01.11.2024 07:31
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: mb fins slalom  (Прочетена 2834 пъти)
Bul-131
Вятърничав
Публикации: 231

« -: 18.05.2012 06:37 »

http://www.mb-fins.com/f/home.asp
Вече мина доста време от както се каня да ви споделя това което усетих с тези финки. Павел Оводовски ми даде една финка slk2  45 sm която му е изпратели ,като на дистрибутор за бг.
Сложих е на 117 ката соника с 8.6 warp и още с първият тигел си мислех какво да направя за да не му е върна Smile . Такава фрапираща разлика има със серийните финки на пазара ,че и най-големия аматъор може да е усети .
Дъската просто литва над водата усеща се една невероятна лекота все едно нямаш нищо под краката и най- важното качва в окото на вятара без да изпуска и да прави спинаут.
Финката е правена ръчно и е ужасно лека  самия и бокс е лек сякаш е кух . Аз съм карал и дебошета но такова усещане не бях изживявал .Можеби Дебошетата са правени повече за спускане  по вятара и като тръгна да качвам и ми е трудно а тези мб-та са тесни в основата и качват като самолет . а мене точно това ме интересува . но това не означава че са бавни в пускане а напротив не съм се усещал никога толкова бърз.
И накрая да кажа и минуса за тези финки защото нищо не е съваршенно Smile това е високата цена 288 евро за 45 см. хаха Някой сигорн ще кажат ,че от тук съм трябвало да започна Smile
но препоръчвам такова нещо на всеки който може и не може да си го позволи. Аз лично решавам да инвистирам в една защото след като карах тази финка всяка друга ми идва като спъната . и какъв е смисала да имам такова скъпо оборудване като дам хиляди левове и накрая пак да не усетя перфектният глисаж и да съм на 500-600 лева от него Smile
естественно има и други такива къстам фирми като дебоше и тектоник . но не съм карал тектоник а сравнение с дебошето аз лично избирам мб-ето.
Благодаря ти Павка , че ми имаше доверието и ми е даде финката да е тествам цяла седмица. Мн ме яд ,че ти е върнах. Можех да измисля нещо,  все пак 280 евро са си 280 евро Smile
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #1 -: 18.05.2012 11:23 »

Има ли отстъпка за количества? Мисля да си завия 5-6 броя ....  taz

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
malenki
Полъх
*
Публикации: 82

« Отговор #2 -: 19.05.2012 00:15 »

радвам се, че ти хареса, Крисе!!!:) И аз съм мн доволен от тях. Само че не съм точно дистрибутор на марката, не съм търговец. Просто имах късмета да ме включат в отбора си. Наистина са по-скъпи от другите серийни, но цената е нормална като за къстъм финка. Мисля че и дебушета бяха там някъде и всички др къстъм марки.
Готиното е, че при МБ има няколко варианта на един модел финка - с различна твърдост, различен ъгъл на атака (rake) и т.н., което всеки може да си избере. Аз имам една слк 48, слк-2 45 и слг 36 от тях, но мисля да си поръчам още в скоро време. Така че ако има желаещи - да пишат да се организираме, че да ни излезе по-евтино доставката и да имаме намаление за няколко бройки! Wink

* DSC_0363.JPG (104.33 KB, 1280x960 - видяно 464 пъти.)

* CIMG0655.JPG (79.64 KB, 768x1024 - видяно 483 пъти.)
malenki
Полъх
*
Публикации: 82

« Отговор #3 -: 28.05.2012 20:47 »

станахме трима за поръчки! Ако има още желаещи - да казват. Финките може и да не са карбонови, а G10. Съответно до 3 пъти по-евтини:) Аз имам една такава 36см. По принцип за предпочитане е G10 да са финките до 41см, но в цената е огромна разликата....
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: