21.11.2024 14:58
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Нов бар на стар кайт  (Прочетена 3588 пъти)
Psy
Повей

Публикации: 3

« -: 13.10.2011 22:10 »

Здравейте, отдавна следя форума и най- накрая реших да се включа и аз, надявам се занапред все по- често и компетентно.. за начало имам няколко въпроса относно Кайтсърфинга. Имам доста старо крило (2004 г. C кайт) което е с доста допотопен бар 4 линии ,без почти никакъв Depower, тази година се сдобих с Bow същата марка 2011 пак 4 линии, та въпросът ми е ако ригна старото крило (което е практически почти не е карано) с новия бар, ще има ли някакъв положителен ефект, или не е препоръчително. Мерси за всеки отговор.
shmirgela
Полъх
*
Публикации: 27

« Отговор #1 -: 14.10.2011 10:26 »

Единственото предимство са по-добрите опции за сигурност.
Кайтът не е правен за голям ход на бара и ефектът от такъв е по-скоро отрицателен.
Ако използваш новия бар, го ограничавай със stopper ball до хода на оригиналния, ако има подобна екстра.
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #2 -: 14.10.2011 10:39 »

Шмиргела е прав, но има и още нещо. Не вярвам C кайт от 2004та да се кара на само 4 линии, защото те всички тогава бяха с 5 и ако ти го караш с 4 най-вероятно relounch-a ще бъде полуневъзможен. Или барът не е от този кайт, или някой ти е гепил 5тата линия, или твоят кайт прави някакво изключение - провери го  Good Luck
Psy
Повей

Публикации: 3

« Отговор #3 -: 23.10.2011 12:53 »

Моделът е Cabrinha Nitro и е с оригинален бар и 4 линии... сейфти системите са доста дървени. Има ли разлика в бар-а на C кайт и Bow кайт.
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #4 -: 23.10.2011 17:22 »

Да, наистина това крило се е продавало в бар с 4 линии и затова се е оказало един вид провал за Кабрина, защото, както ти казах не е можело да relaunch-ва, макар и от Кабрина да са му били измислили специална система на бара - recon, с която малко хора са се справили в крайна сметка.
Ако четеш на англииски тук има полезно инфо: http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=1&p=538100&start=0
Та на въпроса ти - според мен не можеш да караш или по-скоро да realaunch-ваш кайта с който и да е друг бар на 4 линии освен с оригиналния (с който пак е много трудно)
Най добре виж има ли връзка на крилото за 5та линия (ако няма, може да се направи) и си намери от някъде бар с 5 линии!!!
В крайна сметка се отървавай от него ако можеш да си позволиш друго!  OK
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: