21.11.2024 15:24
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Въпрос???  (Прочетена 2813 пъти)
mistral
Повей

Публикации: 1

« -: 09.04.2006 14:50 »

Първо задравейте ! Smile  

Аз съм новак ,обаче съм много запален по уиндсърфа и до сега се учех и карах с на старото екипировка на баща ми ,но тя здаде багажа, а искам да си закупя по-нова....само че не разполагам с много средства и съм ориентирал към нещо на няколко сезона,но проблема ми е че си нямам никаква представа какво да бъде то и откуде мога да сиго набавя и разбира се за колко пари  Confused ??? ....
около 75 кила съм ,190см висок

Мерси предварително...
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #1 -: 11.04.2006 10:43 »

Аз също съм новобранец( 2 сезона), така че приеми следващото не като съвет, а като споделяне на опит.

Аз започнах с freeride дъска 130 л. Попадна ми съвсем случайно и я харесах по-скоро на цвят, отколкото по някакви други показатели. Сега вече смятам че това е било попадение в десятката. Препоръчвам ти горещо да започнеш с такава дъска. Без да е много екстремна, ще ти позволи бърз напредък при сравнително комфортни условия.

За условията в българия бих ти препоръчал 2 платна - около 8-8.5 квадрата и около 6 квадрата. тези две платна с малко повече изобретателност можеш да караш с една мачта( 460/490) и един гик и ще покрият 80% от ветровите условия у нас. Ако не можеш да си позволиш 2 платна, вземи едно около 7,5 - 8,5 квадрата.
Всичките необходими неща можеш да си набавиш 2ра ръка при добро качество. Не е необходимо да се ръсиш сега. След една година сам ще решиш какво ти трябва и ще можеш да продадеш изброеното с поносима загуба на пари.

Знам, че някои от тези препоръки ще предизвикат съпротивата на напреднали сърфисти, предпочитащи по-леко оборудване, но от моя опит мисля че за начало е важно да си колкото се може повече на вода и да навърташ "моточасове".
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #2 -: 11.04.2006 14:03 »

Добре дошъл сред нас mistral!
Подкрепям на 100% това което Jimmy ти е написал. Единственото доуточнение е, че бих препоръчал платното да е съобразено с това къде смяташ да караш. Ако ще караш само на морето мисля, че 8.5 няма да ти е достатъчно за постоянния вятър който духа там (просто Jimmy е доста по-лек Wink ).
Ако имаш свободно време мини през магазина и поговори със Съни, ще разбере как и къде караш, ще ти покаже какво оборудване има в магазина и ще може да ти препоръча най-доброто за теб.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Anonymous
Гост
« Отговор #3 -: 13.04.2006 00:47 »

Мерси много за полезната информация Very Happy
Аз общо взето ще карам най-вече на къмпинга,който ходя през лятото,Смокиня предполагам,че го знаете Smile ,но си мислех да пробвам и на язовир Огняново,защото имам на близо вила и ми е лесно да ходя от петъка още.Най-добре се пак да мина през магазина ,за да се консултирам за платно и дъска... Smile
Anonymous
Гост
« Отговор #4 -: 13.04.2006 13:25 »

Цитат на: "Anonymous"
Мерси много за полезната информация Very Happy
Аз общо взето ще карам най-вече на къмпинга,който ходя през лятото,Смокиня предполагам,че го знаете Smile ,но си мислех да пробвам и на язовир Огняново,защото имам на близо вила и ми е лесно да ходя от петъка още.Най-добре се пак да мина през магазина ,за да се консултирам за платно и дъска... Smile

Ами щом си близо до Огняново, пиши как е там сега - язовирчето е добро при вятър от Запад (както днес например)
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: