21.11.2024 16:41
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Гинчо - Португалия  (Прочетена 2694 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« -: 16.05.2014 00:40 »

някой да е карал на Пениш или Гинчо и изобщо около лисабон в Португалия?

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #1 -: 11.03.2015 22:16 »

Тъй като никой не иска да сподели, а и ми остава малко време напоследък. реших да си отговоря сам  Hmm

Гинчо се намира на 20тина минути с кола от Лисабон, в северния край на Кашкаиш - според мен гъзарите от Лисабон живеят там.
Плажа е лесно достъпен, бял чист пясък, тук таме по някоя скала. Има магазини, ресторанти и хотели в южната част на плажа, също къмпинг на 10 минути пеша. Има 3-4 училища за хавайски сърф. Материал може да се наеме от гинчо сърф фактори, нямам представа къде е, но имат интернет страница от където да се изрови инфо.
Доколкото знам там са провеждали PWA, а за хавайка редовно си правят състезания.
Работи с всякакво вълнение в атлантика, така че внаги има вълна. Или почти винаги. А се случва вълните да са повече от мачта високи.

Вятъра е термика, доста силна, идващ он, сайд оншор, идваш от дясно. Като раздуха се кара с 3,7. Усилва по обед или след това.
Спота е както за скокове, така и за райд, но излизането през прибоя не е много лесно, а ако вълните са големи си е направо страшно. Определено е за ветроходци с опит.
Карат и кайтове и  уиндсъррф.

Аз лично така и не съм карал уиндсърф там, но за това пък ходих да карам хавайка няколко пъти и  ги гледах да карат. Веднъж, освен сърф дъската си помъкнах и куатрото и платната, то пък се появиха некви облаци и не раздуха.
Мой познат живее в кашкаиш и кара редовно там.

Има течение дърпащо към открития океан от прилив към отлив.

Докато пиша тук се сещам за един филм и си напомням да го изтегля. Казва се Beyond sight. Разказва се за бразилски сърфист, който е сляп. Миналото лято го засякох на гинчо, правеха промоция на филма, пича бе там и кара сърф. Гледах го от брега. С него бяха още 3ма човека. Единия бе подводен фотограф, а другите 2ма бяха там да му казват кога и накъде да гребе. Предполагам, тъй като от брега ми бе трудно да ги чуя за какво си говорят. Но пича се мяташе на сериозни вълни. А може и младежите да не са му казали колко са големи...  Yes

Лятото може да е доста натоварено с хора по плажа, във водата и на паркингите. Има платен паркинг в южната част на плажа (от където и уинддсърфистите излизат във водата - долния край, не от паркинга) Там винаги има място за паркиране, където е хотела е трудно...
Оперират крадци по паркингите (паркинги или паркинзи...незнам в час по български не бях много внимателен) И това не само там, но в цяла португалия. За 4 месеца в португалия срещнах няколко човека, чиито коли бяха отворени и ценности изчезнали.

Извън бордов двигател 100 конски сили тежи има няма 200 кила. Една сутрин си бе развил болтовете, изгризал кабелите и си бе тръгнал без да каже сбогом. Може да ни е бил обиден за нещо.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #2 -: 11.03.2015 22:23 »

Португалия винаги е била за мен интересна дестинация във всяко отношение. Дано да имаме възможност да отидем скоро.  Vandal ще са ни доста полезни тези описания които пускаш. Много се възхитих на слепия човек, за който говориш. Мисля, че и доста зрящи хора не биха се престрашили в такива условия, та браво на човека \0// \0// \0// Много лошо за кражбите, ама много се смях на това за двигателя Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: