Спота е Caleta...огледалната страна на Маханичо.
За уиндсърф работи перфектно при западен вятър.
дъска 84 литра
платно 4,7
вятър ЗЮЗ 20-30 възла...мноооооооого поривист...
днес за съжаление вълните не бяха толкова добри. До 2-2,5 метра удряха от север, появиха се и по-малки вълни от запад...малко шантава работа бе.
за близо 3 часа имах няколко вълни само. Бяхме около 15 човека, трябваше да отстъпя някой от сетовете...
От началото на лятото не бях се пробвал на ериал, днес на една по-голяма вълна видях как почва да се затваря подветрено от мен, веднага пуснах надолу, ботом търн и веднага се забих в пяната, но загубих от скоростта при завоя отдолу (пред) вълната и дъската не можа да отскочи достатъчно на високо...не съм сигурен дали отлепих финката дори, но предполагам, защото се приводних с носа напред...зад вълната...ако някой знае похват, как да приводня пред, или поне в пяната, ще се радвам да сподели...
Вятъра точно където е линията на вълните започва да пада, а по надолу пред скалите го нямаше изобщо. Брега го спира. Което също помагаше да загубя скорост, ако вълната не е достатъчно стръмна или бърза.
Забавлявах се много, но и ругах много, когато нямах достатъчно вятър за воден старт пред пяната....хаха...Така силно съм бучал, че Яник, който бе на около 50 метра по навън, се обърна да види кво става...
На този спот се дърпат с джетове. Тоу сърфинг...не съм виждал все още, но някой някога ми обясняваше, че са имали вълни до 20 метра високи...северозападен суел...
вярвам им...
спота...хм...сравнително безобиден ако не се навираш много навътре във вълната.
Карах днес при прилив, достатъчно дълбоко е. При отлив...ще има рани по краката най-вероятно.
Ако се влезе по дълбоко в самата вълна и те затвори пяната, може да те изкара на скалите...особено ако нямаш достатъчно вятър да се изкараш сам от там...
28°45'0.41"N
13°55'14.55"W
Познат на Яник прави снимки, ако ги качи в нета, ще постна линк