Я и аз да разкажа
Естетвено не се разминахме без приключения
Първо като тръгнахме от тук валеше като из ведро и така през целия път до острова. Съответно пътя който е след Пловдив и затворен защото някакъв мост при Поповица е под вода. Стигнахме до границата с малко закъснение, но минахме нашата митнца за 15 минути. До тук с хубавото
До като чакахме на канала в Турция да минат 5 коли за час и половина някакъв със зимна шапка и вид на авганистански бунтовник ни отваря задната врата и взе да пипа гикчето на Съни
Леле какво му се случи тогава..........Съни само дето не излезе да го бие (просто вратата и беше близо до сграда). Като взе да му вика
и той само безпомощно смутолеви нещо на турски и избяга. После като набра смелост пак си навря главата в колата и тамън Съни да го почне пак, промълви на английски "имате ли нещо за деклариране....някаква електроника?" а аз щях да падна от смях направо ме заболя корема. Съни се поуспокои като разбра, че е митничар и спря да го бие
обаче той се засегна и не ни взе (само нашите) документите. Добре, че работеше още едно гише та там се разминахме без бой
До Кабатепе се опитахме да наваксаме изгубеното време като се надявахме поне в събота да има по-ранен ферибот, но за съжаление нямаше. Ферибота тръгна точно в 11 когато вълните са най-големи
Пътуването беше меко казано ужасно. Бяхме първа кола и от морето ни делеше само платформата по която се качват колите. Според мен тя е около три метра и въпреки всичко по-големите вълни я прехвърляха и заливаха цялата кола
. И снимки ще има
Какво тряскане, думкане и какви стонове издаваше ферибота направо не мога да опиша. Накрая след два часа и половина борба за оцеляване стигнахме
ЗЕМЯ От там на бегом до WaveSpot-a бързо ригване и айде във водата.
Влезнах с 5, но или от пътя или от друскането, но нямах сили и ми беше трудно да го удържам. Поборих се около час и половина и вятъра спадна (за съжаление и силите ми
).
На другия ден беше за шестици и се редувахме със Съни, тя с красивата петица със златни ивици а аз с кайта да видя дали не съм го забравил. Това беше бойното кръщение на Съни на WaveSpot-a, справи се много добре и се чуваше чак при Шен когато успя да направи първия си поворот на тези условия.
Времето беше хубаво, температурите добри, WaveSpot-a си е на мястото а при Шен се разширява пътя до новия хотел и съвсем скоро ще стане готов.
Изпразнихме и трите заведения в които имаше сутляш, но обещаха за другия път да са по-добре подготвени.