22.11.2024 00:18
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Истината за пловдивските сърфисти!  (Прочетена 60178 пъти)
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #75 -: 27.01.2012 15:18 »

Прихвърляйки отново клипа в главата си... си дадох сметка, че той изобщо не е толкова недообмислен.... направи ми впечатление:
1. Представят разпространението на дрога като случайна възможност породена от случайна среща - никакъв и намек дори, че това е дейност канализирана от организираната престъпност - то просто такава в БГ няма...
2. Полицията си върши работата - почти веднага хвана дилъра....
3. Правосъдната ни система работи безотказно - лошият е осъден на години затвор...
4. Затворите ни са чисти и подредени... и поради това, че Правителството се е преборило с престъпността - всеки е в самостоятелна килия
5. Надзирателите са културни и човечни и даже предлагат цигара на затворниците.... Вече сме  и за пример по хуманизъм и зачитане на човешките права
6. Затворите са мощно средство за превъзпитание - Попаднах в затвора и станах човек - освен дрогата даже и цигарите отказах...
7. В България само лицата над 15 години евентуално могат да опитат наркотици - иначе защо клипа ще е забранен за лица под 15 год....
А аз си помислих, че съдателите на клипа не са компетентни и навътре с материята

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #76 -: 27.01.2012 16:26 »

А аз си помислих, че съдателите на клипа не са компетентни и навътре с материята
Проблемът е най-вече в начина, по който се произвеждат такива клипове и филми. Кандидат-изпълнителят трябва да представи оригинална идея и подробен бюджет. Възложителят трябва да избере най-добрата идея (разбирай най-оригиналната и най-добре обоснованата) с най-приемливия бюджет (разбирай най-ниския). Когато изначално по ред причини няма пазар на идеи, възложителят възлага на "наш`те" поръчката. Резултатът е продукт, напомпан с клишета (изброени от Дани по-горе) и напълно усвоен бюджет. Аз на такива "филми" съм се нагледал още от времето на т.нар. предприсъединителни фондове. :(((

Затова и предложението ми да връчим подписката и в представителството на ЕК.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #77 -: 27.01.2012 18:37 »

Съгласен съм с Венелин, също мисля, че макар клипът да не е достъпен онлайн тези дни (вероятно заради силното обществено негодувание срещу образователните му качества), той все пак съществува, и най-вероятно ще бъде използван от МЗ в бъдеще. Гласувам "за" нашата подписка да се проведе, и да бъде връчена на колкото може повече институции и медии.  Hmm

Кайт училище www.freeride.bg
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #78 -: 28.01.2012 09:28 »

Няма лошо да се организирате...Вярно че, видеото е абсолютно глупаво, но малко драматизирате нещата Wink

Все едно с това видео което слагам по долу да кажете че, се лепва етикет на сърфистите  :aaa ne:     

* 60148.mp4 (10293.97 KB - свалено 214 пъти.)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #79 -: 28.01.2012 10:12 »

Съгласна съм с текста на Venelin и предлагам бързи действия. Barborko нямам нищо против да направим такава организация, ще помоля моята счетоводителка да приключва годината.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #80 -: 28.01.2012 10:16 »

Няма лошо да се организирате...Вярно че, видеото е абсолютно глупаво, но малко драматизирате нещата Wink

Все едно с това видео което слагам по долу да кажете че, се лепва етикет на сърфистите  :aaa ne:     
Сравнението ти е абсалютно неподходящо.По скоро поуката от клипа,който си пуснал е ,че водата не е до колене.  hmmmm

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Мишо
Полъх
*
Публикации: 56

« Отговор #81 -: 28.01.2012 10:44 »

Няма лошо да се организирате...Вярно че, видеото е абсолютно глупаво, но малко драматизирате нещата

Все едно с това видео което слагам по долу да кажете че, се лепва етикет на сърфистите   

Постингът ти е неадекватен и доста обиден. Доколкото съм разбрал живееш постоянно в Кипър. Така че не можеш с лека ръка да прехвърляш опита си от живота там в контекста тук. Ако не се реагира веднага в България, никой не усеща как постепенн се гради ново клише, нова стигматизация към определен тип хора (в случая уиндсърфисти). А този гнусен филм-пасквил не само ще види бял свят, но и ще бъде въртян нон-стоп в най-леданото време по централните телевизии, защото това е включено в подобни договори (и самият Гергов, който го в произвел срещу 600 000 лв. ще си върти срещу заплащане по БТВ). Ако това не е скандал, здраве му кажи! Така че, те моля да бъдеш по-толерантен, като изказваш подобни мнения. Друго е да разсъждаваш върху условия за сърф, друго е да си мислеща част от някакво крехко гражданско общество! Желая ти лек ден...

JP Freestyle 107; Naish Global Wave 87; AHD F type 116
NP Combat 4.0 / Ezzy SE 4.5 / HSM SO 5.0 / NP Fusion 6.0 / NP Fusion 7.2
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #82 -: 28.01.2012 21:47 »

Един от коментарите по този ибецилен клип (да ме прощават имбецилите) беше от някакви истински лоши наркомани от някакво си тяхно обществено сдружение в Благоевград и в този коментар истинските лоши благоевградски наркомани искаха да се разграничат от младежите, които пафкат в клипа, защото последните не били истински лоши наркомани, а само пафкащи на брега на някакъв язовир младежи. Та виждате ли има и други вече легални обществени сдружения, които са ни изпреварили и сега ще излезе, че всички искат да се дистанцират от пафкащата на язовира тайфа.
Следователно на мен въпроса ми е - аз ако някога съм пушила трева, дори в последствие да съм минала на лечение с адреналин, имам ли право да се разграничавам от описаната по-горе тайфа или не?
Иначе да - филмът е тъп. Но ако ние сърфистите протестираме че ни е нанесена стигма - не нанасяме ли така стигма върху всички деца (пораснали или не) които пафкат?
Нека не бъдем по-неискрени от създателя на скапаното видео.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #83 -: 29.01.2012 00:33 »

dee аз мисля ,че идеята ни с тази подписка е да запазим добрата си репуция на хора занимаващи се със спорт
Само си представете какво щеше да стане ако в клипа на МЗ за кокаина или хероина бяха нарочили "група щангистчета" МММААММММОООО МАМКЕЕЕ Hmm
Abit тревата не само няма да се легализира ами ще се преследва по усилено за напред,е на теб много не са ти ясни нещата за Блгария като не си тук ама както и да е Drinks Лично аз се чувствам засегнат понеже засягат пряко хобито ни,което е нашия отдушник ,повечето сме се реализирали в тая държавица щом сме още тук
Вместо да бяха измислили как група павкачи и пласьори се записват в сърф училище и заместват дрогата с адреналин теее....    ще учат родителите как да предпазят децата си от спорта уиндсърф.Пък после затлъстявали пред компа  :Q:
Мисля си ако беше април,май и духаше север северозапад над 10м/с дали щяхме да обърнем толкова внимание на клипа hmmmm , ама все пак наближава  :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny: :Sunny:
                                 Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #84 -: 29.01.2012 13:47 »

Абит, опитваме се да постигнем нещо, което е важно за всички нас. Очевидно не разбираш причините. Толкова по-зле за теб. Моля да не спамиш темата с поредната серия безсмислени постове.

Смятам, че девизи като публикувания от теб по-долу далеч надхвърлят всякакви граници. Моля админите да го изтрият. Моля също така да премахват всички коментари, които не са по темата и представляват спам.

Последно, Абит, разбирам нуждата ти да се правиш на интересен, защото очевидно в Кипър няма кой да ти обръща внимание. В този форум хората са достатъчно толерантни и в повечето случаи просто те пренебрегват. За съжаление почти всеки твой пост е в границите от безобидно досаден до откровено тъп.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #85 -: 29.01.2012 17:21 »

dee аз мисля ,че идеята ни с тази подписка е да запазим добрата си репуция на хора занимаващи се със спорт
Само си представете какво щеше да стане ако в клипа на МЗ за кокаина или хероина бяха нарочили "група щангистчета" МММААММММОООО МАМКЕЕЕ Hmm

Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee

Моят личен морален въпрос е- аз ако някога съм пушила трева, имам ли право да подпиша подписката. Няма ли да е много лицемерно? А Абит е прав за етикетите - особено когато са поставени на поразия. Също така е прав да има различно мнение и ако иска да не плаща данък обществено мнение. А също не е длъжен да търпи лични нападки. А всички останали, които толерират това - все едно са част от тези нападки.
Дори благороддните каузи могат и трябва да бъдат критикувани. Иначе цената е прекалено висока. Баси! И кое точно е спам? Всяко различно мнение ли?  taz

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #86 -: 29.01.2012 18:23 »

dee,
а ти как смяташ, имаш ли? А ако някой ти отговори че си предубедена и нямаш право, без да те познава, ще го приемеш ли? Не вярвам да го приемеш. Въпроса ти не е коректен, а отговор можеш да дадеш само ти.
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #87 -: 29.01.2012 18:42 »

Abit видеото ,което си сложил по-горе лепва добър етикет на сърфистите - двамата сърфисти вадят пиянката от водата :OK:лошо няма
 да бяха направили "поучителния" филм на МЗ как нашите хора взимат "клетото момче" и го образоват,така щяха да стимулират малко водните спортове  Yeee
 ВСЪЩНОСТ какво стана с подписката нали не сме се отказали :-O-:само кажете къде и кога и с какво да помагаме :Sunny:

Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #88 -: 29.01.2012 18:51 »

Естествено че трябва да разкараш тоя девиз оттам, Абит. Покрай подписката утре във форума ще влязат доста хора, и ще имат право да кажат: “Каква подписка бе, вижте, че между вас има сърфисти, които не са против наркотиците...”

Не съм казал, че нямам какво повече да уча. Казах, че когато някой ми обяснява между редовете, но с назидателен тон как не разбирам нещо, ми идва малко оверпауър. Как реши, че знаеш повече от мен или другите тук, че да се държиш така самоуверено в коментарите си. От всички твои изказвания се разбира, че ти си абсолютно прав и никога не грешиш. Все ти си прав. Верно ли бе? Ето точно това прави другите на глупаци. Един път не допусна вероятност другият да е прав със: “според мен...”, “аз мисля че...”, ”бих казал...” - ти просто изказваш неоспорими твърдения. Да не говорим за “извинявай, не бях прав!”.

Многото различни хора, обединени около една идея идваше да ти подскаже, че щом различни хора се обединяват за нещо, значи то ги свързва по някакъв начин, и ако ти не се чувстваш свързан, просто трябва да ги оставиш да си имат тяхно мнение! Защо започваш да ги убеждаваш, с недопускащия си чужда правота тон, че подхождат “егоистично”.
Да речем, че аз не харесвам рейсовите дъски – няма проблем, не разубеждавам никого за тях, особено в тема за рейсовите дъски.

Тоест, ако ти не виждаш проблемите за  уиндсърфа и сърф обществото във филма на МЗ, ние ще подпишем подписката без теб, щом не си убеден. Окей. Нали?

Кайт училище www.freeride.bg
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #89 -: 29.01.2012 20:04 »

така си  OK

Yeee                            :Sunny:                              --<
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-горе
Печат
Отиди в: