22.11.2024 15:51
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: F1  (Прочетена 34598 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

F1
« Отговор #45 -: 26.06.2006 14:27 »

Световният шампион Фернандо Алонсо с Рено спечели четвъртата си поредна победа и общо шеста за сезона във Формула 1 в състезанието за Голямата награда на Канада.

Алонсо увеличи преднината си на върха в генералното класиране на 25 точки. Втори на пистата "Жил Вилньов" край Монреал остана Михаел Шумахер с Ферари, а трети е пилотът на Макларън Кими Райконен.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Юли
Администратор

F1
« Отговор #46 -: 30.06.2006 14:59 »

Уилямс ще запази двамата си пилоти Нико Розберг и Марк Уебър и през следващата година, съобщи техническият директор на тима от Формула 1 Сам Майкъл.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #47 -: 30.06.2006 14:59 »

Класиране при пилотите и конструкторите след състезанието за Гран при на Канада, девети кръг от Формула 1 за сезона.

Пилоти:

1. Фернандо Алонсо (Испания) Рено 84 точки

2. Михаел Шумахер (Германия) Ферари 59

3. Кими Райконен (Финландия) Макларън 39

4. Джанкарло Фисикела (Италия) Рено 37

5. Фелипе Маса (Бразилия) Ферари 28

6. Хуан Пабло Монтоя (Колумбия) Макларън 26

7. Дженсън Бътън (Великобритания) Хонда 16

8. Рубенс Баричело (Бразилия) Хонда 13

9. Ник Хайдфелд (Германия) БМВ Заубер 12

10. Ралф Шумахер (Германия) Тойота 8

11. Дейвид Култард (Великобритания) Ред Бул-Ферари 8

12. Жак Вилньов (Канада) БМВ Заубер 7

13. Марк Уебър (Австралия) Уилямс-Косуърт 6

14. Нико Розберг (Германия) Уилямс-Косуърт 4

15. Ярно Трули (Италия) Тойота 3

16. Кристиан Клиен (Австрия) Редбул-Ферари 1

---

Конструктори:

1. Рено 121 точки

2. Ферари 87

3. Макларън - Мерцедес 65

4. Хонда 29

5. Заубер-БМВ 19

6. Тойота 11

7. Уилямс-Косуърт 10

8. Ред Бул-Ферари 9. /БГНЕС

Юли
Администратор

F1
« Отговор #48 -: 30.06.2006 15:01 »

В навечерието на десетия старта за сезона за Голямата награда на САЩ, Ралф Шумахер заяви:
"Атмосферата в Индианаполис е страхотна", каза германецът. "Никога не съм си мислил, че американците ще ме приемат толкова добре. Но, що се отнася до самата писта, моето мнение е, че не си струва да се състезаваме тук. Такива завои не са подходящи за Формула 1", смята пилотът на Тойота.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #49 -: 06.07.2006 17:10 »

Шефът на Макларън-Мерцедес Рон Денис заяви, че пилотът на "сребърните стрели" Хуан-Пабло Монтоя не е виновен за инцидента на старта на Гран при на САЩ, при който бяха въвлечени цели седем болида. "Гледахме катастрофата на забавен кадър от различни камери и ясно видяхме, че както често се получава при подобен род инциденти, няколко неща се случиха прекалено бързо", каза Денис. "Определено имаше верижна реакция. Това е нормален инцидент и трябва да се приема като такъв", допълни босът на Макларън. Мелето започна, след като Монтоя удари отзад болида на съотборника си в Мaкларън Кими Райконен. Това предизвика верижна катастрофа, в резултат на която колата на Ник Хайдфелд излетя във въздуха. Пилотът на БМВ-Заубер обаче се измъкна невредим от нея. Марк Уебър (Уилямс), Кристиан Клийн (Ред Бул) и Франк Монтани (Супер Агури) отпаднаха от състезанието след инцидента, а Дженсън Бътън успя да се добере до бокса, но малко по-късно също напусна надпреварата. Хуан-Пабло Монтоя обясни катастрофата по следния начин: "Следвах Кими, когато той удари рязко спирачки и аз се блъснах в него. Веднага след това, бях ударен от една от Хондите и не можех нищо повече да направя. Не трябва да обвиняваме никой за тази ситуация, защото нямаше умишлени действия от ничия страна". Това бе трети сблъсък на Монтоя в последните му три състезания.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #50 -: 06.07.2006 17:11 »

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер спечели състезанието за Голямата награда на САЩ, десети кръг от световния шампионат. Втори на пистата "Индианаполис" се нареди съотборникът му във Ферари Фелипе Маса. Това бе първа двойна победа за "черните кончета" през сезона. Шумахер пък записа третия си успех и прекъсна серията от четири поредни победи на Фернандо Алонсо. Третото място в състезанието, в което завършиха едва 9 болида, е за Джанкарло Фисикела, а самият Алонсо остана пети.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #51 -: 06.07.2006 17:11 »

Класиране при пилотите и конструкторите след Гран при на САЩ.

Пилоти:

1. Фернандо Алонсо (Рено) 88 точки

2. Михаел Шумахер (Ферари) 69

3. Джанкарло Физикела (Рено) 43

4. Кими Райконен (Макларън-Мерцедес) 39

5. Фелипе Маса (Ферари) 36

6. Хуан Пабло Монтоя (Макларън-Мерцедес) 26

7. Дженсън Бътън (Хонда) 16

Рубенс Барикело (Хонда) 16

9. Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер) 12

10. Дейвид Култард (Ред Бул) 10

11. Ралф Шумахер (Тойота) 8

Ярно Трули (Тойота) 8

13. Жак ВИлньов (БМВ-Заубер) 7

14. Марк Уебър (Уилямс-Косуърт) 6

15. Нико Розберг (Уилямс-Косуърт) 4

16. Витантонио Луици (Торо Росо) 1

Кристиян Клийн (Ред Бул) 1

---

Конструктори:

1. Рено 131 точки

2. Ферари 105

3. Макларън-Мерцедес 65

4. Хонда 32

5. БМВ-Заубер 19

6. Тойота 16

7. Ред Бул 11

8. Уилямс-Косуърт 10

9. Торо Росо 1. /БГНЕС

Юли
Администратор

F1
« Отговор #52 -: 10.07.2006 10:23 »

Пилотът на Макларън Хуан Пабло Монтоя ще напусне Формула 1 в края на сезона, за да премине в НАСКАР, присъединявайки се отново към екипа на Чип Ганаси. Ганаси обяви изненадващият ход преди днешния старт от НАСКАР на пистата “Чикаголанд” в Илинойс. Монтоя спечели Инди 500 през 2000 година и шампионата КАРТ през 1999, и двата пъти за Ганаси, но досега не е участвал в НАСКАР. 30-годишният колумбиец премина в тима на Уилямс във Формула 1 през 2001 година, а след това подписа договор с Макларън през 2005 г. “Щастлив съм да стана част от най-бързо развиващото се състезание в света”, заяви Монтоя. “Обмислях това от известно време, но нямах ясна перспектива. Познавам се и съм работил с Чип години наред и тази ситуация не може да е по-добра за мен”, каза още той. Монтоя има 137 старта в КАРТ, Индикар и Формула 1, а в тях е бил победител 18 пъти, имал е 26 челни стартови позиции и 60 пъти е финиширал сред първите петима.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #53 -: 12.07.2006 11:45 »

Тимът на Макларън-Мерцедес ще направи рокада в отбора още тази седмица. На мястото на титулярния пилот Хуан Пабло Монтоя на пистата "Маникур" във Франция ще кара досегашният испански тестпилот Педро Де ла Роса.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #54 -: 17.07.2006 17:45 »

Михаел Шумахер спечели състезанието за Голямата награда на Франция, 11-ти кръг от Формула 1 за сезона.

Втори на пистата "Мани кур" остана основният му съперник Фернандо Алонсо (Испания) с Рено. Разликата между двамата в генералното класиране вече е 17 точки. Съотборникът на Шумахер във Ферари Фелипе Маса допълни класирането на подиума. Успехът бе втори пореден за Шумахер след първото му място преди две седмици в САЩ.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #55 -: 31.07.2006 15:52 »

Михаел Шумахер спечели петата си победа за сезона и трета поредна, след като спечели състезанието за Гран При на Германия на пистата "Хокенхайм".

На второ място остана съотборникът му във Ферари Фелипе Маса. Трети се нареди Кими Райконен с Макларън-Мерцедес. Световният шампион Фернандо Алонсо остана пети. След победата на пистата "Хокенхайм" в днешното домашно Гран При на Германия пилотът на Ферари (това бе трета поредна победа за Михаел Шумахер и общо 89-та в кариерата му) съкрати аванса на водача в класирането Фернандо Алонсо, който завърши едва 5-и.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #56 -: 07.08.2006 10:54 »

Дженсън Бътън от Великобритания с Хонда спечели Гран При на Унгария във Формула 1 на пистата Хунгароринг.

Фаворитите за световната титла Фернандо Алонсо от Испания с Рено и Михаел Шумахер от Германия с Ферари отпаднаха.

Втори е Педро де ла Роса от Испания с Макларън, следван от германеца Ник Хайдфелд с БМВ Заубер.

Това е първа победа в кариерата на Дженсън Бътън. Той стартира от 14-та позиция, тъй като беше наказан с 10 места в решетката заради смяна на двигателя, но въпреки това успя да триумфира след отпадането на лидера Кими Райконен от Финландия с Макларън и на Алонсо и Шумахер.

Шумахер се движеше на втора позиция само три обиколки преди финала, но беше с невероятно износени гуми и затова беше изпреварен от Де ла Роса и от Хайдфелд. Обиколка по-късно германският ас получи повреда и отпадна.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #57 -: 07.08.2006 10:59 »

Шест крьга преди финала на един от най-оспорваните шампионати във Формула 1, за първи път в България в продажба се пускат билети за предстоящата Голяма награда на Турция. Супершоуто ще се състои на 27-ми август на пистата Отомотодрум в близост до Истанбул, а ценните пропуски за събитието се предлагат от първата професионалната тикетинг система у нас Ticketstream Bulgaria.

Феновете на високите скорости могат да избират билет за общо 8 ценови категории и 13 сектора, като цената за възрастни в зависимост от заеманото място на пистата варира от 185 до 865 лв, а за деца от 122 до 464 лв. Опцията предлага закупуването на общ билет за свободната тренировка, квалификацията в събота и самото състезание в неделя.

Както е практика за всички състезания от Голямата награда, на предваретелна продажба в момента се предлага закупуване т.нар. Е-vaucher или Електронен ваучер, които впоследствие се заменя с оригинален билет за самата проява. Електронен ваучер може да се закупи както от мрежата с места за продажба на билети Ticketstream, така и онлайн на Интернет адрес www.ticketstream.bg.

В сайта на компанията се обслужват плащания с местни дебитни карти и международни кредитни карти VISA и Master Card. Заменянето на Електронните ваучери с оригиналните билети ще се осъществява от Ticketstream Bulgaria, а схемата за това ще е в унисон със световната практика – оригиналните билети ще могат да се получават от мястото на закупуване след предоставяне на Електронен ваучер или чрез доставка с куриер на посочен от клиента адрес.

Юли
Администратор

F1
« Отговор #58 -: 14.08.2006 12:51 »

До края на световния шампионат във Формула 1 остават още пет изпитания - за Големите награди на Турция (27 август), Италия (10 септември), Китай (1 октомври), Япония (8 октомври) и на Бразилия (22 октомври).

Юли
Администратор

F1
« Отговор #59 -: 12.09.2006 14:34 »

Пилотът на Ферари и 7-кратен световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер спечели Гран при на Италия на пистата “Монца” с перфектна стратегия при влизанията в бокса, изпреварвайки Кими Райконен, който бе завоювал полпозишъна за тази надпревара.

Трети се нареди пилотът на БМВ Роберт Кубица, който се озова доста щастливо на подиума, след като двигателят на Фернандо Алонсо гръмна и пилотът на Рено напусна твърде нелепо състезанието, след като до този момент се бореше със зъби и нокти за колкото се може по-предна позиция. Състезанието започна с чудесен старт за Райконен. Финландецът поведе колоната, а зад него се нареди Шуми, който също тръгна тръгна добре. Алонсо изпревари няколко пилота и се придвижи напред до 6-ата позиция, а Фелипе Маса изпревари Ник Хайдфелд в борбата за четвъртото място. При изпреварването на Хайдфелд Алонсо мина напряко извън пистата и трябваше да бъде наказан. Райконен и Шуми започнаха да дават най-добри времена и се откъснаха от останалите пилоти.

В 15-ата обиколка Райконен влезе в бокса за дозареждане и смяна на гуми и така Шуми излезе начело в подреждането с преднина от около 18 секунди пред Алонсо, който продължаваше да води сериозна битка с Дженсън Бътън за 5-тото място, докато Маса все още не можеше да изпревари поляка Роберт Кубица. И след влизането си в бокса след 17-ата обиколка 7-кратния световен шампион продължи да бъде пред Райконен в класирането за Гран при на Италия. След първото влизане на всички в бокса Шуми оглави колоната пред Райконен и Роберт Кубица от БМВ, докато Алонсо влезе с Фелипе Маса заедно в питстопа и излезе на 9-то място.

Пилотът на Макларън Педро Де Ла Роса пък излетя от пистата и отпадна от състезанието още в 20-ата обиколка. Единствено Барикело, Трули Ралф Шумахер и Фисикела бяха избрали чиста стратегия с едно спиране за смяна на гуми и дозареждане с гориво и влязоха в бокса в 29-ата обиколка на надпреварата. След тяхното влизане Алонсо и Маса се наредиха на по предни позиции, като Ферарито бе 4-то, а Реното зад него, като и двете коли се движеха в пакет. Разликата между Шуми и Райконен варираше между 2 и 3,6 секунди и така нещата си останаха до 38-ата обиколка, когато Райконен влезе първи за втория си бокса, а един тур по-късно и Шуми го направи за много кратко време от 6-7 секунди и излезе отново пред “Айсмен” начело в класирането, увеличавайки дори разликата на 4 секунди.

След влизането в питстопа на Алонсо, Маса и Кибица краен победител се оказа пилотът на Рено, който спечели две позиции и излезе на 3-то място, като 3-те автомобила се наредиха един зад друг с разлика от около 0,5 секунда между всеки от тях, но 10 обиколи преди края двигателят на Фернандо Алонсо не издържа и гръмна. Така водачът във временно класиране в шампионата трябваше да напусне състезанието на “Монца” без да спечели нито точка. По същото това време Фелипе Маса излезе от пистата и в предната му дясна гума се появи дефект и бразилеца трябваше да посети за 3-ти път бокса, без това да е влизало в предварителните планове. От всички тези събития най-щастлив се оказа пилотът на БМВ поляка Роберт Кубица, който си върна 3-та позиция, на която беше преди вторите спирания, а Маса изостана в зоната извън точките на 9-то място след Ник Хайдфелд. Така борбата до края на състезанието за тази една точка между германеца и бразилеца бе ожесточена, но класирането не бе променено. Михаел Шумахер финишира като победител на Гран при на Италия на пистата “Монца” със 7 секунди преднина пред бъдещия пилот на Ферари Кими Райконен, който спечели 8 точки за Макларън Мерцедес, а трети остана Роберт Кубица с БМВ. Стратегията с едно спиране в бокса донесе 4-ата позиция за Реното на Джанкарло Фисикела. Така след Гран при на Италия Шуми изостава само с 2 точки от Алонсо във временното класиране 3 състезания преди края на шампионата.

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: