04.12.2024 21:59
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Уейкборд - натоварване  (Прочетена 3765 пъти)
breeze
Полъх
*
Публикации: 6

« -: 27.08.2014 08:34 »

Не съм пробвала уейк досега, но имам желание за уейк влек. Притеснява ме колко голямо е натоварването. Също и кои части на тялото най-вече се натоварват, предполагам при поворотите повече.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 27.08.2014 18:49 »

Най-много с натоварват предмишниците, а в началото задният крак и кръста.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #2 -: 28.08.2014 09:29 »

Голямо е натоварването. На всички части на тялото. На другия ден след возенето на влека открих милиони нови мускулчета по тялото си. Болеше. Много.
Последната неделя, която мина ходих за сефте и аз да карам уейк. От голям мерак реших да карам цял ден, затова си избрах Неделя. Тук беше първата ми грешка. Не бях питал дали има натоварване и се хвърлих, защото съм смелчага. Карах целия ден от 11 до 18ч. Явно от адреналина не усещах натоварването. За последната сесия не останах, вече нямах сили. Оказах се доста кекав. Болката следващите два дни ми напомняше за влека при всяко мръдване на тялото. Днес е Четвъртък и мога да кажа, че нямам мускулни болежки, но сухожилията още са ми опънати и имам дискомфортно усещане.
Съвета ми е да не прекаляваш.
P.S.:дано си спомня какво съм написал тук дригия път като ми се повози на уейк

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
breeze
Полъх
*
Публикации: 6

« Отговор #3 -: 28.08.2014 22:30 »

Аз по принцип подхождам доста предпазливо, винаги искам да съм запозната максимално, затова и попитах (имах някои съмнения).
Благодаря за отговорите Drinks
Marin Dimov
Полъх
*
Публикации: 22

« Отговор #4 -: 31.08.2014 23:21 »

Има си сериозно натоварване, основно в краката и ръцете....задължително след края на карането една студена бира с аспирин, на следващия ден ще си като нов и готов пак за подвизи. Аз това го пропуснах първия път и 3 дена бях скован от мускулна треска  :#@:
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: