Уважаеми, и драги ми, уиндсърф лудетини. Захващам се с начинанието да се изгради метеостанция на острова, плажът Айдънчик или с други думи казано - "На паркета" За целта вече съм намерила метео станция, работя по въпроса за намирането на подходяща уеб камера и въобще нещата са задвижени, планирам да сме готови възможно най-скоро. Понеже идеята е информацията от метеостанцията и уеб камерата да се използва/т от всички ни безплатно впоследствие (както е на Дъбник), реших че е добре да се събере първоначална инвестиция, която да покрие закупуването на метеостанция, уеб камера, компютър, програмиране и монтаж. Всеки може да се включи с каквато сума намери за добре и според възможностите. За целта ще предоставя банкова сметка за набиране на средствата на който поиска (на лична бележка). Сигурна съм, че с усилията на всички ни, нещата ще се случат. Ще ви държа в течение на събитията (предполагаемо в картики). Благодаря предварително
Допънителни уточнения:
1. Проведени са консултации с Цецко (отговорен за Дъбнишкото бижу) и той ще участва в монтаж, консултация, предоставянето на компютър... Човекът е с опит, който не бих се осмелила да пренебрегна... Цецко, гледай какви четки само,а?!?!?
2. Мястото на монтаж засега предвиждам/е да е отгоре на хангара на училището на Илджан. Защото това ни дава съгласие за монтаж, както и място в близост на което да позиционираме компютър за приемане на данните, а също и интернет
3. Съгласна съм, че има други места на спота, където видимостта е предполагаемо по-добра, но самата станция и уебкамера, са едната част от занятието, за другата трябва съгласие за поставянето на постоянно действащ компютър, както и възможност за достъп по текуща поддръжка
4. Перимеръта на уебкамерите е доста широкоъгълен, та мисля, видимост ще има дори и да е на това място позиционирана...
Това е засега, мисля дори, че това начинание закъсня, трябваше да го има long time ago
Ето това е животното, изпитано деяни и носи "на бой"
Има монтирани същите на две места на Витоша (Офелиите и Ветровала):
http://www.lacrossetechnology.com.au/shop2/product_info.php?products_id=93&osCsid=httmnkkqkvd