01.11.2024 06:33
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Избор на стартово оборудване  (Прочетена 4381 пъти)
Theram
Полъх
*
Публикации: 7

« -: 30.03.2015 16:53 »

Здравейте

От много години харесвам спорта и реших това лято да се пробвам най-после и аз. Смятам да се запиша на курс тук във Варна в началото на лятото, но искам да имам и собствено оборудване. Някои можели да ме посъветва за избор на дъска, платно и тн. Имам малак опит от преди много години с едно много старо оборудване и смея да кажа че не постигнах никакъв успех без някои да ми обясни основни положения. Висок съм 180 см. и тежа около 90кг., към момента на писане на този пост гледам дъска на F2 с обем 143л.

Благодаря предварително Smile
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #1 -: 30.03.2015 17:29 »

ако ти е първо качване на уиндсърф  - 143 литра ще ти е малка.

към твоите 90 кила добави между 80-100 литра. Т.е. дъска 170 литра и нагоре... За платно...лятото във варна и твоите килограми и 6ца няма да ти е голямо.

Иди при Никито в Аспарухово - изкарай с него няколко урока, после може би само си наемай оборудване. Ако напредваш бързо, може да не ти е нужна толкова голяма дъска към края на лятото.
А ако все пак много държиш да си купиш твое оборудване...изкарай няколко часа на водата, пробвай различни дъски където вземаш уроците, може би сам ще си отговориш на въпроса след това Smile

Успех!

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Theram
Полъх
*

« Отговор #2 -: 30.03.2015 17:44 »

Благодаря за бързия отговор.
Точно на плажа на Аспарухово смятам да отида за уроци, от малак съм фен на спорта и определено искам да имам собствено оборудване Smile, нещо като сбъдната мечта Smile.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #3 -: 30.03.2015 18:39 »

Добре дошъл във форума Theram hi

Както ти каза vandal, 143 ще ти е малка като начало. Ще можеш да се научиш и на нея, но с малко повече инат. Съвременното оборудване няма нищо общо с това от преди години. Много по-лесно се научава, но въпреки всичко когато има вълни, а вятъра не е достатъчен, трудно се пази равновесие.
Ако твърдо си решил да купуваш, не си заслужава да взимаш дъска над 190Л. Най-разумно ми се вижда 150-160Л. Добър вариант е опцията която предлагаме в магазина: Взимаш по-голяма дъска докато ти е нужна и после само доплащаш разликата до по-малка / голяма Smile. Платно за твоите килограми 5,5 - 7кв. По-голямото ще те изморява в началото, но пък ще имаш тяга и ще се движиш по-бързо.
Ако си харесаш комплект от нещата които продаваме, доставката е безплатна.
Тук можеш да разгледаш какво употребявано оборудване предлагаме. Има и още, но не смогваме да опресним страницата навреме.

Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 151

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #4 -: 30.03.2015 21:21 »

F2 Xantos 143 l. ,дълга 3.10 и широка 62см ли  е дъската?

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
Theram
Полъх
*

« Отговор #5 -: 31.03.2015 10:23 »

F2 Xantos 143 l. ,дълга 3.10 и широка 62см ли  е дъската?

Аз съм объркал литрите тя е  F2-дължина-2.55 см,ширина-80 см. и обем-146 л., но така или иначе вече е продадена Smile
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 151

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #6 -: 31.03.2015 19:12 »

Виждал съм обявата в OLX .Продавачът леко е преувеличил ширината, но все пак щеше да ти е идеална за след първите няколко урока.     http://totalwind.net/F2-Stoke-146-2008/
Широка е 76.

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
Theram
Полъх
*

« Отговор #7 -: 31.03.2015 19:49 »

Ще изчакам още месец или два и ще мина един курс за да преценя възможностите си. Имам голямо желани, както споделих по горе харесвам спорта от малак, а сега сам на 33 и реших да се пробвам. Когато бях по малак оборудването беше доста скъпо и недостъпно за мен. Сега след като вида до колко се справям ще си закупя и мое оборудване, а и вече имам резервация за ос.Гьокчеада през месец Септември та трябва да имам някакви елементарно умения до тогава.Smile
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: