуба на време, въперки това искам изрично да изразя уважението си към администраторите и собственици на този форум, които също са колеги в бранша с продажба на екипировка. Регистрирах се току що за да изразя и мнението си по темата касаеща Naish Nitrix 2011.
Благодаря на всички за написаните цели 5 страници, особено на abit за изключително активното му участие и отделено време и на WindCommander за зададените въпроси.
Смятам, че съвременните дъски (на повечето утвърдени марки) са с наистина високо качество. Онова, което може би не е съвсем известно на широката аудитория е, че много известни марки дъски (вкл. Tabou и Naish)се произвеждат в един завод - Cobra в Тайланд. Преди това обаче е въпрос на R&D кой какво ще сътвори, а мисля, че Robby Naish и екипът му да разбират от тази работа и на Хавай имат възможност за тестове и отзиви в процеса на разработка. Все пак норамлно е да има индивидуални предпочитания - точно за това в нашия клуб (Crazy Island) и тест център в Гьокчеада има на разположение за тестове всякакви модели (freestyle, wave, freeride) дъски и платна от 2011година, включително двата обсъждани Naish Nitrix 115 & 125. Те са леки, лесни за каране бързи и маневрени в завоите (все пак обаче някой трябва да постави платнто и дъската в правилна позиция, не завиват сами... Wink Конкретната ми препоръка за избора между двете - ако трябва да носи по-голямо платно определено 125L. Макар, че карането започва, там където големите платна се прибират... или изобщо не трябват (в класа freeride естествено). Освен това защо не помислиш да си вземеш направо Naish Nitrix 125 от 2012 ?? Има и още нещо, което бих препоръчала на всички - избирайте според индивидуалните си предпочитания, но внимателно проверявайте произхода на екипировката, защото в България се продават доста дефектни дъски на "примамливи" цени.
Пожелавам на всички повече вятър Smile и по-добро настроение, с което изчерпвам участието си в тази дискусия, но всеки е добре дошъл да поднови темата след като пробва дъските в реални условия.

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #65 -: 16.09.2011 21:24 »

Здравей и на теб Тина, радвам се, че се включи и ти, като по интелигентна и запозната с заглавието на темата да я обсъдим. До края на годината и аз ще ги пробвам 2012 моделите (след това да сме живи и здрави 2013-та) Та да се върнем към същността на темата Naish Nitrix 2011 115l vs 125l
Колкото до благодарностите ти, можеш да си ги спестиш... липсва ми вятър 3 дена, опитвам се да мисля и да не забравя родната реч. Wink

Конкретната ми препоръка за избора между двете - ако трябва да носи по-голямо платно определено 125L.

Как да носи по голямO платно 125 от 115... нали самата ти казваш, че Naish ги разбира работите!? Погледни по внимателно подробностите от долу "SAIL RANGE"! Как да се съглася като си противоречите?  "Та в случая Naish разбирали повече от вас или не?"
За Хавай където ги изпробва, къде намираш общото в Европа...а за България изобщо да не говорим...

Макар, че карането започва, там където големите платна се прибират... или изобщо не трябват (в класа freeride естествено).

Е, след това изречение какъв извод да изкара, човека който последно е карал на  "GO" ?!  Няма да изкарвам аз извода...(за да не ставам пак краен) предпочитам ти, като представител на Naish както клуб (Crazy Island) и тест център в Гьокчеада, явно добре запозната с препоръките към навлизащите в спорта българи, да опиташ отново.  ty

Защо ли съм му препоръчал на първа страница в темата 155, ако ще взима този модел!!!???
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #66 -: 16.09.2011 21:34 »

Здравей Тина, ти сега разлая кучетата и казваш че изчерпваш участието си в дискусията. Някак си много манипулативно, т.е. "нашите дъски са си о.к. ама има други  дето продават дефектни на ниски цени". Добре и кои са ? Може би са вносители или просто сърфисти които продават стария си материал? Смятам че едно уточнение няма да е излишно за цялата форумна публика.
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #67 -: 16.09.2011 23:01 »

Е тая тема ми стана много любима :1:

Виж кво пич Abit..доста се изложи Cool
... липсва ми вятър 3 дена, опитвам се да мисля и да не забравя родната реч. Wink

Как да носи по голямO платно 125 от 115... нали самата ти казваш, че Naish ги разбира работите!? Погледни по внимателно
За Хавай където ги изпробва, къде намираш общото в Европа...а за България изобщо да не говорим...

Явно е че при теб мисленето е доста труден и объркан процес..
Ако не можеш да разбереш какво платно може да носи една и другата дъска е тъпо в тоя форум да даваш акъл и вадиш таблици на производителя,с които казваш виж кви леваци са Неш..противоречат си и т.н...
А коментара ти къде Неш си правят разработките е смешен..Ей палячо тук в БГ,Гръцко и Турско има некви хора които,чакат голяматата пукотевица 10м/с да освободят малко адреналин..а ако 14,15м/с и е топло са дните ,от който всички местни райдъри искат да извлекат всичко..
Е няма Неш или друга фирма да прави тук разработките си..
Надявам се знаеш как се мери вятър поне,за да ме разбереш какво ти говоря..
Преди време доста плюеше и една друга фирма във форума Прайд..(не се разсейвай сега концентрирай се към Неша Wink)
Явно си няква отрицателна личност :D

Към WindCommander - аз ти го казах хвани си задника и отиди и тествай,Тина ти го предлага..
Отиди с риг,който ти е основния за където ще караш и тестваш..Преди да си дал грубо 1000 до лева пробвай.

Без да правя реклама или да давам моето мнение за Неш, питам къде може да тествам от БГ продавач дъски?!

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #68 -: 17.09.2011 00:20 »

Явно е че при теб мисленето е доста труден и объркан процес..
Поне опитвам, защото в  поста ти не  забелязвам и искрици от опит.

Ако не можеш да разбереш какво платно може да носи една и другата дъска е тъпо
Понеже не мога, както и повечето които сега навлизат в спорта... гледаме таблицата на производителя. На тази таблица се разбира, че грешката е граматическа или техническа...остава само да гадаем. Но както и сам виждаш по горе грешка съществува, дали е от производител или  представител.
Та, на кого да повярваме като нови в спорта?

Ей палячо тук в БГ,Гръцко и Турско има некви хора които,чакат голяматата пукотевица 10м/с да освободят малко адреналин..а ако 14,15м/с и е топло са дните ,от който всички местни райдъри искат да извлекат всичко..

Защо нямали и такива които карат от 3.5-9м/с ? Изключваш цели 2- 3класА в windsurfa които адреналина започва с 5м/с ! Или искаш да кажеш, че останалите не изпитваме адреналин, понеже не се занимаваме с малък материал? А за човека който е написал темата и на него ли ще му препоръчаш на този етап, който е в момента да чака 10-15м/с ?

Е няма Неш или друга фирма да прави тук разработките си..

После казваш, че аз съм бил отрицателна личност... Дай боже'  някоя фирма като Naish да дойде да разработва тука! Имаме нужда в България от внасяне на капитали и производство!  Wink

питам къде може да тествам от БГ продавач дъски?!

МОЙ, ТОВА ВЕЧЕ Е БИСЕРА НА ФОРУМА..........ПРОСТО Е, КУПУВАШ ДЪСКАТА И НА ВСЯКЪДЕ ЩО ИМА ВОДА, ПО ЯЗОВИРИ, НА МОРЕТО, НА ПО ГОЛЕМИТЕ РЕКИ, АКО ИСКАШ И У ВАС ВЪВ ВАНАТА Я ТЕСТВАЙ  !!   Yeee  OK
Какво стана сега изписахме 5 страници и пак не разбрахме, с какво може да превъзхожда продукта пред другите...

Naish
Човека се е занимавал с wave, вие искате Формули и платна за тях да ви прави... Shocked  е то бива наглост ма и продуктите искаме да пасват в България  :О: Още по голяма наглост е да казваш, че стават, като самия ти знаеш, че не е така.

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #69 -: 17.09.2011 00:40 »

Нормално е човек да си изпусне нервите когато е афектиран,но все пак нека опитаме да се въздържаме от обидни епитети един към друг - не мисля,че някой има нужда от това  :aaa ne:

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
roman
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #70 -: 17.09.2011 05:03 »

За пьрви път чета в сърфистки форум на някой да му е виновен материяла , че не може да глисира и пада при так....За това значи се мъча с джайба цяло лято и още не винаги се получава - дъската е виновна.Не е найш,но явно всички фирми имат "лоши"   модели.   angry                    http://www.lexilogos.com/keyboard/bulgarian.htm                за който няма бг кейбоард     Yes 
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #71 -: 17.09.2011 09:50 »

Предлагам на всички които подлагат под съмнение мнението ми за Naish, да прескочат  някой прекрасен уйкенд' до Naish (Crazy Island) и тест център в Гьокчеада където имат възможност да пробват всичките продукти, за да си задоволят любопитството и разкажат как са прекарали.  
Това да не се чете като анти-реклама  :D

п.п  Оправданието на windsurf-ист при лошо настроение е  "НЯМА ВЯТЪР"   :1:

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #72 -: 17.09.2011 21:46 »

Миналата година си купих чисто нова голяма уейварка AHD 99л. за да мога да карам и на по слаб вятър.
 Та всички карат с 80л и 4 и нещо та се скъсват а аз със  5.4 и петичка не мога да глисна.  Пробвах различни настройки на дъската. Ефект никакъв. След няколко дни мъки , при поредното местене на финката, установих, че частта и която влиза в дъската е по-тясна и финката хлопа. Удебелих със смола и напаснах със шкурка финката за да е плътно и да няма луфт и дъската се оправи. Карам си я с кеф.
Та Абит, да не би дъската която си карал, да е имала някакъв подобен проблем? Няма как, Неш, да пуснат на пазара нещо което не глисира. Има някаква грешка в тази работа. Въпроса е къде е. Това трябваше ТИ да се сетиш. И трябваше да я търсиш щом си толкова запален уиндсърфист интересуващ се от оборудването.
Може и да е скапан този модел, но чак пък толкова колкото ти описваш, няма как.
Пробвал ли си други дъски НЕШ?
Ако не си, нямаш право да си толкова краен. То и да си пробвал, имайки предвид краткия ти опит в този спорт, пак нямаш такова право ама айде.
Държиш неприличен тон, на хора които карат по-често от теб, доста години преди да си чул за този спорт. Най тъпото е, че им обясняваш кое как е. Аз съм ти приятелче. Нямам нищо против теб и твоите възгледи, но като страничен наблюдател в този странен спор, искам да ти кажа че прекаляваш безмислено и изглешдаш леко несериозно вече.
Казвам ти тези неща, защото виждам, че не се усещаш. Как ще продължиш прецени сам.

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #73 -: 18.09.2011 09:15 »

SHMIT, съгласен съм, че не ги разбирам толкова нещата, за да давам какъвто и да е бил съвет.  OK
Но мнението ми в голяма степен се влияе от заобикалящата ме среда, както нови райдари, така и "старите който са израснали с windsurf".
Всъщност си мислех, че е добре да се споделят и  недостатъците... както се прави между приятели и във форум, например форум за : коли, мотори, велосипеди, кучета, зайци и тн.    
Както сам виждаш, аз съм споделил и недостатъците на Starboard, фирма на която съм ФЕН' в друга тема.  Wink

Но явно такива мнения трябва да липсват, по това което разбирам до сега тук. Дори съжалявам, че изобщо се обаждам в тема която е свързана с  windsurf,  защото от критиките за определена марка или борд,  аз намирам критики срещу мен.
Мислех да публикувам и фото-материал, на няколко борда от една година и марка, за да се видът дефектите които съществуват при определени марки... но явно са полезни само за мен.  Drinks

Всъщност се раздуха сега като погледнах и аз съм си изпил вече кафето... Yes  Yeee

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #74 -: 19.09.2011 21:56 »

Smile  От любопитство, какво добро мога да открия, реших днеска да пробвам 125 и 135л.  Nitrix 2011

Към 2'30 се чувствах доста некомфортно със слалом 100л. и  платно 6.8м2....дори си помислех, че няма да мога да изляза. Та излязох за почивка и някоя шотка с телефона,  също и да запъна данхолд на макс... След това пробвах, да разбера как може да се кара с борд 125 и 135л. фрирайд на 20нота.... да при Naish, възможно е!  Shocked  Вярно и  при толкова бафори, в начолото орат и искат техника да се изкарат на глисаж но са комфортни и стабилни дори в чоп.
Стабилността  ми стана веднага ясно, че идва от тежестта на борда, дължината и широчината. Но комфорта в краката ми трябваше няколко минути чудене, че идва от амортизацията под страповите, патента която използва JP, но с цел повдигане на кракът от към пръстите, при слалом' борд, а тука е под целя пад, затова и не се забелязва на пръв поглед.  Wink

Та си правя заключение, че тези дъски са предназначени за силните' ветрове.  :1:   

"Дори и аз, не мога да повярвам какви глупости пиша"

* Untitled.jpg (42.45 KB, 693x451 - видяно 464 пъти.)

* Photo0256.jpg (116.44 KB, 1280x960 - видяно 509 пъти.)

* Photo0262.jpg (216.37 KB, 1280x960 - видяно 500 пъти.)

* Photo0265.jpg (113.78 KB, 1280x960 - видяно 529 пъти.)

* Photo0266.jpg (102.98 KB, 1280x960 - видяно 510 пъти.)

* Photo0268.jpg (188.92 KB, 1280x960 - видяно 561 пъти.)

* Photo0271.jpg (122.3 KB, 1280x960 - видяно 571 пъти.)
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: