Здравейте многоуважаеми
Първото нещо, за което се замислих докато четях последните постове по този нашумял проблем беше именно въпроса колко човека от пишещите точно видяха какво съм правила за да си позволят въобще да дават оценки, да коментират и да съдят
IVO 117, много се радвам, че се включи в дискусията като пряк участник. Оценявам високо опита и уменията ти, но в случая не става въпрос за мерене на " спидомерите " ни, нито кой колко бек ъп варианти е гледал по филмчетата за справяне с аналогични на тази ситуации. Парадоксалното е, че това, което за някои сърфисти е лицемерно, по света и във въпросните филмчета, които всички ние гледаме (включително частта със спасителните операции) се приема за съвсем нормално, ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО и твърде СЪРФИСТКО
Да попиташ някой във водата как е и дали има проблем или пък има нужда от нещо отдавна не се възприема като куртоазия или лицемерие
Същото казва и популярното "Beginer to winner"...но да се върна към темата....
Апела ми в този пост беше просто да бъдем малко по-по в човешка светлина
Нека оставим това, което сме гледали по филмите и да включим малко адекватност в реакциите си!
Не е задължително да видиш, че някой се дави и да чакаш от този някой да сигнализира с международно приетия знак за опасност,нали?! Защото тогава други инстинкти говорят (научно доказано!). Интересно е, как може някой да се справя добре с два сърфа на повече от 10м/с на доволно разстояние от брега и прекрасен оффшорен вятър?!?!
В крайна сметка факт е че точно в тази ситуация ти BUL 117 не спря, не спря и никой друг, въпреки че виках и махах (за какъв срам тук може да става въобще дума?!?!?).
Всъщност весело е да се види как "на чужд гръб и сто тояги са малко" харесвам всички съвети
най-харесвам този да се засече местонахожението на дъската която се движи със завидна скорост към морето и как за 3-5минс тя няма дастично да промени местонаххождението си, примери от минали години на точно този спот има с Пепи (брата на Коко) и бедстващ счупил гик, след връщането на Пепи с нов гик, на засеченото място, йок бедстващ, търсиха го с кост гард и го извадиха посред нощите
Хубави са теоретичните положения, уважавам ги, но в момент в който нито лодката на Оги, нито лодката на Челик сърф скул са в готовност за влизане, неже ли тази на хотелското училище, да се зареже нещо сред морето след 45-50минс борба ми се струва нерационално
И накрая, сигурна съм, че ако това беше ваш материал, отношението щеше да е друго...
Благодаря отново за съветите, виновна съм че очаквах някаква помощ, няма да се повтори! Немислимо ще е за мен да го правя в бъдеще!
@ неприсъствалите с неадекватните включвания тип клюкарщинка- за вас фанфари и овации