22.11.2024 17:58
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Домашен ремонт деламинация  (Прочетена 8169 пъти)
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« -: 25.07.2012 09:14 »

Привет, искам да ремонтирам деламинирала между налъмите дъска - колкото да я закрепя за този сезон. Така или иначе вече се отвори сама - голяма Г-образна пукнатина... Ако някой има конкретен съвет - ще съм благодарен. Особено с какво да запълня "утъпканото" място. И как да я затворя най-добре.
Поздрави и мерси

Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #1 -: 25.07.2012 20:23 »

Първият ми сърф беше Бора и беше поддал покрай швертовата кутия и с една бормашина му продупчих 7-8 дупки със свредло дебело колкото маркучето на шпрея за запълване с пенополиретанова пяна ,и му инжектирах такава пяна от тази дето слагат сега за изолация при монтаж на алуминиева дограма. Пръскаш в дупките след което сърфа се издува както е бил а излишното излиза от всички дупки изчаках 12 часа и с макетно ножче изрязах излишното след което по цялата палуба където стъпвах и около мачтата направих противоплъзгащо покритие от епоксидна смола забъркана с кварцов пясък и за цвят сипах в смеската синя боя. Може би сега бих го ремонтирал по- друг начин но това беше още в края на първия ми сезон със сърф и бях на 17 години тогава това успях да измисля и после карах сърфа още 3 години и нищо му нямаше не поддаде повече.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #2 -: 27.07.2012 08:28 »

Мерси Вальо!

dragula
Полъх
*
Публикации: 56

« Отговор #3 -: 27.07.2012 10:25 »

В потвърждение на казаното от Valio76  - http://www.boardlady.com/injection.htm   Успех!
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #4 -: 27.07.2012 16:27 »

Мерси Smile

ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #5 -: 27.07.2012 18:36 »

Серго,
пусни после снимки да видим резултата Smile

brrrrrrrrrrrrr
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #6 -: 27.07.2012 21:39 »

Ok  :D

Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #7 -: 05.08.2012 11:46 »

Това ще става само за замазване на положението. Пяната не може да слепи пластовете и бързо ще се отлепи отново. Дали не може да се инжектира с лепило или смола?

The Best Of The Best
thesurfer
Повей

Публикации: 3

« Отговор #8 -: 03.09.2012 11:57 »

Правил съм го със спринцовка и полиестерна смола /продава се в Практикер/. След това отворите се замазват с космат кит и се боядисват. Пяната за прозорци издува дъската, която заприличва на прасе по коледа. Братчеда с Бора-та /valio76/ е забравил тоя ефект - заедно я правихме.
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #9 -: 03.09.2012 16:21 »

Правил съм го със спринцовка и полиестерна смола /продава се в Практикер/. След това отворите се замазват с космат кит и се боядисват. Пяната за прозорци издува дъската, която заприличва на прасе по коледа. Братчеда с Бора-та /valio76/ е забравил тоя ефект - заедно я правихме.

Полиестерна твърдо НЕ. Тя разтапя стиропора. Ще прецакаш дъската.
Ползвай обикновенна епоксидна смола.

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #10 -: 03.09.2012 23:25 »

Благодаря на всички:) ква стана тя... цяла епопея. Дъската е беше сцепила Г-образно между налъмите, така че отрязах направо прозорче, така имаше възможност да поизсъхне. След това нямах търпение и шприцвах директно с пяна. Затиснахме с чукове, кирки... Изду се, ама изглежда дори ергономично (ако човек е настроен позитивно). След това сложих стъклен плат и епокси смола... красота. Сега само се чудя от къде да намера т.нар. Ева-пад, да покрия добре красотата и да не се хлъзга.
Е, ако някой знае къде има Еva-pad, да каже.
Дали има смисъл всичко това - не знам, ще видим живи-здрави след време.
Поздрави Smile

fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #11 -: 14.09.2012 00:43 »

Серго,ако не намериш Ева-пад,пробвай с Адам-пад Yes .Навремето,когато сам си майсторях дъските(цели 3 Smile ) и аз съм търсил.Единият вариант е пад за мишка-все по-трудно се намират...,другият е постелка за йога,но да е микропореста гума.Те са по-дебели но са "ергономични"  :D.Успех!!!

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #12 -: 14.09.2012 09:35 »

Мерси Светльо!!! Да не стане левитираща дъската Smile

nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 151

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #13 -: 07.02.2015 13:35 »

Благодаря на всички:) ква стана тя... цяла епопея. Дъската е беше сцепила Г-образно между налъмите, така че отрязах направо прозорче, така имаше възможност да поизсъхне. След това нямах търпение и шприцвах директно с пяна. Затиснахме с чукове, кирки... Изду се, ама изглежда дори ергономично (ако човек е настроен позитивно). След това сложих стъклен плат и епокси смола... красота. Сега само се чудя от къде да намера т.нар. Ева-пад, да покрия добре красотата и да не се хлъзга.
Е, ако някой знае къде има Еva-pad, да каже.
Дали има смисъл всичко това - не знам, ще видим живи-здрави след време.
Поздрави Smile
Sergobo , какво се случи с тази дъска ? Издържа ли проверката на времето?

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #14 -: 09.02.2015 00:42 »

Привет. Интересна история. Дъската стана малко грозна, но си работеше, кво от това. Дадох я после на един приятел, който се занимава с протези, и той и залепи кожоподобен материал, с който се облепват протези. И си я караше. След това попадна в една катастрофа с кемпер (за щастие, всички са ок, да внимаваме хора, ей!) и се счупи, май при носа. Приятелят ми я подари на един от спасителите. Може би, сега, отново поправена, още е на вода някъде.
А колкото за ремонта на деламинирало място между налъмите, после открих една статия - хората с бургия си пробиват няколко дупки, и пълнят пяна през тях. След това запушват дупките с епоксидна смола. Аз сега така бих я направил, не бих чакал да се счупи.
Поздрави и успешен сезон Smile

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: