Jul
Полъх
Публикации: 14
|
|
« -: 15.02.2013 17:47 » |
|
Здравейте,
дали е разрешено да си оставиш караваната на острова? Ще ме пуснат ли да излезна от Турция ако си оставя караваната на острова? Идеята е да я закарам в началото на сезона и да си я прибера в края за да не я тегля всеки път от София. Предполагам, че трябва да се оформи като временен внос, но нямам представа как става това.
|
|
|
|
77 kg., RRD X-Fire 115 l, Naish SP128, Loft Advance 4.5, Gaastra Pilot 5.5, Gaastra Swift 6.5, Gaastra Vapor 8.2
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #1 -: 15.02.2013 17:54 » |
|
Не можеш да оставиш каравана в Турция.На границата ти я записват в паспорта и не можеш да си тръгнеш без нея.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271
www.vpsnowboards.com
|
|
« Отговор #2 -: 15.02.2013 19:00 » |
|
По същия начин се питам аз, ако отида с моята кола до Истанбул и от там искам да летя за извън Турция с двупосочен билет - дали ще ми позволят?
|
|
|
|
|
|
|
Vancho laifa
|
|
« Отговор #3 -: 15.02.2013 19:44 » |
|
Мисля че дали е кола или каравана - няма да стане. Щом в паспорта ти е записан номера на файла от граничната митница с какво си влязъл, със същото МПС или каравана трябва да излезеш независимо от която и да е митница. В противен случай митничарите по подразбиране те таксуват че си продал в Турция колата или караваната с която си влязъл. Трябва да представиш документ за продажба и платено мито (в момента мисля че митото е 200%) така че никой турчин не желае да си купува кола от чужбина.
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
windprayer
Вятърничав
www.vpsnowboards.com
|
|
« Отговор #4 -: 15.02.2013 20:13 » |
|
Ами и аз имах такива подозрения, в следствие на които си купих билет за рейса - да ми е чиста работата Мерси за включването все пак
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #5 -: 15.02.2013 20:37 » |
|
А какво ще стане, ако се закара с платформа? Не е превозно средство и едва ли ще го запишат някъде
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #6 -: 15.02.2013 22:08 » |
|
Е как да не е превозно средство.Независимо дали влиза на ход или на платформа или теглейки го,то си е превозно средсво та даже е произведено върху платформа.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
spear
Полъх
Публикации: 8
|
|
« Отговор #7 -: 18.02.2013 00:15 » |
|
По същия начин се питам аз, ако отида с моята кола до Истанбул и от там искам да летя за извън Турция с двупосочен билет - дали ще ми позволят? Няма проблем позволено е. Много българи летят от Истанбул към Азия и си оставят колите на паркинга на летището. За караваната обаче не знам как стои въпроса, но си мисля че ак кажеш, че е в сервиз няма да има проблем. Питай в кемпер форума най-добре: http://wzemi.com/kemper-club/forum
|
|
|
|
|
|
|
windprayer
Вятърничав
www.vpsnowboards.com
|
|
« Отговор #8 -: 18.02.2013 11:14 » |
|
И на мен ми се струваше нелогично да не може това да се случи, но тъй като нямах 100%ова информация, а и в крайна сметка ще ми излезне по-скъпо, като съм сам, реших да пътувам с рейса. Следващия път ще пробвам с колата
|
|
|
|
|
|
|
Shaman
Полъх
Публикации: 10
|
|
« Отговор #9 -: 26.04.2013 18:17 » |
|
Може да се остави колата но на специален митнически паркинг, който се намира някъде си. Проблема е с работното му време и събота и неделя. От там трябва да ти издадат документ, който да покажеш на митничарите на летището. Те пък може да се заядат и да направят проблем, ако не си им симпатичен. Така че, си остави достатъчно време за ходене насам натам. Поне така беше преди няколко години.
|
|
|
|
|
|
|
|