21.11.2024 19:17
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Витоша 2011-2012  (Прочетена 10937 пъти)
bodanov
Полъх
*
Публикации: 44

« -: 02.12.2011 15:50 »

Вижте какво прочетох: http://www.skivitosha.com/index?id=1623&lang=bg. Темата http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,4650.msg40060.html#new става супер актуална за всички ни.
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #1 -: 02.12.2011 16:06 »

Така е, като ядосхате бай Цеко и не му дадохте да си вдигне горе хотелчето ....  Hmm

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #2 -: 02.12.2011 18:16 »

Според мен всичко това е режисирано, за да може софиянци да ходят повече на Банско, което пък от своя страна също е леко позатънало. Това са си само мои размисли, нямам доказателства  :D
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #3 -: 02.12.2011 18:58 »

Ами Банско пак той го държи ... И иначе си прав, режисирано е - защото съм сигурен, че ще пуснат поне Лалето, но на по-високи цени. Така, де - държавате е виновна

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #4 -: 02.12.2011 19:43 »

Censored

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #5 -: 03.12.2011 18:48 »

Бай ви Цеко, няма никакъв интерес да работи Витоша.
Хората пак ще ходят да карат, но в по-скъпия му курорт Банско, или на Боровец, където вече също е един от основните акционери.
Като спре Витоша, се опитва да извива ръце за да му разрешат да си прави каквото иска горе. И това не му струва нищо.
Лишава Софиянци от нашия си курорт, който е на 30мин от дома ни за да прави още и още пари.
Цеко, Цеко. Ти си един от най-непристойните хора. Ти си ебати боклука.

Сетих се един стар но любим виц:
Срещнали се Вазов и Омир.
 Омир казал: Бай Вазо, за да видиш колко голям поет съм, ще измисля едно стихче, в което твоето име го има 3 пъти.
 - На Бай Вазо му Влаза и изВлаза
Вазов отговорил: Ейййй.. Браво Омире. Аз не съм чак толкова голям поет като тебе, но за да видиш че и аз разбирам нещо от поезия, че измисля едно стихче, в което твоето име ги има 2 пъти.
- Омире, Омире. Да ти е_а майката.
 :D

Та иде ми да измисля едно стихче за Цеко, в което името му ще го има 2 пъти.

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #6 -: 03.12.2011 20:02 »

Ето и отговора на ПП Битоша

Становище на Дирекцията на Природен парк „Витоша” Относно: изявление на Витоша ски АД и Въжени линии АД за спиране работата на Туристическа и ски зона Алеко в ПП Витоша, публикувано в интернет-сайта на Витоша ски АД

Във връзка с това изявление, Дирекцията на ПП Витоша се чуства задължена да уточни следното:

1. Туристически център Алеко включва множество сгради и съоръжения, собственост на редица търговски дружества, туристически дружества и държавни институции. Изявлението вероятно касае само затваряне на съоръженията в център Алеко, собственост на Витоша ски АД и Въжени линии АД. В Дирекцията на парка не е получавана информация за затваряне на други сгради и съоръжения в център Алеко.

2. Съгласно информация от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) за техническото състояние на въжените линии в туристически център Алеко, въжените линии а Витоша е извършен технически преглед през периода 22.12.2010 г.-29.12.2010 г., при който е установено, че техническото състояние на въжените линии съответства на нормативните изисквания, те са технически изправни и годни за безопасна експлоатация. Актуализирането на разрешенията, издавани от ДАМТН зависи само и единствено от собственика на съоръженията и се извършва на всеки 12 месеца.

3. Относно необходимостта от почистване на сервитутите, търговското дружество Витоша ски АД е поискало разрешение от Държавно горско стопанство София за почистване на сервитутите на въжените линии от храстовидна растителност и клони. Комисия от ДГС София, ДПП Витоша и РИОСВ София е посочила, че фирмата е трябвало да предостави документ за учредено сервитутно право или да пристъпи към учредяване на същото по реда на Закона за горите. Закона за горите е обнародван на 08 март 2011 г. и всички граждани на България, включително държавните институции са длъжни да го спазват. Почистването на храсти и клони може да се извършва и без учреден сервитут по реда на наемните взаимоотношения.

4. Внесеният от Витоша ски АД специализиран подробен устройствен план за ски зона Алеко беше отхвърлен от Министерството на околната среда и водите, защото предвиждаше не запазване на трасета на съществуващите лифтове, а точно обратното – промяна на трасетата на почти всички съществуващи лифтове и влекове. Ако лифтовете по новия план бяха запазени в съществуващите параметри и разположение, както е предвидено в Плана за управление на Природен парк „Витоша”, приет от Министерски съвет, този нов план щеше да бъде отдавна приет. За съжаление, фирмата предпочете да води съдебни спорове години наред, вместо да се съобрази с разпоредбите на Плана за управление на парка.

5. Относно неприемането на Специализирания устройствен план, изготвен от Витоша ски АД, е необходимо да посочим, че държавата най-вероятно щеше да бъде обект на наказателни процедури от страна на Европейската комисия за нарушение на Европейски директиви, ако планът беше приет във вида, предложен от инвеститора и всички данъкоплатци щяха да плащат глобите за това. Трябва да посочим, че проектът за реконструкция на седалковия лифт „Романски” е одобрен от повече от 10 години, но нито един от досегашните собственици на лифта не предприе стъпки за тази реконструкция.

6. Няма закон в България, включително Законът за туризма и Законът за горите, който да изисква промяна на начина на трайно ползване, за да може да се използва една безлесна територия за каране на ски. Категоризирането на ски пистите се извършва по реда на Наредбата за категоризиране на ски писти от 2005 г. и зависи изцяло от волята на собственика на прилежащите лифтове и влекове.

7. Безлесните територии над хижа Алеко се използват вече повече от 80 години за каране на ски и могат да продължът да се ползват като такива и през настоящия период след заплащане на дължимия наем за ползване на държавна собственост. Законът за горите позволява наемните отношения да се учредяват без провеждане на търг, когато срокът за наема е по-кратък от 1 година. По този начин, безлесните територии използвани за ски над хижа Алеко са ползвани от Витоша ски АД и други ски училища и ползватели и през предишните ски сезони чрез плащане на държавна такса. Законът за горите не предвижда безплатно ползване на държавната собственост.

8. Дали една сграда или съоръжение ще обслужват посетителите зависи единствено от волята на техните собственици при спазване на законите и разпоредбите на Република България.

Дирекция на Природен парк Витоша

За контакти: инж. Тома Белев, 02/989 53 77, 0888 100 373

Дата: 02.12.2011

Тези смешници излизат за втори път с тази история. Ето една статия от 2009г.
http://www.klassa.bg/news/Read/article/47103_%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD

ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #7 -: 04.12.2011 00:34 »

ами незнам кой е прав и кой крив. ама да се има в предвид, че и двете страни изкарват само информацията която насочва общественото мнение.

brrrrrrrrrrrrr
Patzo
Полъх
*
Публикации: 46

« Отговор #8 -: 04.12.2011 00:47 »

ами незнам кой е прав и кой крив. ама да се има в предвид, че и двете страни изкарват само информацията която насочва общественото мнение.
И как разбра че трябва "да се има предвид". Хем не знаеш каква е ситуацията, хем знаеш че информацията е насочваща....
Как става това?
Шмит ти обясни съвсем точно. Това е истината. Ако искаш още много истини за свинщините на Цеко- почети, поинтересувай се. Ама тия бай-ганьовски изводи- "сите са маскари". По- добре недей!

Boards: 80 l Starboard Kode; 92 l Mistral Twinzer;  117 l Starboard Combat
Sails: 3,7 NP Core; 4,0 Gaastra Poison; 4,7 Simmer Xflex; 5,0 NP Combat; 5,5 Ezzy SE; 6,4 Gaastra Echo; 7,0 Gaastra Matrix
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #9 -: 04.12.2011 10:04 »

Според мен Витоша ще си работи на пълни обороти и този Сезон Smile Само да падне  snow, че вече се побърквам Smile. Другата седмица може да ходя до Банско да си "начеша крастата "  --< Brrrr snow

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #10 -: 04.12.2011 12:14 »

Ако Цеко искаше Витоша да не работи,нямаше да закара миналата година едни от най големите звезди от световната купа на Лалето.
Политиката на FIS е популяризиране на спорта,чрез организиране на състезания близо до големите градове и София в това отношение е уникално място.
Без промени обаче,няма как да се случи.Междудругото,проектът за модернизация на Витоша не включва нова леглова база,освен вече съшествуващата...

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Patzo
Полъх
*
Публикации: 46

« Отговор #11 -: 04.12.2011 13:15 »

Ако Цеко искаше Витоша да не работи,нямаше да закара миналата година едни от най големите звезди от световната купа на Лалето.
Политиката на FIS е популяризиране на спорта,чрез организиране на състезания близо до големите градове и София в това отношение е уникално място.
Без промени обаче,няма как да се случи.Междудругото,проектът за модернизация на Витоша не включва нова леглова база,освен вече съшествуващата...
Проектът аз съм го разглеждал подробно. Ти виждал ли си го изобщо или говориш по преразказ? Ако си направиш труда да го разгледаш погледни колко нови лифта са планирани вътре и как разсичат на парчета два резервата. Не знам къде си карал, но аз си спомням Тодорка преди да я разпорят с писти отвсякъде.

Boards: 80 l Starboard Kode; 92 l Mistral Twinzer;  117 l Starboard Combat
Sails: 3,7 NP Core; 4,0 Gaastra Poison; 4,7 Simmer Xflex; 5,0 NP Combat; 5,5 Ezzy SE; 6,4 Gaastra Echo; 7,0 Gaastra Matrix
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #12 -: 04.12.2011 17:46 »

Проектът аз съм го разглеждал подробно. Ти виждал ли си го изобщо или говориш по преразказ? Ако си направиш труда да го разгледаш погледни колко нови лифта са планирани вътре и как разсичат на парчета два резервата. Не знам къде си карал, но аз си спомням Тодорка преди да я разпорят с писти отвсякъде.

Пацо,единственото,което споменах във връзка с проекта е,че в него няма заложен строеж на нови хотели.
Освен ако няма проект,различен от този,който може да се види тук разбира се :
http://www.obichamvitosha.com   

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #13 -: 04.12.2011 19:27 »

Пацо,единственото,което споменах във връзка с проекта е,че в него няма заложен строеж на нови хотели.
Освен ако няма проект,различен от този,който може да се види тук разбира се :
http://www.obichamvitosha.com

Както го виждам в проекта всички гори между Лалето и Романския, а също и под Алеко до хотел Простор се махат. И горите между Алеко и горната на Драгалевския лифт. И много гора вдясно от сегашната кабинка над междинна също я няма (защо им е там да режат с това по-южно изложение не ми е ясно).
Това е бая гора. Като се качиш на Алеко и се огледаш наоколо - ще е пустош.
Има и писта до бай Кръстьо, която се съмнявам да си остане същата като сегашната пътечка през гората.
Драгалевския лифт ще стане кабинков за което ще отиде също много гора.

Трябва да се сменят всички съоръжения с нови (плана за смяна на Романския е одобрен от години - още преди Цеко), не да се прави ново Банско.

Цеко е БРУТАЛЕН!

ivak
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #14 -: 04.12.2011 19:50 »

Не знам , дали тук му е мястото , но ми хареса това клипче за Цеко и най-вече "ехото".

http://www.youtube.com/watch?v=1grASK227Z0
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: