23.11.2024 23:08
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: North Shore - Fuerteventura  (Прочетена 50881 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« -: 16.12.2011 01:52 »

Днес карах на най-голямата вълна в живота си...в общи линии обух кафевите гащи!  Yes

Излязох на Rocky point - спота е в Коралехо, от няколко дни вълните са масивни...имах сърф сесия във вторник но беше претъпкано...30 човека се опитваха на една вълна...за 1,5 часа  се докопах и аз до една...днес вятъра вдигна до 16-18 възла и поразгони сърфистите, след 4ч ми остана малко свободно време...
Оборудването ми се оказа не особено подходящо - излязох с 6,3 и 105 литра, като намерението ми бе да остана на гладкото в залива, но не се стърпях и се напъхах във вълните...
размера бе около 3-3,5 метра може би, като идваха и сетове от по мачта високи...с прилива просто се наливаха

В началото не смеех да се навра много навътре във вълната, за да не ме затвори и я хващах от края...на сигурно  (:-pp)
на около 50-ина метра нагоре по вятъра топика на вълната беше...масивен...
качих се до там...отстрани изглеждаха не толкова големи, но когато се озовах на точката където вълната се напомпва и погледнах зад кърмата взе да ми присяда...а като добавя и грохота от разбиването...

самата вълна се надига доста навътре от скалите - и първата част е наистина масивна. Когато се разбие това ми ти нещо, пяната се доразмазва и се надига нова вълна (тук вече е по-плитко) и отново се образува вълна 1,5 метър може би...ако попаднеш на добър сет от голямата част може да се спуснеш малко към залива, минаваш през 2-3 ма сърфиста и хващаш по-малката вълна...излизаш на скалите и наново...доста е дълга но ако тръгнеш от топика има голям шанс да те затвори и искаш, не искаш излизаш на скалите

утре силно се надявам вятъра да е поне близко до днешния - спота ще е Majanicho...досега не съм се пускал там, вълните ще са около 3,5 - 4 метра преди обед с отлива...след това не ми се мисли...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #1 -: 16.12.2011 09:19 »

Браво пич ,ето това се казва публикация-благородно ти завиждам Drinks

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
vandal
Windmaster

« Отговор #2 -: 16.12.2011 21:39 »

поредния Велик ден!!!
Majanicho не изглеждаше толкова добре колкото ми се искаше в 10 сутринта. Вълните бяха доста големи, но разбъркани и без ясна посока. Втория сектор беше ОК, но много малък при ниска вода - отлив (кара се в дясно...) Имаше няколко други заблудени като мен...погледахме и обсъждахме вълните с един младеж от Словения и реших да се прибера в Коралехо и да дойда следобед отново...Влизам в Коралехо и виждам това, което искам да видя!!! Вятъра вдигнал, Rocky point работи с пълна сила.  Yes

Не виждам смисъл да чакам даден спот докато евентуално проработи, когато пред очите ми се надигат 3-4 метрови вълни
95 литра с 5,7 - не мога да кажа че отново бях с оптимум литраж, но исках да имам повече обем на дъската...
директно качих до пика на вълните...невероятно...пускаш по вълната, ботмотърн, качваш се отново по нея и връткаш от върха и отново надолу...и така по няколко пъти на една и съща вълна...и през цялото време зад мен вълната се разбива...кара се надясно - в смисъл ляв халс и пускаш (сайд шор)
На няколко пъти ме затвори и излизах почти на плитокото...
Обратно - срещу вълната ако няма скорост е доста неприятно, а вятъра не беше постоянен (това е характерно за Фуерте - вдига, пада...на пориви е) - главната причина да предпочитам по-голям обем дъска. И ако си на първата вълна от по-голям сет е доста трудоемко...хаха - особено ако нямаш скорост...затова пък в един порив пуснах, на скорост, видях една доста стръмна вълна точно преди да се разбие и с пълна скорост се застрелях от нея...извъртях се колкото ми е възможно назад през дясното рамо...ТРЕТИ УМИШЛЕН опит за задно!!!  (:-pp) Е хвана ме шубето...под мен имаше едно 5-6 метра празно пространство...хвърлих гик и изритах дъската. Още ми е пред очите как докато падам във водата видях, че дъската пада някъде над мен. Разделям целия момент на 2 части - първа част бе болка в гъза и хълбока от удара с водата (още не съм се проверявал за синини) и втория момент как вдигам ръце, за да се предпазя от падащата дъска...
Задно с 5,7 не е невъзможно, но поне да знаеш какво правиш...  wall  цяла зима ще има подобни вълни, при малко повече вятър, свободни дни и късмет...рано или късно ще се получи

След като вълната ме затвори няколко пъти, реших да се изтегля от долната и част (към края) размера не се променя, само яздиш по-малко и някой несретен сърфист или бодибордист може да го отнесе...но винаги може да излезеш Smile а да вадиш платното от пяната...хмммм...голяма усмивка ми се е наляла на лицето докато го изписвам...докато гика ти е в ръцете и си на дъската е ОК, не успях да падна там, съумях някак, но е вън от контрол
още няколко вълни там и реших отново да кача до пика...може би 2-3 вълни и хванах нещо голямо...затвори ме отново, пяна от всякъде (около метър може и по малко, незнам, но доста мощно) та или я следваш или падаш...та затвори ме не можах да изляза...
реших да си изкарам гъза до края, но това се оказа грешката ми за деня. На дълбочина малко под кръста се опитах да се върна, вятъра падна, няма скорост, няма нищо, сета с част от който се озовах на плиткото се оказа доста мощен и ме доизхвърли на съвсем плитко. Бос на риф си "е**** *******"  Течението е доста силно, озовах се между някви камънаци, абе ужас...хахаха...опитах отново да се навра навътре, но финката не удари, а застърга в скалата...паднах отново, вълните идваха една след друга, вече бях уморен и реших че е по-добре да изляза навън. Кървища по стъпалата - поне 6-7 рани от камъните (добре че няма миди и корали) дъската е с 3 дупки но душа пъъъъъъъълна!!!

vandal
Windmaster

« Отговор #3 -: 16.12.2011 21:52 »

взех малко снимки днес
първо е majanicho, следва el hierro и последните две са от potito (това не съм сигурен, че го изписвам правилно) сравнително малък днес...
преди 2-3 седмици бе 6-7 метра отвън...старото пристанище на el Cotillo, при прилив отвъншната страна е гигантско....

за el Cotillo ще пиша по-натам Smile

* P1100644.JPG (115.57 KB, 1280x960 - видяно 504 пъти.)

* P1100645.JPG (152.26 KB, 1280x960 - видяно 487 пъти.)

* P1100646.JPG (133.63 KB, 1280x960 - видяно 537 пъти.)

* P1100649.JPG (141.02 KB, 1280x960 - видяно 551 пъти.)

* P1100654.JPG (148.78 KB, 1280x960 - видяно 476 пъти.)

* P1100655.JPG (122.49 KB, 1280x960 - видяно 550 пъти.)

fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #4 -: 16.12.2011 22:41 »

Марто,я ни на занимавай с твойте глупости...Ей пишлеме,карай и заради нас,че като ни дойдеш на Казака,ще те спукаме :D...Не спирай да пишеш и снимаш man Yeee

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
vandal
Windmaster

« Отговор #5 -: 17.12.2011 00:58 »

Светляк, виж как съм започнал да изреждам любими спотове....хаха http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,2168.msg48088.html#msg48088

но ако трябва да ги изредя отново...хм...Казака при 30 възла +

от утре тук влиза североизток...работя преди обед, следобеда ако не ме измислят с някоя глупост. спота ще е Флагбийч!!!

Smile
хмммм
нека ви представя и този спот на Фуерте...тук се намира уиндсърф центра, където работя...като цяло не ме кефи, но си има и позитивни моменти
През лятото работи като сайд шор бъмп енд джъмп спот - има много силно течение, рифове, плажа е пясък, но при ниска вода се оголват много скали, което играе лоша игра, особено за кайтъри - през лятото поне 3ма кайтисти пристигат на един крак да им "лижем раните"
Зимата вдига вълна -  по размери не е за подценяване, но лично мен не ме кефи особено, въпреки че имах няколко райд сесии, в които излязох с ЕЙ такива ОО очи от водата.
както казах основно е сайд шор. Най-добре влиза при север-северозапад сайд-оф, вдига над 20, до 22-24 възла и вятъра стои малко по-плътен
При север или север-североизток вятъра е малко по възпрепятстван от Ланзероти и...хм...става, но не мога да го нарека добър спот.
На оншор вятър (изток) се кара, но не е кеф...
Всъщност се кара на всички посоки, но най-добър е при източна посока на вълните и вятър север. Интересното е че може да има вълни от 2 посоки в един ден
Малко по северно от Флаг (на 700 метра) има риф който е под роки пойнт, идеален за SUP, но е около 50 см дълбоко, вълната идва от ССИ, докато точно на флаг (работещ) е изток...
където се сблъскват двете вълни става пого (не съм много ориентиран за вълната отляво - нарича се Бункер, може да е само север)
Доста е плитко - чак до Лобос (малък вулканичен остров на североизток от Флаг на 2.5 км) е около 5-6 метра - пясък и камъни
При отлив се оголват доста камънаци и ако не ги знаеш къде са (особено в северната част на плажа) има доста голям шанс да се нацепиш в някоя скала. Най неприятното е че, някой скали са на 10ина см под водното равнище, не ги виждаш в първия момент (то и във втория не ги виждаш, само усещаш спирачната им сила във финката..искам да кажа новата финка и целия бокс)  Hmm  - особено малко преди Бункера има 2-3 камънака които работят много добре при отлив!

Спота не е от най-добрите, но все пак кефи при подходящи ветрови и вълнови условия...Вдясно от нащия център (около 150-200 метра) горе-долу по средата на целия плаж има особена забележителност - РИФ!!! Много куцо място за скали (особено неприятно за кайтъри) но никак не е за отхвърляне
Когато работи, вдига вълна и може да се кара (уейв райд) при всяка посока на вятъра, но наистина трябва да познаваш всеки камък...последното ми каране бе на оншор (чист изток) вълна около 2-2,5 метра, с ясна посока - пика е средата на рифа и се разлива отляво и отдясно. Тук се замислих...работи и ляво и дясно на рифа, защото вълната се надига точно заради тези скали, но се чувствам по-добре на оншор отляво...основно заради липсата на една голяма скала, която на няколко пъти ми се налага да заобикалям в последния момент от дясната страна. Но ако се стои във вълната (а не пред нея) няма как да закачиш скалата. Но наистина трябва да излезеш навреме, особено ако вземеш вълната от средата...

Точно пред центъра - северната част на спота е мааааалко по-плитко, малко камък, това онова...незнам...първите ми уейв сесии бяха точно там. Вълна вдига до 4 метра(засега) при добри дни. Достатъчно стръмна, не е много мощна, няма скали...приказка...не мога да определя спота като уейв, но все пак влиза по някакъв начин в категорията. Приятно е и доста безопасно. Разбира се, ако те забърше те подмита (особено над 2 метра вълна) но няма от какво да се притесняваш. харесва ми когато няма вятър но има вълни да се клатуркам, точно защото не мисля как да оцелея ако нещо тръгне грешно, а как да се накефя.
Вълни от север, с вятър от ССЗ...над 2 метра...пффффффффффф.....прказка...честота на вълната е над 10 секунди, време достатъчно да набира...фунии досега не съм видял тук

от южната част на рифа се кара сърф, близо до рифа се учих да правя завойчета...

Както казах по нагоре -като цяло е бъмп енд джъмп спот (когато не работи като уейв) добър чоп, не лош вятър. Близо до брега се изглажда,става за фрийстайл. Силно казано, не е  като джайб Казак сити, но важи Smile

сега се замислих...флаг бийч или казака...казака на запад...флаг бийч с вълна (под 3 метра не ми се играе....) флаг докато ми омръзне и после на Казака...

е стига приказки...

ще ви разкажа за el Cotillo скоро...*** wave няма място за грешка...в обектива ми обаче са majanicho  и punta blanca...и догодина Потито

сега отивам да се напия и да мечтая!

wall

Lazur
Повей

Публикации: 2

« Отговор #6 -: 17.12.2011 02:21 »

Марто, и ние вече мечтаем!
Кажи колко човека е удобно да подслониш (за след нова година), че да знаем колко късмета да сложим в баницата.
Нали знаеш, че ако вземеш местно гражданство там, ферито ти става без пари (само не казвай, че не мечтаеш за Позо) Yeee
vandal
Windmaster

« Отговор #7 -: 17.12.2011 18:12 »

Лазур, ферито не е безплатно, просто ползваш намаление в цената.
За Позо - никога не съм ходил, наистина възнамерявам да посетя този спот, но честно казано не мога да кажа, че мечтая да карам там...пролетта надявам се да взема седмица отпуска и да си закарам задника там
Позо е популярен заради състезанията които се провеждат. Мисля че не е лош джъмп спот, но няма вълни за яздене, което не го прави в нещо специално. ОК - специалното му е силните ветрове и това, че се кара с малки квадратури...яко е, но не е с нещо по-различен от други ветровити места - карал съм на Тарифа, което си е също доста ветровито място и се излиза с 3,5 - 3,7...а на Тарифа дъното е пясък, докато позо е камънак. Има толкова много други места, където духат силни ветрове и които не съм ги и чувал и съм сигурен, че превъзхождат позо. Мисля че е хардкор да излезеш' там...предполагам сесия с 4ка на гьока ще ми хареса повече.

ам докато пиша отворих фейсбук и какво намирам...

http://www.facebook.com/photo.php?v=281512528561027  тези приятелчета ги няма на Тарифа...
това е заснето около Лобос - друг невероятен сърф спот - една от най-дългите вълни в Европа се разбива в северната му част (когато работи)

спот за който мечтая...хм...много са...не мога да ги изредя всичките...Бали за сърф, Мавриций, Кабо Верде, Чили, Тазмания...всъщност последните са по-скоро мечта за умения на подобни вълни (определено мечтая да придобия качества и умения, а и кураж за да изляза на Пунта Бланка или Потито на Фуертевентура)
а колко места още има които не знаем
в момента имам колега от Кения, който ми описа крайбрежието им по начин, който също ме кара да мечтая...

няма голямо значение къде си излязъл стига да има достатъчно вятър и да си с приятели - гладко, чоп, вълни...има ли глисаж на мен ми стига

Има едно място, което смятам да направя всичко възможно за да посетя - Великденския остров - има нещо магнетично в него...преди 15ина години ми попадна едно уиндсърф списание и на корицата имаше от тези каменни статуи - един младеж разказваше в цяла статия за пътуването си до този остров...мъкнене на оборудване до там е трън в задника обаче...
Всъщност искам да направя няколко месечен трип - Индонезия, Великденски остров, Чили, Перу (мачу пикчу) може би Карибите и Мексико...въпрос на финанси и малко кураж...а ако се намери и добра компания ще е велико Smile

Като говорим за мечти - гледал ли си Безкрайно лято? Бих изживял едно подобно пътуване Smile

за спане  - в момента не мога да ти дам конкретен отговор - в процес на смяна на квартирата съм, незнам още какво ще ми попадне. Сега имам спалня + всекидневна и кухня в едно, с 2 канапета, така че 2ма човека спокойно могат да се поберат - едното канапе лично съм го изпробвал и е много удобно, особено след пиянски припадъци  (:-pp) На другото спа един ирландец 2 седмици...но той го разпъваше вечер...мисля че му бе добре...а тоя младеж...ирландеца...сърф инструктор - човека е карал на Маверикс в Калифорния - невероятен сърфист...леееееееееееееко странен - което се оказа проблем за него - за една година са го изгонили от 7 различни сърф училища...не защото не работи, краде или нещо... wall

valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #8 -: 18.12.2011 15:07 »

Цитат
невероятен сърфист...леееееееееееееко странен - което се оказа проблем за него - за една година са го изгонили от 7 различни сърф училища...не защото не работи, краде или нещо... wall

Добре разбрах какъв е но нали толелират обратните що го гонят просто се е родил такъв /предполагам де/ wall
Пък то сега младите не знаят какво да правят свободата си и току залитнат не където трябва та дори и "невероятни сърфисти" Yeee
Жалко ако го осъждат толкова често ,че ще вземе да зареже сърфа  hmmmm    

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
vandal
Windmaster

« Отговор #9 -: 20.12.2011 22:54 »

не бе, не е обратен...всъщност де да го знам...хаха...но не това му бе проблема...много дистанциран от всички и всичко беше...както и да е...младежа е карал сърф на много места...и някои от тях са били доста големички...явно му се е отрзило...  (:-pp)

vandal
Windmaster

« Отговор #10 -: 16.01.2012 23:49 »

Majanicho....незнам какво да кажа....карах миналата седица...сайд-оф шор,вълни до 2 метра...идваше малко качване пускането по вълната. 105 л с 5,7 овър пауър на поривите....бях се засилил към лагуните за фрийстайл опити, но не се стърпях  като видях спота и не ми се връщаше да взема куатрото.
majanicho е малко рибарско селце с 15-20 къщи пред малък залив с гладка вода. Спота е с 3 сектора...най-отвън си е най-голяма вълната, но се влиза от дясно на селцето на втория сектор (първия е за сърфисти) където вълната вече се е разляла и няма проблеми да се влезе...освен ако не е масивна 6-7-8 метрова вълна отвън, тогава на мястото за влизане се яде много бой, особено ако няма достатъчно вятър. Кара се надясно. Много скали, но излизат равномерно (полегато, без стърчащи изключения да забиеш с финката)
Принципно е спот за пускане по вълните, не за скокове, но ако не е пренаселено, никой нищо няма да ти каже. Ако скочиш и паднеш и си на пътя на някого, може да те изритат(местните)

Като цяло е доста безопасен спот, дори да паднеш на голямата тупалка отвън, ще те изхвърли на плиткото и с малко късмет може да се довлечеш до втория сектор и накрая да излезеш на безопасно. Както казах влизането не е много трудно освен при по-големи дни.

Като хванеш вълна от външния сектор, излизаш по надолу и директно продължваш на втория.

От лявата страна на залива също става за каране.

Първите 2 снимки в далечината се вижда външния сектор (вдясно) - за съжаление фотографа не е хванал по-големи сетове...

третата снимка е посветена на негово величество моя задник...на фона на втория сектор...същото и за 4та снимка, но без задника ми...

* P1100700.JPG (116.8 KB, 1280x960 - видяно 535 пъти.)

* P1100701.JPG (149.39 KB, 1280x960 - видяно 514 пъти.)

* P1100702.JPG (209.04 KB, 1280x960 - видяно 545 пъти.)

* P1100705.JPG (137.82 KB, 1280x960 - видяно 556 пъти.)

vandal
Windmaster

« Отговор #11 -: 05.02.2012 23:14 »

от 2 дни дуе по 30 възла...на работа съм през цялото време, но вчера си откраднах 2 часа на флаг бийч...сайд-оншор...некъв хаос беше...вълни се разбиват навсякъде, само пред рифа от дясно имаха няква посока...на 4,7 с 83 литра
влязох първо за около час...
пуснах се на една вълна пред рифа...влязох от лявата част на вълната и малко преди да почне да се разбива (надясно се кара) вече бях пред нея, бизо на върха. И от там право надолу...2-2,5-3 мета...незнам, страшнико изглеждаше от мойта гледна точка... скорост на макс, хвана ме шубето да се пробвам за bottom turn защото  бях много близо до пяната...

втория път като влязох пак се набутах пред рифа отдясно...на едно от влизанията през вълните вятъра падна леко, а бях по надолу и не можех да пусна на багщак, защото скали пред мене...и изгубих скорост и отпреде ми пяна...и пак пяна...и пяна и пак пяна....направих един воден старт между вълните и аха да засиля и пак пяна, пяна и пяна...а като натикам платното отдолу, незнам гик ли държа, мачта ли е или само страп ми е останал....  :Q:
няколко минути - накрая с един порив се изкарах от там...
след още няколко вълни пак същия филм...след няколко опита да мина през прибоя се  отказах, обърнах и излязох от вълните и се изкарах на центъра...съвсем сили не ми останаха...

днес не бе така успешен уиндсърф ден...

приятел ходил на Majanicho.. 4-5  метра вълни...
....
за събота исках свободен следобед...добре че не ми дадоха, щях да се пребия там...

продължава да духа и следващите дни...по-малко но подобаващо...във вторник почивам...
гледам прогнозите и виждам, че идва течение от северозапад с период 16 секунди...el Cotillo ще е мивен...
http://magicseaweed.com/Cotillo-Surf-Report/133/

в момента там е голяма вълна...не искам да мисля ко ще става...

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #12 -: 06.02.2012 01:00 »

Абе , трагедия. Мъка голяма  Yeee

vandal
Windmaster

« Отговор #13 -: 07.02.2012 22:01 »

спота се казва Punta Blanca....
вятър 20-22 възла сайд-он
платно 5.3 дъска 84 литра
вътре беше мармалад, а маралада идваше на вълнообразни ивици  (:-pp)
поогледах спота изпод вежди и реших да ригвам
Исках да си преместя сраповете по напред, но не ми се занимваше с болтовете.

отляво има нещо като остров от скали, до който никак не исках да съм в близост.
ако се излезе по напред от скалите и по към  средата(вдясно) на "залива"....ами не видях никой да излиза днес, но видях един от сетовете 3-4 метра...
много пяна идваше и бе трудно да се вземе вълна, а и се разбиваше на различни места.

влизането бе лесно, малка плажна ивица, по дъното обаче са скали,но с прилива дълбочината е прилична...на брега се разиваха вълнички малки...
среу вълните ми бе по-трудно. Дъската ми е тясна отзаде и по-бавно изглисирва.

идеално е за скачане на десен халс...хората около мене ме депресираха...салта всекви, ареали на вълните, един младеж мина пед  една вълна, обърна срещу нея без да върти платното и точно пред пяната скочи над нея и приводни пред нея и продължи...баси зомбитата...
аз не се чувсвах много комфортно да скачам...едва едва....хахаха...

обратно с вълните е ок...имаш достатъчно време да се изправиш (между вълните) ако си попднал в пяната....а ако си по навън...по неприятно е, има и течения.
не можах да си хвана вълна от върха й, но все пак хванах няколко които бяха вече почнали да се рабиват....
на някои по малки се опитах и да райдвам...

3 сесии по около 30ина минути всяка...
Уейв карането е корава работа...трябва да си жилав...ще трябва да намаля цигарките  Hmm
като си тръгвах един младеж се катереше по скалите със строшена мачта.

бяхме не повече от 10ина човека през цялото време. На вода не сме били повече от 5....но може да стане и пренаселено
аз бях най-голямото зле...нямам търпение пак да карам там...
за 9 месеца на тоя остров съм карал на подобаващи спотове и условия, не повече от 10ина  пъти...освен цигарите, трябва да си преосисля и приоритетите сякаш...

и понеже исках да направя няколко снимки си взех и фотоапарата. Но понеже съм шматка, забравих да взема заредени батерии...та няколко снимки от телефона, съжалявам за качеството, но толкова може той.

* P07-02-12_14.4.jpg (83.06 KB, 640x480 - видяно 540 пъти.)

* P07-02-12_14.43.jpg (78.07 KB, 640x480 - видяно 495 пъти.)

* P07-02-12_14.45.jpg (64.46 KB, 640x480 - видяно 452 пъти.)

* P07-02-12_14.46.jpg (75.88 KB, 640x480 - видяно 464 пъти.)

d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #14 -: 08.02.2012 00:27 »

горната публикация е за любителите на големите вълни-с много любов  tequilla

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: