01.11.2024 06:31
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Една, две, три или по две от двете страни?!  (Прочетена 5004 пъти)
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« -: 20.04.2012 22:33 »

Приятелчета, бях позабравил малко форума, но поразгледах тук - там и установих, че си нямаме тема за броя на финките! :aaa ne: Cool И за да се завърна с гръм и трясък както подобава на крокодила Велко предлагам тук да обсъдим тази толкова наболяла тема в последно време (:-pp) Аз като виден традиционалист и консервИСТ не залагам много надежди на тези нови архитектурни решения по дъските ни, но нека " патилите " вече да кажат как се представят този тип нововъведения на вълни, на паркет, сайд или оншор, въобще всякакви условия домашни и не само, на които са провеждани тестове биха били полезни мисля Drinks @->- Ако модератора сметне мястото на темата за неуместно моля да я премести по собствено осмотрение --< Yeee \0//

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #1 -: 21.04.2012 00:06 »

Бих искал да се включа но, не съм пробвал... пък не става да се говори наизуст  :D

Поне ще следя темата... според мен е за Wave раздел  Drinks
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #2 -: 21.04.2012 01:00 »

... според мен е за Wave раздел  Drinks
Има и фрирайд с повече от 1 финка Wink
След около две седмици ще ми дойде новото съкровище Exocet Core с три финки, с удоволствие ще споделя впечатленията си. Хубавото при трите финки е, че можеш ако не ти харесва тази конфигурация, да караш и само с една средна. В комплекта на моята има "заглушки" за да няма финкодупки ако не ги използвам (:-pp). Вели, при първото ни засичане на подходяща прогноза, ще ти дам да я тестваш.
Миналата година пробвах с три и макар, че не останах очарован, усещането е различно. Много по-леко ми беше на краката, но и правих повече спинаути на чопа. Предполагам, че трябва малка промяна в стойката и всичко ще си дойде на мястото.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #3 -: 21.04.2012 10:46 »

Има и чист фристайл дъска/и с две финки :D като моята Yes Катери срещу вятъра като робот, направо надкатерва, също е и доста бързичка за фристайл дъска (и в сравнение с другите фристайл дъски), но пък си трябва да се сръчка/натисне за да влезе в курс, не и се върви много напред/по права линия :D Забравила съм и какво е спинаут, дори на много силно време :D

Аз лично съм много доволна от концепцията на моята двуфинкова :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
extremerider

« Отговор #4 -: 21.04.2012 11:10 »

Юли, благодаря за споделения опит и усещане. С нетърпение очаквам да видя новото ти съкровище, интересно би било да се съпоставят нещата Cool А понеже каза, че има различни възможности за каране с финките и различни схеми това някакво нововъведение ли е или производителите просто са решили да си вържат гащите като направят така, че да можеш да се върнеш към олд скул варианта в случай, че решиш, че не ти допада особено да е толкова назъбена дъската ти отдолу?  :-O-: На мен самият ми е фаворит производител на дъски, който е заложил изцяло на тази концепция, но освен условията, в които ги карат не пишат нищо различно с което са по-добри/лоши. Четох в другите сърф форуми, но и там дискусията е една нажежена и разгорещена..... общо взето се разделят на два лагера привърженици и не, но никой не може да защити аргументирано защо, какво му харесва или не и да вземат превес нещата при вземането на решение wall Smile Малко куца работа taz

п.п -> Лукче тя твоята на никъде не върви, четох някъде, че собственото мнение и виждане било типична черта на фрийстайл дАсчите  (:-pp) :D
п.п -> Аbit, споко човече.... и аз съм като в небрано лозе с тия нововъведения, ще трябва да тествам за да правя ревю :D Drinks

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #5 -: 21.04.2012 11:40 »

(Hi Fly, например), но мисля. че предимството на повечето финки е най-вече при wave дъските и то при райдене на големи вълни - вътрешната финка е изцяло в контакт с водата. Не случайно всички хавайки са с поне 3 финки.

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
extremerider

« Отговор #6 -: 21.04.2012 12:27 »

(Hi Fly, например), но мисля. че предимството на повечето финки е най-вече при wave дъските и то при райдене на големи вълни - вътрешната финка е изцяло в контакт с водата. Не случайно всички хавайки са с поне 3 финки.

Да, Shaka, това е една от най - коментираните точки...., че са за големи океански (според мен) вълни и са взели конструктивната идея на хавайката спор няма, но как ще се държи същата система на по - малки вълни и нашенски условия, Гърция, Турция и техните уейв спотове? :-O-: Дали както казва Юли само с нова стойка ще може да се коригират различните условия или пък просто трябва да се запази многофинковата система, но да се предвидят друг размер финки, които да са адаптивни и за различни от условията, на които гледам, че карат повечето там :-O-: Истината е някъде по средата, но ми е доста интересно още от самото им появяване. Някой от нашите уейвари, които порят с многото финки из Турция няма ли да се включи и да разнищи мистерията?  :D Drinks

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #7 -: 21.04.2012 13:05 »

пробвах quad...толкова е спокойна дъската в завоите!
фанатик куад 2012 -87 и 94 литра
дава ми усещането за  стабилност на вълната, когато завивам.Например пускам платното напред за ботом търн и дъската съвсем леко да я настъпя и си влиза в завоя.
не сьм пробвал 2 или 3 финки.

имам куатро с една финка и е 51 см широко. Тясно е и по-трудно изглисирва,(куада е 57-58см) но когато се пусна по вълна и имам скорост се чувствам не по малко стабилно на вълната. Дъската ходи там където аз искам.
Искам да кажа,  че кантовете на дъската са не по-малко важни.

Но когато дойде момент да си купувам нова дъска - определено ще търся няколко финки.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
extremerider

« Отговор #8 -: 21.04.2012 15:02 »

пробвах quad...толкова е спокойна дъската в завоите!
фанатик куад 2012 -87 и 94 литра
дава ми усещането за  стабилност на вълната, когато завивам.Например пускам платното напред за ботом търн и дъската съвсем леко да я настъпя и си влиза в завоя.
не сьм пробвал 2 или 3 финки.

имам куатро с една финка и е 51 см широко. Тясно е и по-трудно изглисирва,(куада е 57-58см) но когато се пусна по вълна и имам скорост се чувствам не по малко стабилно на вълната. Дъската ходи там където аз искам.
Искам да кажа,  че кантовете на дъската са не по-малко важни.

Но когато дойде момент да си купувам нова дъска - определено ще търся няколко финки.

Ето това беше готино и полезно ревю Drinks Yeee  \0//  Предполагам, че не всичко е във финките, от значение явно както си усетил и ти вече в шейпа на дъската и по - новата концепция. Аз имам някакви наблюдения върху поведението на дъската, но те са само теоретични, така че ще оставя първо практиците да кажат.... иначе е интересно освен контрола, явно смяната в броя на финките променя и планирането на дъската, а от там може би и много от динамичните и качества. Yeee Smile

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #9 -: 22.04.2012 10:02 »

Все едно дали е за да си вържат гащите или по някаква друга причина, но възможноста да сложиш една финка си е в плюс за каращия. На мен и друго ми е интересно, при някои дъски можеш да променяш местата на малките финки, включително да ги направиш несиметрични. Това за спот като на острова може да се окаже полезна екстра, как ще се настройва и как ще се намери "вярното" им място.... :-O-: :-O-: :-O-:
Вече потропвам нервно  taz taz taz, нямам никакво търпение. Като дойде ще я изтествам старателно и ще напиша всичките си впечатления. Който иска ще може да я пробва и съответно да прецени за себе си до колко му подхожда такава концепция.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
extremerider

« Отговор #10 -: 22.04.2012 23:12 »

Вече потропвам нервно  taz taz taz, нямам никакво търпение. Като дойде ще я изтествам старателно и ще напиша всичките си вшечатления. Който иска ще може да я пробва и съответно да прецени за себе си до колко му подхожда такава концепция.

Дам, явно ще тръпнем в очакване на въпросното съкровище повечко хора и на тест-а и ревюто му най - вече Cool   ty

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: