21.11.2024 15:55
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Вярна ли е формулата?  (Прочетена 60631 пъти)
roadster
Полъх
*
Публикации: 69

« Отговор #60 -: 25.02.2014 21:28 »

Тези карат само на ръце(без да са закачени за гика), готови всеки момент да захвърлят всичко за да не се пребият като "кучета". В това няма никакво удоволствие според мен.

Patrik Slalom 130 / Tabou Manta Pro 100 L  / RRD X-Fire 90L / Naish Hybrid Freewave 85 L / Naish wave 69L
8.6 RRD X-Wing / 7.0 RRD Firewing MK5/ 5.7 GA Phantom / 5.0 Naish All Terrain /4.0 RRD The Four
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #61 -: 25.02.2014 21:43 »

Точно! Между 17 и 20м/с има сериозна разлика, а до 30 въобще не ми се коментира! Та тоя младеж дори не разграничава какво е 20м/с и какво 30м/с вятър. Това са ЧУДОВИЩНИ разлики и коренно различни условия във водата!!!!
За слаломно каране, с някоя около 100лит. рейсова "пила" на гладка вода, по-бих бил резервиран за тези невероятни стойности. Ама чак пък за 220 литра.... на 30! метра в СЕКУНДА??????
Това е против всякакви закони на физиката, бе !!!!
То не може вероятно ЛЕГНАЛ върху дъската да се задържиш на тази площ, при тази сила....
10 те квадрата платно, ригнати на 5.20 мачта и 3 метра буум на гика, изобщо не ги вкарвам в тази калкулация!
И въобще повече не смятам да съм търпелив или отстъпчив към очевадни тъпотии. Нулева толерантност към простотията, че да почнем да дърпаме напред в тая страна някога!
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #62 -: 26.02.2014 01:32 »

@nikyzlatanov, какво реши :D  firefly, emo, vandal - към кого да се обърне Ники на място във Варна за съвет...

Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #63 -: 26.02.2014 02:45 »

30 m/s = 108 km/h, т.е. redbullstormchase.com
20 m/s = 72 km/h Smile

Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #64 -: 26.02.2014 10:20 »

Ле-лее, много тестостерон се изля в тая тема. Фана ме страх да не ме забремените на дърти години.
Идеята ми беше, че като си новобранец ( май сте позабравили ) де са 9 м/с, там и 30. Все пиеш много вода.
Аз още си спомням Огняново - духат едни 30 м/с, аз не мога да се кача на дъската с 5.8 м2, а Ицо и Жоро въртят около мене с формулите.
После се оказа, че не били компютри, а компоти. Ветромера ми бил куц и показвал ланшната цена на спанака.
Тая година пък ветромера ми беше ОК, ама бая вода изпих на Тарифа на 10-12 м/с.
Все забравяме, че уменията в нашия спорт нямат никаква практическа стойност. Не можеш да нацепиш дърва, да изчистиш кенефа  или да оправиш ауспуха с гик.
Единствената цел на заниманието ни - усещане за свобода , кеф и чист адреналин.
Та затова исках да поолабите новобранеца. Има време да се научи , че никога не е късно да пиеш вода - и на 5м/с, и на 30.

Емо, простотия се бори со кютек и малко усмивка. Тука нема начин за кютек, та реших да се усмихнем.
За да поохлабиме, вместо вазелин ви предлагам един клип за върховното удоволствие - да се юркаш с приятели.

http://www.youtube.com/watch?v=PkMKzoMboZ0

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #65 -: 26.02.2014 10:21 »

Еййй...тук било много весело бре...за малко да изпусна  :D
* lukcheto тича за пуканки

PS аз мо'ем да ка'ем за какво е усещането при пориви със сила 27м/с с 3.7м2. с мефистофески мисли "що не си купих 3м2"  :D Фигурата се казва "преместен от т.А до т.Б" барабар с рига над водата oops Демек съм от тея дето не могат да карат чаршафи  :D

PS 2 Джиме, вундаба  :D На поста ти ще има да се смея още дълго  :D Ще изровя клипче Предно със слаломен материал Smile

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #66 -: 26.02.2014 10:48 »

:D :D :D
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #67 -: 26.02.2014 11:08 »

"3 метра буум на гика"  Boom не е ли английската дума за гик? hmmmm

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #68 -: 26.02.2014 11:32 »

.....
Единствената цел на заниманието ни - усещане за свобода , кеф и чист адреналин.
.....

Джими, имаш една бира от мен ....  \0//  \0//  \0// Казал си го точно - за това живеем и си прав, че най-приятно е "да се юркаш с приятели"!  OK

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #69 -: 26.02.2014 12:32 »

Джимара, и да ти се иска, все още имам богат избор къде да си изразходвам тестостерона! Няма скоро да опра до теб, споко!  :D
Изцяло съм съгласен да сме по-лабави към новобранците, то не че ние сме страшни Про-та, ама да пита като нещо има съмнения, не да обижда!
"Вие с малкия, материал не можете да карате, само се правите на силни ветрове, аз карам комфортно на 15м/с с 220 литра и 10м2, питах един който карал на 20-30метра(все едно са домати)...." и т.н.
Чакай, бе Онкоолу и ние верно бая солена вода сме изпили по всЕкви гоьлове и с всякакво оборудване, по-скромно да е*а...
ОК, караш "тежко оборудване", да трудно е, да иска се много техника, ама по-лекинко с изхвърляниците, а и с обидите....
На това се ядосах.
Odin, благодаря ти, че ме просветляваш на английски, приятелю. Да, boom дословно e гик. Механична грешка, имах в предвид това, което пише, като цифри обикновено на платната за необходимото удължение на гика!
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #70 -: 26.02.2014 12:45 »

Това с "boom-a" и дължината на мене ми е лесно.
Понеже вече недовиждам, като погледна назад и си виждам края на гика, значи съм на слаломно оборудване.
Ако не го виждам - мамка му, пак съм се качил на формулата по грешка.
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #71 -: 26.02.2014 13:25 »

:D хахахахааха...Ставаш още, момче!
Mihailov_mladshi
Полъх
*
Публикации: 58

Колкото повече , толкова повече !!!!!!!

« Отговор #72 -: 26.02.2014 15:23 »

Грешката е моя скороста на вятъра е била 23 м/с и като сте толкова отворени всички , нека тази година се видим на републиканското по формула и фънборд в бургас , а също така ако толкова сте можещи елате и на рийсборда в поморие там може да си покажете уменията на практика не на думи  Yeee

Naish SP Slalom 135l ,
BIC Techno 135l ,
Mistral 90l
Neilpryde V6 8.5  ,
Gaastra Vapor 8.6 ,
NP RS:Racing 7.8 ,
Gun Sail Freerace 6.5 .....
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #73 -: 26.02.2014 16:06 »

Абе да не сте се объркали нещо да не става въпрос не за скорост 30м/с, а за разстояние 30м, защото на тоя вятър с това оборудване повече от 30м не вярвам  Yes Yes Yes Yes

П.С. Пък и в подписа на колегата не виждам 220л дъска и 9.5 платно
П.С2 Оставете 166 вече се звъни на 112  :D
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #74 -: 26.02.2014 16:57 »

Такаам...Младши, понеже не спираш с глупостите и щото сме "много отворени", ти пускам едно клипче да ВИДИШ Черно море от миналата есен на среден вятър около 13- 15м/с.
Не искам и да знам на състезанието по Формули и рейсборд, как ще карате на 23 м/с...  ski
Но ако е толкова, аз със сигурност ще дойда да ви погледам! \0//
Поздрави, нека силата бъде с теб!

http://vimeo.com/83451641
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: