21.11.2024 18:46
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Ще си купувам нови-стари ски, ура!  (Прочетена 3726 пъти)
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« -: 27.12.2011 17:21 »

Приятели, харесах си едни ски и мисля да ида довечера да си ги взема. 2-ра употреба са, Соломон 2011 г, кажете къде да погледна че да хвана издънка ако има. От търговец са, но не ми се занимава да се разправям ако нещо не е ок.
Благодаря.

Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #1 -: 27.12.2011 19:28 »

Гледай да не са от ски училищата в Австрия ако имат изписан с боя номер на тях или направо горещ печат с номер значи са такива в такъв случай ако са на много ниска цена ги взимай, иначе над 250-300 лв не си заслужава да даваш за такива ски. Разходи се до магазина на Росиниол там има ски  от миналата и по минала година на 50 процента така направих аз лятото си взех август ските на 50 процента а сега обувките на 40 процента от цената им. Има ски среден клас на по 400-500лв. и реис модели на 700лв с автоматите на две години но останали малко дължини  например ако случайно си начинаещ имаше чисто нови ски росинол актис 200 те са доста меки но за по- леки скиори и за първи стъпки стават, бяха на  на цена- 280лв. Ски от ски училище и сърф от сърфучилище съм взимал само веднъж и това ще ми е за последно. Добро попадение е  ако попаднеш на ски от някой скиор който ги е пазил и е карал една или две години по 5-6 дни в годината и то  при добра снежна покривка такива ски си заслужават иначе избора е нови на една година взети края на сезона или лятото. Ако взимаш ски втора употреба гледай да не е откъртен канта да не са заточвани много пъти и канта да  е толкова тънак ,че да не могат да се точат повече виж базата личи си дали ската е заливана  изцяло или само на парче автоматите дали добре работят ,дължината на ските дали е като за твоя стил на каране, ръст и кг . Виж модела на ските и погледни в интернет дали са модел 2011 виж колко струват нови и сам си прецени.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #2 -: 27.12.2011 20:01 »

Благодаря Вальо,
Общо взето, прегледах за модела - подходящ е за моите умения и ръст и тегло. цената не е лоша. Остава да видя дали са останали кантове. Надявам се да е така, защото ските са от 2011 г, и сигурно са били в рент, но дано не са карани много..

Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #3 -: 27.12.2011 20:18 »

Гледай само канта да не е под 1 милиметър, защото ако е така са минали последно заточване и повече няма да можеш да им точиш кантовете. Гледай кантовете и от страни на ските и от долу от към базата. Успех с покупката на ските и след нова година право на пистите да ги пробваш. Не знам какъв стил обичаш но ако караш слалом си вземи с 15 см по къси ски от твоя ръст ако обичаш гигантски слалом ти трябват ски колкото теб или до 5 см по дълги от теб за супер гигантски и спускане с поне с 15-20 см над ръста ти. Иначе за слалом занам със сигорност, че мъжете карат с 165см а жените 155 може по- дълги ски но не по къси от тези дължини. Аз имам три чифта ски едни 165см  с 12 радиус за слалом едни гигантски слалом 181см с 21метра радиус и едни за супергигантски 188см  35 радиус. Чакам с нетърпение да дойде 6 януари да покарам 3 дни на Боровец, дано падне още сняг до тогава та да заработят и маркуджиците иначе май само на Ястребец ще е има достатъчно сняг.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: