22.11.2024 00:37
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Истината за пловдивските сърфисти!  (Прочетена 60182 пъти)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #45 -: 26.01.2012 12:54 »

Дайте междувременно да направим регистрация на едно юридическо лице с нестопанска цел, за да има организация (асоциация), която от тук нататък да се грижи за тези неща, тъй като това няма да е единичен случай. Аз мога да поема ангажимент да подготвя документи за регистрация. Може да я наречем Българска асоциация за сърф и водни спортове, или нещо подобно. 
Айде бе адвокатчето,от кога те чакам да се включиш,появяваш ми се чак на 3-та страница Wink

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
lubo
Буревестник

« Отговор #46 -: 26.01.2012 12:55 »

3. Милен Цветков (за гюролтия!)
Това беше добро OK :D
Може да му звъннем в ефир,разбира се без да намаляваме звука на телевизора и.... Миленчооо

sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #47 -: 26.01.2012 12:58 »

Няма ли вече учредено такова дружество. Имам спомен, че даже тук пишеше някаква обява за учредително събрание?

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
lubo
Буревестник

« Отговор #48 -: 26.01.2012 12:59 »

Добре де ама тая подписка или писмо не може ли да е подписано от стотина разгневени граждани?

valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #49 -: 26.01.2012 13:13 »

Лукче ама то има надпис , че приликата е случайна непосредственно преди да започне клипа

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #50 -: 26.01.2012 13:14 »

Аз прагмагтично да попитам... Каква всъщност е крайната ни цел? Според мен завеждането на съдебен иск е безсмислено. По принцип дела за клевета, уронване на престижа и пр. във връзка с художествено произведение и фиктивни герои нямат никакъв шанс. Освен това тук няма споменати конкретни лица или организации. Чисто юридически мисля, че нямаме казус.

Чрез подписка в хартиен и електронен вид ще вдигнем достатъчно шум и ще привлечем вниманието към проблема, а той по същество е: харч на огромна сума пари по програма на ЕС за производство на филм със съмнителна стойност, който хвърля петно върху хората, практикуващи един активен спорт. Парадоксът е, че МЗ вместо да насърчава спортуването, на практика очерня спортистите като приносители на тежък порок. Със същия успех сценаристите можеха да покажат група лекоатлети, които пафкат на тревата, вместо да тренират или пък алпинисти, които пафкат под някоя скала, вместо да я катерят.

Крайната ни цел трябва да бъде незабавното изтегляне на въпросния филм от мрежите за разпространение (уеб, училищни занимания и пр.) и преработката на сценария му за сметка на изпълнителите. Мисля, че това е постижимо чрез подписка и обществен натиск.

Ще гледам да напиша нещо днес и да го публикувам тук за коментари. До края на седмицата можем да го обсъждаме и допълваме. След това - в понеделник или вторник - можем да разпечатаме хартиени версии. В София можем да се разберем да оставим копие при Съни и всеки, който желае, да мине да го подпише (ако Съни е ОК с това, разбира се). Може и на още 1-2 места да оставим копия, за да се събират по-бързо и по-лесно подписи. В Пловдив, Плевен, Бургас, Варна и други градове колегите могат да разпечатат копия и да ги оставят на достъпни места, където всеки може да мине да се подпише. В същото време ще пуснем подписката в електронен вид да циркулира.

След седмица можем да се разберем да внесем подписите в МЗ и представителството на ЕК в определен ден и час. Междувременно аз ще имам грижата да уведомя колеги от различни медии за акцията, а също така и ще се обадя в МЗ да им кажа каква тъпотия са финансирали и съответно каква реакция е предизвикала тя. За да може да има време новината да стигне и до министъра.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #51 -: 26.01.2012 13:44 »

Много добър план на Венелин!!!

Аз също ще помагам - кажете с какво.

Кайт училище www.freeride.bg
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #52 -: 26.01.2012 13:55 »

Дайте междувременно да направим регистрация на едно юридическо лице с нестопанска цел, за да има организация (асоциация), която от тук нататък да се грижи за тези неща, тъй като това няма да е единичен случай. Аз мога да поема ангажимент да подготвя документи за регистрация. Може да я наречем Българска асоциация за сърф и водни спортове, или нещо подобно. 
Ако не ме лъже паметта най-много преди година беше създаден сърф-клуб в София... Не съм запознат с правно-организационната му структура, но мисля, че от негово име може да се предприемат действия..

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #53 -: 26.01.2012 13:58 »

Аз одобрявам плана на Venelin!

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #54 -: 26.01.2012 14:01 »

Ако не с формулировка " уронване на престиж и добро име" , то с "дискриминация", за насаждане на предрасъдъци към практикуващите сърф. Подчертано и натъртено в клипа се говори за "сърфистчета", а ако беше за роми си помислете? Подписките както някой вече каза са т... хартия. Направен е гаф от МЗ съответно някой трябва да си плати.

1 Юридическо лице с не стопанска цел.
2 Поне консултация с адвокат за перспективата на евентуален иск.
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #55 -: 26.01.2012 14:16 »

Ако не с формулировка " уронване на престиж и добро име" , то с "дискриминация", за насаждане на предрасъдъци към практикуващите сърф. Подчертано и натъртено в клипа се говори за "сърфистчета", а ако беше за роми си помислете? Подписките както някой вече каза са т... хартия. Направен е гаф от МЗ съответно някой трябва да си плати.

Ето какво пише в Закона за защита от дискриминация:

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

Т.е. юридически казус по този закон в нашия случай няма. Казусът е морален и до известна степен политически. Това, за съжаление, няма нищо общо с правото. Затова пък е част от отношенията в гражданското общество и реакцията/протеста ни е наше право по конституция.

2 Поне консултация с адвокат за перспективата на евентуален иск.

Приеми първия абзац от по-горния ми пост като последица от многобройни консултации с адвокат по подобни казуси.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
lubo
Буревестник

« Отговор #56 -: 26.01.2012 14:36 »

Венелине,много точно си описал нещата.Разбира се,че целта не е съдилища,а сваляне на филма и евентуално някакво извинение към хората практикуващи този спорт,независиму дали като хоби или профисионално.
Главните проблеми според мен са :
1.Не може да се насажда идеята,че който и да е спорт може да е обвързан с употреба и разпространение на наркотици.
2.Българските язовири нямат условия за практикуване на сърф.

glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #57 -: 26.01.2012 14:38 »

Венелин,
приемам на доверие и на база декларирания ти опит липсата на правно основание за възбуждане на съдебно дело.
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #58 -: 26.01.2012 14:49 »

2.Българските язовири нямат условия за практикуване на сърф.
Това е май друга тема за разговор.... Те язовирите не са ли забранени дори за плуване... ????

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
dragula
Полъх
*
Публикации: 56

« Отговор #59 -: 26.01.2012 14:56 »

...Според мен завеждането на съдебен иск е безсмислено. По принцип дела за клевета, уронване на престижа и пр. във връзка с художествено произведение и фиктивни герои нямат никакъв шанс. Освен това тук няма споменати конкретни лица или организации. Чисто юридически мисля, че нямаме казус.

Споделям мнението напълно, поради което не съм и разисквал в поста си по-горе възможности за предявяване на искове или дирене на наказателна отговорност. От друга страна, общественото мнение дори в нашата страна напоследък е фактор с който е добре да се съобразяваш. На мен също ми хрумна идеята да заместя "сърфисти" с "роми", и стигнах до същия въпрос, който е зададен и от Venelin - Какво всъщност искаме да постигнем? Наистина ли някои от вас има желание да прекара няколко години по инстанциите, вместо да кара на прогнозите или целта е да се извади филма от оборот със съответните извинения? Която и възможност да бъде избрана, ще помагам с каквото мога, но съм много далеч от София /предвид местната подсъдност на евентуален иск/за да помагам с лични действия.
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-горе
Печат
Отиди в: