Bamze
|
|
« -: 29.04.2013 19:12 » |
|
Здравейте, искам да ви попитам къде в София има магазин за Къпинг оборудване, имам предвид брадви, ножове, столове, и като отида да мога да се оборудвам
|
|
|
|
К2 Turbo Dreamer 167 Wide Union SL Binding K2 T1 Boots Only God Can Judge Me!
|
|
|
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247
|
|
« Отговор #1 -: 29.04.2013 22:45 » |
|
Здравей, Bamze. Не знам какво точно търсиш. Провери първо по големите вериги /Практикер, Кауфланд, Метро../, понякога има и свестни неща. Онзи ден влезнах в един магазин на ул "Шипка", от университета надолу, 300 метра от ляво, има доста неща. Също и на пазара на стадиона в събота и неделя, само че трябва да разпитваш, много неща се намират там. Виж и тук http://redrockbg.com/. Успех в търсенето. Поне два-три пъти в годината, лятото ходя на яз. Голям Беглик в Родопите, там е невероятно, но и трябва да си подготвен. Задължително добра палатка( мойте и двете са от Практикер от преди 5,6 год., евтини, ама доста сполучливо направени), неупренови рогозки, надуваем дюшек/надежден/ и сериозен спален чувал. Него винаги можеш да разкопчаеш и се отвиеш. Топли дрехи си трябват. Помисли си и за вода, за пиене , миене. Внимавай с храната, яж това, което първо ще се развали. Някой препарат срещу гадинки никога не е излишен. Препоръчвам ти и фенерче - челник, много е удобно. Та помисли за такива по- важни неща. Пък в къщи сигурно имаш добър нож и брадвенце.. И незабравяй да вземеш торби за боклука!!!! Поздрави и успех.javascript:void(0);
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
mkdimitrov
Полъх
Публикации: 93
|
|
« Отговор #2 -: 29.04.2013 23:24 » |
|
В "Стената" има доста неща,ама са малко скъпи. Алтернативи има много, като започнеш от продавалника. Моя челник е от магазин за левче,работи очудващо добре. В практикер (и моята палатка е от там)и други подобни вериги има почти всичко необходимо (палатки,брадви ,надуваеми дюшеци, газови пособия) само дето са малко китайчета и не можеш да им вярваш на 100%. Иначе работят. Само лек съвет по за палатката: на острова ,на прогноза евтините палатки не изкарват много. Успех!
|
|
|
|
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #3 -: 30.04.2013 00:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odin
|
|
« Отговор #4 -: 30.04.2013 10:23 » |
|
Ако оборудването не ти е спешно, изчакай да отовори Декатлона на околовръстното преди Икеа. Там ще си намериш всичко
|
|
|
|
RRD Z-ride 133, GunSails Nexus 6,6 GunSails Future, 5,5 GunSails Cannonbal 7,5
|
|
|
free
Духовит
Публикации: 102
|
|
« Отговор #5 -: 30.04.2013 10:26 » |
|
Има много качествени неща на добри цени тук: http://www.tashev.bg/shop/manufacturer_view.php?manufacturer=2Вносители на британската фирма Vango са магазин Еxtreme sport- предполагам си виждал техни рекламни платна по всички хижи из цяла България Компетентни са, ще те посъветват, дори и да няма нещо, което си харесал на сайта на vango ili tashev ще ти го доставят бързо. http://www.extreme-bg.com/Сайта им не е много подреден, самия магазин също е много малък, но задължително разгледай какво предлагат на сайта си tashev/vango. Имат много качествени неща и определено на по-добри цени от магазин Стената. Имам много неща от двете марки и няма нещо, от което да не съм доволен. Съжалявам, че ще вляза в спор с mihalit но не прави компромис поне с палатка и чувал от метро, практикер, джъмбо и подобни магазини- купи си от тях дреболии като масички, столчета, чадърчета, но не и екипировка на която ще разчиташ да те пазят от студ, дъжд и т.н. Там няма как да получиш и компетентен съвет, нито пък има избор. Успех
|
|
|
|
|
|
|
topa
Полъх
Публикации: 60
|
|
« Отговор #6 -: 30.04.2013 12:26 » |
|
Поддържам мнението за никакви компромиси с оборудване, що се касае за живот на открито. После излиза и по-скъпо и по- неприятно. При Гошо Ташев ще намериш необходимите и качествени неща! Гарантирам! Успех!
|
|
|
|
Loft Switch Blade 7.8/Loft Switch Blade 7,3/Loft Oxigen 7.8/Loft Oxigen 7.3/, Loft Oxigen 6,8/ Loft Oxigen 6,3/Loft Oxigen5,8/ Loft Lip Wawe 6,2/Loft Waweskape 5,2 Exoset Xmоve 138l. Exoset Xmоve 119l.
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #7 -: 30.04.2013 14:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #8 -: 30.04.2013 15:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #9 -: 30.04.2013 15:59 » |
|
Само хубави неща, но много зависи за какво искаш да я ползваш. Аз имам същата, но 350, т.е. за 3-4 човека и съответно е по-лека- малко над 5кг. Палатаката пази от дъжд и влага чудесно- проверено; за 10 мин. няма да успееш да я разпънеш- също проверено или поне аз неуспявам за това време. Има всичко необходимо- добър воден стълб, лепени шевове, двуслойна, проветрението е ок, в предверието си навирам дори оборудването за сърф (дъската стърчи естествено, но пак е на сигурно място заедно с останалия багаж). Рейките не са алуминиеви- това е недостатък, но винаги можеш да си купиш нова рейка, ако вятъра ти накриви или счупи някоя- купи си една резерва (алуминиевите рейки оскъпяват доста). Това че е висока ти позволява в средната част да се моташ приведен, вместо да си на колене, което също е удобно. Тази е черна, ако има избор от цветове вземи различно от черно- много ще се напича, а лятото това е основния проблем с палатките. Тежка е- имай го предвид- не можеш да я влачиш на преход в планината. За планина ти трябва друга. Тази е за удобен и по-дълъг престой с много багаж и близо до колата
|
|
|
|
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #10 -: 30.04.2013 18:13 » |
|
Може ли да ми препоръчаш някоя за планината, въпреки че съм здрав предполагам че ще се справя с нея, преди време носих мойта приятелка от хижа Рилси езера до Бъбрека , но незнам. Ще поразгледам но 4 местните са горе долу тази тежест
|
|
|
|
|
|
|
Mury
Полъх
Публикации: 24
|
|
« Отговор #11 -: 30.04.2013 20:04 » |
|
http://www.campingrocks.bg/ виж тук,много готин сайт с качествени неща!
|
|
|
|
Sails: 5.9 Loft O2 Board: BiC Techno 152 Еxocet SCross 130
Warning:Do not try this sport unless you are ready to change your life
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #12 -: 30.04.2013 20:45 » |
|
Сега ще го вуидя
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #13 -: 01.05.2013 10:01 » |
|
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=790Триместни палатки - Палатка VANGO Banshee 300 Ето една добра палатка за планина за сравнение- 2,6кг (не 8 ). алуминиеви рейки, висок воден стълб, няма да се вее и плющи от силен вятър, заради формата, височината и укрепването; два входа и цената е добра. Прецени си наистина за какво и колко ще я ползваш- същото е като със сърфа и ските- по едно не стига и не покрива всички условия Търси задължително с 2 входа- иначе ще се опечете и ще ставате мнооооого рано ; мин. 2000мм воден стълб на палатката, 10000мм на дъното, да не е черна и до 5кг.макс(ама наистина макс- колкото и да си здрав, ще носиш и раница, а само празна раница си е над килограм и едва ли ще я носиш празна; теглото на палатка за преход трябва да е не повече от 1кг на човекомясто и да се сгъва и разгъва бързо). Спокойно можеш да зарежеш всичко казано до тук и гледай компанията да е наред- това е най-важното при палатките
|
|
|
|
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #14 -: 01.05.2013 11:54 » |
|
Мерси Горе-долу и Аз на тази се спрях
|
|
|
|
|
|
|
|