21.11.2024 22:31
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: язовир Огоста  (Прочетена 13273 пъти)
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #15 -: 20.03.2012 18:00 »

Ето снимка на засадената от мен полянка, остава само и да изникне тревата и ще е супер за риговане на платна от 4 до 12 квадрата.

Да не стане като във вица за английската ливада ...... садиш, косиш и поливаш и след ... 100 години имаш истинска английска ливада  :D

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #16 -: 20.03.2012 18:04 »

Drinks Drinks
 НАИСТИНА ЛИ?
 wall wall  

Миии да аз не бих пил  :aaa ne:
Май и рибари няма  oops Що ли hmmmm

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #17 -: 20.03.2012 19:17 »

Рибари има и риба също вече 19 сезон на сърф ще ми е и още съм жив а не е като да не съм пил вода от там нали като има режим на водата пускат на Монтана от там да пием. На острова трева хептем няма пък всички ходим да караме там просто тук брегът на язовира е каменист и лятото  е страшна жега пролетта и да израсте трева лятото от жегата всичко изсъхва и към авгус септември брега изглежда  все едно язовира се намира в суптропичен климат Smile

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #18 -: 20.03.2012 22:54 »

Според мен няма трева, защото това доскоро явно е било дъно. Като слушам Вальо, нивото варира много, крайбрежието ту е под вода, ту е на сухо. Отделно, наистина брега е каменист, бе не е хич комфортна играта с риговането и разнасянето на голям материал.

Най-тучна е моравата на Врачанския, щото е подхранвана години наред с изкуствен тор  (:-pp) директно от производителя  :D. Лошото е, че освен че е малко, язовирчето предлага и подводни изненади близо до брега. Най-добре се кара на неистов вятър за <=4кв. с малка дъска, тогава и финката е малка, а вълните големи, студът обикновено голям, тигелите бързи и къси.

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Valio76
Windmaster

« Отговор #19 -: 20.03.2012 23:20 »

Прав си Цецо. Нивото играе с по7-8 метра на година и там дето се вижда на снимките миналата пролет беше залято всичко с вода. Има полянки с трева но август- септември се налага носенето на платното от мястото на риговане на по 80-100 метра до  водата. Най-готино е април-май когато нивото е на максимум и е до тревата. Според мен всеки кара там където му е най- близо на хората от София това са язовир Огняново, Дъбник и Искър. На мен е Огоста на Цецо Врачанския ,после Огоста и след това Дъбник. В България най- често се кара на северозапъден вятър и той- е най силен в дунавската равнина така,че всеки водоем става за каране стига да има 200см дълбочина на водата в него да не дерем финките. Цецо в понеделник го дават силен вятър може  да откриеш сезона във Враца и на следващата прогноза началото на април да дойдеш да покараш на Огоста с малката дъска на някоя силна прогноза, на Огоста най силни са прогнозите от месец април и май и най много юни после юли и август става самои за формула после ветрове има чак септември и октомври. Юли и август става от време на време за седем-осем квадрата но това е 2-3 дни в месеца.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Valio76
Windmaster

« Отговор #20 -: 08.04.2012 18:03 »

Днеска открих сезона на язовир Огоста карах окпло час и половина темепература на въздуха 12-13 градуса вятър средно 10 метра на поривите достигаше 16-17 метра карах с дъска 106 литра и платно 6.0  Водата е бая студена 8-10 градуса максимум. На два пъти на поворотите се топнах и на пръстите на ръцете не е особенно приятно.

Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: