21.11.2024 23:27
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Gokceada - Става ли за начинаещи?  (Прочетена 11963 пъти)
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #15 -: 11.07.2006 09:41 »

Споко nixon, всеки си има поне по една такава случка.  Wink Е, някои (като теб) имат повече за разказване Very Happy
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #16 -: 11.07.2006 10:14 »

Това звучи наистина много опасно...  Confused ! Въпреки че не знам какво значи да не можеш да "качиш"  Embarassed  ... предполагам че, след като се е случвало на опитни сърфисти при мен положението ще е много зле.. Sad . Тъй като съм изпадал в много неприятна "водна" ситуация, бих се вслушал във всички съвети за безопасност от опитни сърфисти  \0// - предлагам също така и биричка в замяна на въпросните съвети  Drinks . Прегледах струва ми се навсякъде и не намерих описание на "качване" и "пускане" , а пък тука както и в правилата за каране ги срещам като термини.

Raika_zaika - за учителя 100% се вслушвам в съвета - и в момента се уча с учител на Искър и задължително ще взема още няколко урока там. Но си представям че в някакъв момент ще трябва и сам да покарам.
Има ли в сърф зоната нещо като спасителна служба или разчитаме на граничарите и рибарите ? Rolling Eyes

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #17 -: 11.07.2006 10:53 »

Цитат на: "drv"
Това звучи наистина много опасно...  Confused ! Въпреки че не знам какво значи да не можеш да "качиш"  Embarassed  ...

Качване - курс срещу вятъра
Пускане - курс по вятъра

Виж часовника тука
http://www.windsurfingmag.com/article.jsp?ID=1059&typeID=166&categoryID=165
(макар че "No go zone" е малко песимистична за някои дъски)

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #18 -: 11.07.2006 13:09 »

Както и тук http://www.priateli.org/111/windsurf/WINDSURF.htm (10 и 11 примерно + "Посока на вятъра").
nixon
Повей

Публикации: 3

« Отговор #19 -: 11.07.2006 18:11 »

Цитат на: "drv"
Това звучи наистина много опасно...  Confused ! Въпреки че не знам какво значи да не можеш да "качиш"  Embarassed  ... предполагам че, след като се е случвало на опитни сърфисти при мен положението ще е много зле.. Sad . Тъй като съм изпадал в много неприятна "водна" ситуация, бих се вслушал във всички съвети за безопасност от опитни сърфисти  \0// - предлагам също така и биричка в замяна на въпросните съвети  Drinks . Прегледах струва ми се навсякъде и не намерих описание на "качване" и "пускане" , а пък тука както и в правилата за каране ги срещам като термини.

Raika_zaika - за учителя 100% се вслушвам в съвета - и в момента се уча с учител на Искър и задължително ще взема още няколко урока там. Но си представям че в някакъв момент ще трябва и сам да покарам.
Има ли в сърф зоната нещо като спасителна служба или разчитаме на граничарите и рибарите ? Rolling Eyes

Много добре го каза Smile "разчитаме на граничарите и рибарите". Повече на рибарите и други собственици на моторни плавателни съдове, намиращи се на нашия плаж. Относно граничарите имам друга история за разказване. Миналата пролет (Шен още не беше отворил, а ферибота беше с зимно разписание) прескочихме за няколко дни до острова. Един приятел реши да влезе на уейв-спота ... май с 5-ца беше... на офшор 15-18 м/с, поривите над 20. Дали щото му беше първо влизане за сезона, дали от нещо друго, ама си го издуха като "кихавица - пепелник" Smile.
Добре, че един смел и опитен сърфист (Кольо) влезе веднага (само с дъска), та да го изтегли на буксир. Е, не можаха да 'качат', но пък успяха да излязат през един нос (морски такъв, дето разделя два залива). Така и никой от двамата не разказа подробности от престоя им във водата. Абе... страшничко си беше.
Та за граничарите - докато Кольо правеше човка след човка теглейки нашия човек, ние с Цеци увещавахме капитана на военния катер да предприеме нещо. Човекът извади картата на острова, начерта с пръст посоката на вятъра и спокойно обясни, че ще го издуха, ако не пред един нос, най-много през два. Така че нямало страшно Smile Даде и един телефонен номер да звъннем ако много положението много си е... майката. Такива ми ти работи ...
Mefisto
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #20 -: 11.07.2006 18:22 »

Единственото успокоително в случая е, че начинаещ не би влезнал на такъв вятър Rolling Eyes Това все пак е по-доброто място за "офшор" защото може да се плува настрани, но при Шен настрани излизаш от сянката на острова и вълните стават по 2 метра.
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #21 -: 12.07.2006 08:29 »

Цитат на: "Mefisto"
Единственото успокоително в случая е, че начинаещ не би влезнал на такъв вятър Rolling Eyes Това все пак е по-доброто място за "офшор" защото може да се плува настрани, но при Шен настрани излизаш от сянката на острова и вълните стават по 2 метра.

Мефисто, практиката показва, че някои начинаещи не разбират каква всъщност опасност ги грози, до момента в който не закъсат... Дано тази година е чиста окъм негативни приключения! Drinks

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #22 -: 12.07.2006 16:55 »

Много благодаря за информацията, линковете и предупреждението. Иначе случката с капитана е много поучителна - но предполагам двамата бедстващи не са имали тази карта и не са знаели че ще ги закара на този нос... Very sad пфууу звучи мнооого кофти... ужас направо! Дано да не се случва на никой. При тези обстоятелства човек може да се паникьоса много и да не дочака да излезе през носа.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: