Аз още на първия ден се запознах с всички местни звезди и се оказа, че и там сезонът е нечувано добър от доста години насам. За наш късмет уцелихме и може би най-силната седмица от годината, защото когато пристигнахме валя около 40 часа нон-стоп, а след това имаше 7 дена слънце
Теренът беше уникален с висока лавинна опсаност на всички южни склонове, на които не карахме разбира се (прилагам снимка). Климатът е много сух и снегът е страхотен, студът обаче не е за подценяване - над -20С не се качи а имахме 2 дена с -35, но трябва да отбележа, че въобще не се усещаха като тукашните - аз дори не съм слагал маска на лицето - въпреки това, като си свалиш ръкавицата на 10тата секунда ръката ти спира да функционира
Добре е да се знае, че основния лифт до най-високата точка, работи само през март или по преценка на мениджъра на курорта - за наше щастие го пуснаха за първи път в началото на престоя ни и не спря да работи-дори местните бяха учудени - дет се казва, каквото имаше да целим, го уцелихме. Хората, които разцъкваха горе доло с нас бяха руснаците от Ride the planet, които бяха избрали същата седмица и чиито филмче ви препоръчвам, за да добиете по-широка представа за мястото:
http://vimeo.com/37458327То перфектно илюстрира карането ни - местата са същите, като изключим някои техни с хели! Относно зимата, Шмит, кажи им на твоите френдове, че са се прецакали
В БГ и 100м сняг да има, просто няма как да направиш такова каране. Освен това се оказва, че качеството на тукашните зими отговаря на тамошните, така че ако избереш лоша зима в БГ, за да отидеш там, просто няма да си заслужава!