Поредния велик ден!!! И една от най-добрите ми уиндсърф сесии!!!
Majanicho, вятър сайдшор около 24-25 възла на поривите
Вълни 2-2.5 - 3 метра, толкова чисти...
дъска 84 литра куатро, платно 4.7 м2
снощи празнувахме карнавал...петък вечер, главата си я загубих няккъде. Преди да изляза а и в начлото на вечерта си повтарях - Мартине утре ще караш, не искаш да си с махмурлук, не прекалявай....елате ме вижте...Спомням си по някое време танцувах с някаква испанска девойка. Не и помня името дори, нито как изглежда. Опитвахме да си говорим, тя съвсем не разбира английки, а испанския ми и в трезво и нетрезво състояние е "очарователен" За съжаление се поуспах и бях на вода около 13ч.
Ригнах първоначално 5.3, но бях овърпауър дори и между поривите.
Върнах се за 4.7
На водата имаше 15ина човека, наистина попретъпкано. Фуертеуейв класик тече 2ри ден
http://fuertewaveclassic.com/Kaрах с протата
джетски и 2 камери на вода !!! Хич не им е лесно на фотографите...наистина
минавах много близо до тях.
Не можах да взема много вълни, трябваше да си ги делим, но и това което яздих е достатъчно, за да ме ухили до уши!
На една вълна може би 2.5-3 метра се пуснах точно от върха и надолу, почна да се разбива след мен
Отдолу обърнах нагоре, качих се малко по вълната и от средата пак надолу и от там обърнах и излязох. И това пред фотографа....предполагам снимаха само участниците в състезанието, но ще се накефя да се видя отстрани. Наскоро видях из фейсбук разни постери - как ме виждат хората около мен и как се виждам аз докато карам сърф...хахах!!!
Към 2 и половина вятъра почна да пада. Хванах още няколко по-малки вълни и излязох. И добре че излязох с последните пориви, защото 3-ма младежи трябваше да плуват последните 200-300 метра до брега. На 80 литра с 4,5-4,7 без вятър някак си нямаш голям избор
Наистина беше прекрасен ден. Слънце, вятър, над 20 градуса, водата 19, чудесни вълни - не много големи да те уплашат и все пак сетове, достатъчни да те впечатлят.
И докато се замислям понякога, дали наистина искам да карам на вълни, един такъв ден ми дава всички отговори...
Усещането да си на върха на подобна вълна и да се пуснеш по нея. Да я яздиш. Да направиш няколко врътки в нея. Да чуеш грохота докато се разбива след теб. Да знаеш че може да заболи ако пяната те настигне. Да си точно пред тая пяна и да се опитваш да избягаш от нея, и даже да си с пълна скорост да изпомпиш няколко пъти, защото трябва да си по-бърз от вълната...не мога да го опиша с думи. И да бях поет пак нямаше да мога.
Пожелавам на всеки, който някога е мечтал да се пусне по вълна, да го изпита!!!
И атмосферата във водата...състезание, ОК. Добри сърфисти, не много добри на вълните, като мен(не винаги съм най-голямото зле
), професионалисти, но всеки бе там, за да се накефи максимално
Ще ми се всеки един ден да има подобни условия и аз да почивам!
снимката която качвам е от страницата н фуертеуейв класик и е от около 13-13,30 ч - младежа със зеления Норт най-отпред - който влиза е Thijs - приятел, когато пристигнах той беше ригнал вече и се преобличаше
а тук има няколко яки снимки от състезанието
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150588787226326.375480.191128601325&type=3