21.11.2024 23:15
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Лекция Лавинна Безопасност  (Прочетена 4288 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« -: 01.12.2011 11:04 »

Снежния сезон започва с най-важното - лекция на тема лавинна безопасност. На 14-ти декември в Аулата на Лесотехническия Университет, ще бъдат представени най-новите концепции по темата.

windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #1 -: 01.12.2011 11:32 »

Дай моля повече инфо, като например от колко часа е и кой ще е лекторът - вероятно Момчи?
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #2 -: 01.12.2011 20:46 »

Brrrr Brrrr Brrrr Айде къде е снегът ?  snow snow snow

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
SHMIT
Буревестник

« Отговор #3 -: 01.12.2011 21:08 »

Лекцията ще е от 19:00ч. Ще е безплатно.
Тази година са поканени и двама външни лектори, с цел да се разнообрази лекцията и да е интересна дори за хора които са присъствали вече. Това ще са Кънчо Шипков от ПСС и Жоро -Черния.
Ще има представители на вносители на лавинна екипировка, които ще покажат най-новите разработки в тази област.
Ще е полезно и много интересно. Всяка година посещаемоста е много голям, за това е добре да се отиде навреме за да има свободни места.

По-подробна информация може да намерите на сайта на БАССЕС.

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #4 -: 02.12.2011 11:16 »

Момчи е толкова сладкодумен, че винаги е интересно на лекцията :1: 

ПП Имам някакво усещане, че тази година ще е снежна :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #5 -: 02.12.2011 12:12 »

.... Имам някакво усещане, че тази година ще е снежна :D

\0// \0// \0// \0// \0//

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #6 -: 02.12.2011 18:10 »

Лекцията ще е от 19:00ч. Ще е безплатно.
Тази година са поканени и двама външни лектори, с цел да се разнообрази лекцията и да е интересна дори за хора които са присъствали вече. Това ще са Кънчо Шипков от ПСС и Жоро -Черния.
Ще има представители на вносители на лавинна екипировка, които ще покажат най-новите разработки в тази област.
Ще е полезно и много интересно. Всяка година посещаемоста е много голям, за това е добре да се отиде навреме за да има свободни места.

По-подробна информация може да намерите на сайта на БАССЕС.

10Х Smile  Да, определено Черния ще има какво да сподели, след като за жалост и на него, при целия му опит и професионализъм, му дойдоха в повече закачките с лавините последните 2 години. Аз съм там 100%
SHMIT
Буревестник

« Отговор #7 -: 24.12.2011 01:20 »

Дори аз , определям лекцията като много полезна.  А съм присъствал на всички лекции до сега. На тази лекция имаше доста нова информация. Като влиянието на мъглите на лавинната обстановка, което не беше отбелязвано досега.
За да увеличите шансовете си при извънпистово каране,  е много добре да сте посещавали лекциите по лавинна безопасност, както и курсовете на тази тема организирани от БАССЕС (или ако намерите друг организатор на такива).
Лекцията има за цел да Ви обясни, най общо че извън утъпканите писти и пътеки е опасно. Курса има за цел, да Ви научи, как да не попадате в лавина и ако вие или някой друг попадне , да знаете как да реагирате адекватно , за да го спасите.
Лавините не са майтап работа. Това е нещо което трябва да се учи.
Трябва да си го учил Ти, за да може да си адекватен и да спасиш приятеля си. Трябва да го е учил и приятеля ти, за да не е егоист, и да може да реагира адекватно при нужда и да те спаси при нужда. А най-добре е, да сте достатъчно адекватни, за да не попадате в лавини, но това е много учене и извесна доза късмет.

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: