И аз се оглеждам за автобокс, но пусто заради размерите избора е доста ограничен. Спрял съм се на няколко възможни варианта, но разлиакта от към цени и обем не е малка:
1. Neumann While Daddy /цена около 420лв./ - Външен размер около 220/60/37 - много ми е любопитно какво събира, виждал съм сърфисти с такава кутия, ако може да споделят ще е добре
Минус е, че според думите на продавачи, бързо си променят цвета от слънцето и стават грознички.
2. Hakr Magic Line 350 /цена около 380лв./ - Външен размер около 220/60/38 - също се питам какво събира, виждал съм такава пак на едно момче на острова края на лятото. Минус според продавачите е, че пластмастата е тъничка и са по-крехки.
3. Kamei Corvara 310 /цена около 600-650лв./ - Външни размери 220/60/37 - пробвах една такава, събрах 4ри платна /4.5;5.2;6.0;7.5/ един ГИК и една мачта 4рка /7.5-цата едвам влиза/. Общо взето с това се напълни кутията и трудно може да влезе още нещо - макс със зор едно платно /не голямо/ и един гик
4. Thule Pacific 700 /цена 740лв./ - Външен размер около 235/70/40 - моят фаворит, изглежда доста голяма, не съм я пробвал, но би трябвало да може да влизат и някои 4,30 ки. Минус освен дооооооооста високата цена е и това, че иска широки греди за да има място и за дъски.
5. Thule Pacific 500 /цена около 550лв./ - Външен размер около 225/55/38
6. иии много варианти от едни немски surfline box /не съм сигурен за цените, но май са от 1000 нагоре/, които са огромни и имат опция да вкараш и дъска вътре или някои модели да се върже отгоре, но цените са яки, а и според мен е минус, че зиамта няма смисъл да се разкарва такъв огроме сандък отгоре /размери около 265-285/80-90/40-50
Това е моят "опит" с кутиите и аз още се чудя, гледам, избирам....., така че и събирам мнения и впечетления
Темата е интересна!